U vrijeme Jugoslavije postojala je jedna politička organizacija preko koje je SKJ ili KPJ mislila „večno“ vladati nad narodima i narodnostima u toj državi koja je po svojoj izvornosti bila zločinačka i totalitarna tvorevina,a ta organizacija nosila je naziv SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije). S obzirom kako je tzv “demokratskim promjenama“ na području te zločinačke tvorevine nakon završetka Domovinskog rata u RH i BiH nastao svojevrsni politički mix koji je praktično čisti preslik tog bivšeg totalitarnog jugo-komunističkog sustava, logično je kako je taj mix iz tog bivšeg zločinačkog sustava preuzeo i glavne značajke koje se tiču „večnog“ ostanka i opstanka na vlasti onih koji su stvorili taj novi politički mix.

Umjesto ondašnjeg SKOJ-e sadašnji politički moćnici su formirali novo političko tijelo omladine koje su nazvali „mladež HDZ BIH“. A konačno zašto služi ta politička organizacija ili mladež HDZ? Poznata je ona stara i otrcana komunistička floskula kako na „mladima svijet ostaje“ koja je u svom izvorištu istinita, no u rukama lokalnih moćnika i političkih vlastodržaca krije sav očaj, obespravljenost, i istinu koja mori naše mlade, naše Branitelje i sav puk hrvatski od završetka Domovinskog rata u BiH do dana današnjeg.

Ovdje također ne smijemo zaboraviti napomenuti kako i druga dva konstitutivna naroda u BiH imaju svoje omladine preko kojih žele „večno da vladaju“ nad svojim jadnim i obespravljenim narodom u BiH (Srbi i Muslimani-Bošnjaci kako im drago čuti), jer preuzeta jugo-komunistička špranca nije mimoišla ni njih.

Ipak vratimo se mi na „našu mladež HDZ BiH“ te joj odvojimo koji redak ovog teksta. Ta zatrovana i indoktrinirana tzv “mladež HDZ BIH“ djeluje kroz niz sekcija i djelovanja preko kojih nastavlja zločinačku politiku stranke HDZ BiH koja rezultira masovnim egzodusom naših mladih, Branitelja, cijelih naših obitelji, u treće zemlje zbog svekolike pravne, političke, ekonomske, socijalne i zdravstvene situacija koja vlada u BiH a poglavito na prostorima u BiH koji većinski naseljavaju Hrvati kao najmalobrojniji narod u BiH te se stoga njegovim odlaskom iz BiH dešavaju najgore promjene na demografskoj karti tog naroda.

Indikativno je to kako se iseljavaju uvijek oni koji pravno, ideološki pa čak i biološki ne pripadaju bivšem jugo-komunističkom sustavu ili sustavu koji je preuzeo HDZ BiH. Drugim riječima članovi stranke HDZ BiH, članovi njihovih obitelji, bliža rodbina, poznanici, prijatelji, kumovi, ljubavnice i svi drugi uhljebi te stranke se ne iseljavaju vani već oni koji se s njima nisu slizali i to su činjenice de iure i de facto.

Navedeni članovi HDZ BiH i oni kojim im ližu dupe ostaju ovdje, dobivaju sve izbore u BiH, jer im nema tko parirati, a ukoliko im netko zaprijeti u mjeri kojom je upitna njihova apsolutna vlast ili apsolutna većina u županijskim skupštinama, općinskim ili gradskim vijećima tada koriste one svoje davno prokušane metode krađe glasova, ucjena, prevara ili potplaćivanja birača kojim im mogu tu vlast ugroziti na bilo koji način.

Kako bi zamazali oči opijenom i indoktriniranom preostalom puku hrvatskom na područjima koja kontroliraju Hrvati u BiH prije svakih izbora krpe rupe na cestama kroz lokalna sela,postavljaju zaštitne ograde kod seoskih škola koje ugrožavaju našu djecu i slučajne prolaznike zbog svojih oštrih šiljaka, podižu nogostupe, započinju radove na projektima koje su davno trebali završiti (kolektor otpadnih voda u Širokom Brijegu npr.), obećavaju nam brda i doline od čega malo toga ostvare, i ostaju na vlasti. A njih nikakva vlast ne zanima ukoliko ona nije apsolutna (nad polovična većina zastupnika) u županijskim skupštinama i općinskim ili gradskim vijećima kako je ne bi s nekim dijelili. U tom smislu jako im dobro dođe politička organizacija simbolično nazvana „mladež HDZ BiH“ pri čijem spomenu se većini osviještenih rodoljuba, domoljuba, i istinskih vjernika okrene želudac nakon čega oni počinju nekontrolirano povraćati. A kada ispovrate sve što su imali, a malo su toga imali, počinju ih častiti najpogrdnijim imenima koje oni zaslužuju. A zaista jesu.

Sada dolazi ono glavno.

Pred ove lokalne izbore u BiH ta tzv “časna i zlatna mladež HDZ BiH“ se drznula zvati i prozivati neke kandidate drugih stranaka na ovim izborima pa i kandidate stranke hrvatskog saveza HKDU-HRAST, govoreći im kao „dobronamjerno“ slijedeće:

-što ćeš tu na toj listi?

-znaš li ti kako nećeš dobiti posao kada završiš fax zbog toga što si na toj listi?

-Znaš li ti kako će te zbog toga što si na toj listi drugačijim očima gledati tvoji prijatelji s face-booka i drugih društvenih mreža,

-konačno što ćeš na toj listi, jer tko su oni, koga oni imaju, što su do sad osvojili ili ostvarili, jer su oni obični luzeri koji ne mogu ništa napraviti itd, itd?

Upravo su to ovih dana poručivali članovi te zločinačke mlade organizacije SKOJ-a ili tzv. “mladeži HDZ BiH“ jednoj kandidatkinji hrvatskog saveza HKDU-HRAST kojoj se isti prikazuju kao tzv. “prijatelji ili prijateljice”. Zbog poruka takve sadržine naša kandidatkinja je upala u potištenost i depresiju i tražila je brisanje s liste HKDU-HRAST.

Zbog zaštite njene osobnosti i privatnosti nećemo joj navoditi ime ali ćemo zato morati diskreditirati i raskrinkati njene tzv “prijatelje ili prijateljice“ koji sve jesu samo to nisu. Nećemo navoditi niti njihova imena premda ih sve do jednoga znamo, a nakon ovog teksta oni će se još bolje znati i prepoznati u njemu. A kada se prepoznaju toplo im preporučamo da odu u miru u svoje tople sobe, ispeglaju kosu, stave make up, nabace osmijeh na lice, isprobaju svoje mnogobrojne haljine, ili tajice, farmerice, svu modu ovog svijeta koju su im proračunskim novcima ostvarenim u JP EP HZ-H-B d.d.Mostar, HT Eronetu, te svim drugim JP i JU u koje se nitko tko ne pripada njima i njihovom zločinačkom sustavu ne može uposliti, kupili njihove “uvažene tatice i mamice“ istaknuti članovi HDZ BiH po našim lokalnim selima i Gradu Širokom Brijegu, koji kradu glasove naivnom puku hrvatskom, a sada su to naučili njih, svoju djecu. Nakon niza isprobavanja odjeće i nekoliko ispucanih selfija, preporučamo im da barem na tren zastanu ispred svojih zrcala i pogledaju se u oči i zapitaju: “Je li pošteno to što čine i rade dobrim ženskim dušama koje žele živjeti u slobodi za koju su Branitelji prolijevali svoju krv, lili svoje suze i znoj? Je li pošteno druge onemogućavati u njihovom odabiru političke opcije koja Hrvatima želi dobro za razliku od opcije koju predstavljaju (HDZ BIH), a koja im zapravo ne želi dobro što je već milijun puta dokazano?

Poštovani Branitelji, prijatelji, kandidati na listi HKDU-HRAST, te svi naši pratitelji i poštovatelji!

Ovi lokalni izbori u BiH su sva je prilika zadnja prilika za mijenjati stvari na bolje.

1.Ukoliko želite da pravni, ideološki, pa čak i biološki slijednici bivšeg jugo-komunističkog sustava nastave i dalje rastakati tkivo preostalog puka hrvatskog u BiH i RH, vi ćete apstinirati i propustiti ove izbore čime ćete biti direktno odgovorni za nestanak hrvatskog naroda u BiH.

2.Ukoliko želite promjene na bolje izići ćete na ove i sve druge izbore i pomoći lokalnim domoljubima i patriotima ukrasti dio vlasti HDZ BiH i njihovoj mladeži, a za koga ćete glasovati ili poništiti svoje glasačke listiće neka bude vaš vlastiti izbor.

3.Ukoliko želite živjeti život dostojan čovjeka u kojemu su Božji i prirodni zakoni iznad ljudskih,bez nepotizma, korupcije, uhljebništva, klijentelizma, rodijaštva, licemjerstva, boriti ćete se svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim protiv stranke HDZ BIH i njihove mladeži.

4.Ukoliko želite zadržati svoju djecu i svoje najmilije na svojim ognjištima,blizu vašeg srca,pa taman spavali na kamenu i jeli koru kruha,boriti ćete se svim sredstvima protiv stranke HDZ BiH koja želi “večno vladati“ nad vama i vašom djecom preko svoje tzv. “mladeži HDZ BiH“ koja nastavlja njihovu zločinačku politiku destrukcije i uništenja hrvatskog naroda na ovim prostorima, za što postoje bezbrojni dokazi a ucjena i prozivanje kandidata na drugim listama za ove lokalne izbore je kap koja je prelila čašu.

Na kraju uputi ću poruku toj tzv “mladeži HDZ BiH“ a poglavito njihovim ženskim članicama koje su kandidatkinju hrvatskog saveza HKDU-HRAST za ove lokalne izbore dovele do ruba očaja a tiče se Isusove prispodobe o ludim i mudrim djevicama zabilježene u Evanđelju po Mateju (25,1-13).

Nakon ovih lokalnih izbora u BiH i Širokom Brijegu vidjeti će se tko su lude a tko mudre djevice. Kome će se zatvoriti vrata a tko će biti unutra s mladoženjom.

Vlado Marušić,
kandidat za Gradonačelnika Grada Širokog Brijega,
ispred Hrvatskog saveza HKDU-HRAST