Uredništvu braniteljskog portala.ba se javio vjerni čitatelj iz Posušja koji je ponukan našim tekstom o namještanju natječaja za ravnatelja OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja,izrazio svoje negodovanje nezakonitim ponašanjem ravnatelja te škole.

Njegov tekst također prenosimo u cijelosti bez ikakvih preinaka.

„Poštovani,

Javljam se jer imam saznanja da je ravnatelj Osnovne škole I. Mažuranića Posušje, obećao posao osobi iz Posuškog Čitluka na mjesto učitelja Povijesti, i to prije objavljivanja javnog natječaja.

Prema navodima, imenovana je nazočila sastanku školskog aktiva iako ista nije u stalnom radnom odnosu, te joj je pri tome obećano da će biti primljena na mjesto učitelja povijesti.

Osobno znam za više kandidata koje je završilo obrazovanje prije gore imenovane. Međutim, odabiru podobnog kandidata najviše će pogodovati bodovi s intervjua.

Pitam se čemu sva ova farsa od natječaja kada akademski građani ne mogu dočekati pošten i pravedan postupak zapošljavanja?

Da li se za radno mjesto lobira medom ili sjekirom, ili se pak stječe stručnim zvanjem i iskustvom?

Apeliram na racionalan odabir kandidata jer, koristeći se jedino logikom i razumom uvažavajući sve činjenice, zanemarujući osjećaje, može se doći do ispravnog odabira.

“Čovjek” koji racionalno razmišlja, čiste savjesti stoji pred Bogom i ljudima braneći svoje uporište argumentiranim činjenicama. Osoba koja razmišlja subjektivno vodeći se osjećajima najčešće boluje od anksioznosti.

Nadam se da će poruka doprijeti do ciljane skupine, jer svaki čin za uzrok ima posljedicu“!

Mate Kukić

Nastavak ove obrazovne ,a moguće i pravosudne trakavice u OŠ Ivana Mažuranića nastaviti ćemo pratiti i dalje.

Braniteljskiportal.ba