Danas je Dan žena, ali nije to samo jedan običan dan, ovo je dan kada se trebaš podsjetiti da si ti zaista Kraljeva kći. Bog je stvorio žene da preko njih doslovno dovodi na svijet ljubav. Stoga se može reći da je žena vrhunac Božjeg stvaranja. U Bibliji Bog ženu naziva svojom slavnom kćeri, kćeri najvećeg Kralja i tako se žena treba i ponašati. Ti si u Božjim očima ogromna, toliko si mu bitna i divna da ne spušta svoj pogled s tebe. U svakom trenutku si zaštićena i pod Njegovim si vodstvom u životu. Njemu je bitno da budeš sretna i voljena, iz ljubavi si stvorena, jer za ljubav si stvorena.
Umorne majke. Napaćene. Izmorene. Neispavane. Neshvaćene. Kućanice. Domaćice. Zaposlene. S punim radnim vremenom. S pola radnog vremena. Za one s prekovremenim satima. Za nezaposlene. Za bake. Za trudnice. Za majke koje čeznu za djetetom. Za mužem. Za ljubavi. Ranjive. Hrabre. Bolesne i zdrave. Za one koje tek postaju žene. Za one koje podižu bolesno dijete. Za one koje su pokopale dijete. Za one koje podižu tuđe dijete.Za samohrane majke.
Za sve žene.
Ratnice. Princeze. Osnažene. Okupane suzama i znojem. One koje vjeruju i koje se boje vjerovati. Ili ne znaju kome vjerovati.

Velika i nježna kćeri, sretan ti tvoj dan.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba