Hrvatski narod ima jednu opaku bolest ili boljku koja bi se komotno mogla nazvati:Kolektivna amnezija ili kolektivna zaboravljivost. Hrvatski narod, naime preko noći zaboravi tko mu je i što lošega učinio,i u tome u principu nema ničega lošeg ukoliko slijedimo striktno Riječi Sina Božjeg,koji je s Križa Svoje  Muke svoji ubojicama povikao:“Oprosti im Oče jer ne znaju što čine“!No,ovdje nije u pitanju oprost koji je svaki vjernik dužan udijeliti svom neprijatelju-progonitelju već pojam amnezije ili zaboravnosti. U tom smislu svi smo svjedoci kako Hrvati preko noći zaborave na određene činjenice i patnje koje im je netko nanio da bi već sutra,za koji mjesec svoga progonitelja ili neprijatelja slavili premda su te iste ili toga istoga kudili prije određenog vremena. Jedan od najsvježijih primjera je aktualni Predsjednik RH,samozvani frajer,umišljeni fajter,komplikant,kontradiktorni folirant,neradnik i zabušant, izrugivatelj institucije Predsjednika RH,njene himne,lente,njenih znamenja,svih njenih insignia,i hrvatskih svetinja. Čovjek koji je za amblem regularnih hrvatskih oružanih snaga(HOS-a) rekao kako:“To treba negdje baciti!“Čovjek koji je poznat kao „kralj kontradiktornosti“odnosno autor mnogih“zoranizama“koji nemaju premca u izrečenim glupostima među svom političkom elitom u RH i šire. Čovjek koji je zbog dvojice vodećih Udbaša u RH Mustaća i Perkovića dok je bio na čelu Vlade donio lex Perković kako ih RH ne bi izručila Njemačkoj premda je time nanio nesagledivu štetu ugledu RH u svijetu,a morao je znati kako će oni biti izručeni Njemačkoj htio ili ne htio on i njegovi suradnici kojih je cijela RH a kojima izručenje navedenog dvojca nikako nije odgovaralo. Čovjek koji se izrugivao jednoj starijoj gospođi kada joj je u poplavama uništena sva imovina,kada joj je rekao kako je“poplivalo i njegovo kupatilo“.Čovjek koji je anti-protivan svima i svakome i sve radi kako bi pokazao kako je drugačiji od drugih premda time nanosi šteti svom narodu,svojoj stranci,instituciji Predsjednika RH,ugledu RH u zemlji i inozemstvu,dok on o sebi i o svojoj obitelji ne razmišlja jer ga boli jedna stvar što će netko reći o njemu i njegovim potezima. Kojemu se živo”fućka”što će BiH reći o njegovim odlikovanjima gardijskim brigadama HVO-a.

On se uglavnom dočepao mjesta Predsjednika RH zahvaljujući očajnom glasačkom tijelu „normalnih“Hrvata koji su se odavno izgubili u moru  lutanja tražeći političku luku spasa u kojoj su utočište pronašli upravo najveće ulizice, poltroni, beskičmenjaci, Jude, prevaranti, lupeži, dezerteri, uhljebi, tetke,babe,žabe kojima je vlastiti probitak mjerilo svih mjerila. U takvoj žabokrečini i političkoj luci našao je mjesto i aktualni predsjednik RH koji je samo iskoristio očaj i besperspektivnost hrvatskog naroda u danom povijesnom trenutku premda on instituciji Predsjednika RH ne bi trebao a ni mogao ni primirisati a sve zbog jednog jedinog razloga a on je:On predstavlja stranku SDP koja je pravni,ideološki pa čak i biološki slijednik SKJ ili KPJ čiji pripadnici partizani su pod zvijezdom petokrakom načinili najveće zločine prema hrvatskom narodu u njegovoj povijesti a da za to nitko nije odgovarao. I upravo on koji pripada tom protu Božjem i protu-prirodnom sustavu od kojeg se nikada nije distancirao niti je priznao zločine koje su njegovi prednici učinili nevinim Hrvatima nakon II svjetskog rata biva izabran za Predsjednika RH da bi predstavljao RH na domaćem i inozemnom planu premda mu je to zakonski trebalo biti onemogućeno zauvijek. I sada ti zaboravni Hrvati kojih je sve više i više slave tog Predsjednika jer je odlučio dodijeliti priznanje četiri gardijske brigade HVO-a od kojih je jedna Specijalna policija HR H-B na čijem je čelu u vrijeme Domovinskog rata bio Zlatan Mijo Jelić kojeg muslimansko-bošnjačka politika u BiH tereti za tzv“ratne zločine“koje on nikako nije počinio niti ih je naredio i to će biti bez ikakve sumnje dokazano na sudovima u RH koji su preuzeli kazneni progon od Tužiteljstva BiH.

U takmičenju tko će se Milanoviću više dodvoriti zbog namjere odlikovanja brigada HVO-a nadmeću se General Ljubo Ćesić Rojs kojemu je taj isti Milanović obećao skidanje sa tzv“crne liste“SAD,Vlado Šoljić bivši ministar obrane HR H-B,te HNS u Mostaru. Svi pozdravljaju njegovu odluku a samim time i njega zaboravljajući pri tome tko je on i koga on u stvari predstavlja. Svima navedenima je najvažniji njihov parcijalni odnosno osobni interes u danom trenutku i svi zaboravljaju koliko je suza,krvi i psovki isplakano i proliveno zbog njega i njegove politike. Zbog njegove gluposti koja se gomila kao smeće koje se ne odvozi. Svi zaboravljaju kako su prigodom zadnjeg izbora za Predsjednika RH dali svoje glasove K.G.K i kako su na sve moguće načine i na sva zvona slavili nju a njega kudili. Zapravo tko zna da li je itko od navedenih svoj glas dao upravo njemu umjesto njoj. Umjesto Miroslavu Škori. Kod tih prevrtljivaca se nikada ne zna a zapravo se sve zna,jer njihov mentalni potrošački sklop se ne može odmaknuti od Yuge i titoizma. Stoga Milanovićevu odluku o davanju odličja gardijskim brigadama HVO-a treba  tražiti u njegovoj anti-protivnosti svemu i svakome,prije nego li je to njegov izraz podrške i vjere legalnim i legitimnim postrojbama HVO-a koje su sudjelovale u oslobađanju RH od Srbo-četničke agresije,operaciji Oluja i oslobađanju Bihaćke enklave,koje je on na više načina omalovažio i obezvrijedio,kao i idejne začetnike operacija Bljesak i Oluja,Tuđmana i Šuška,hrvatske generale HV-e i HVO-a koji mu se sada šlepaju jer su poltroni i ulizice i najgore Jude. Hrvatski generalski zbor na čijem je čelu Pavao Miljevac je slika i prilika one jadne i prijetvorne Hrvatske za koju njeni najbolji sinovi HOSOVCI nisu dali svoj život i dijelove tijela. Hrvatski generalski zbor je postao slika i prilika onog jada i kukavelja kojeg se hrvatski branitelji stide i po kojemu pljuju. A Milanovićev plan odlikovanja navedenih gardijskih brigada HVO-a treba uzeti s isključivom rezervom i skepsom bez obzira što je to netko trebao učiniti davno prije njega, po uzoru na onu čuvenu Grčku izreku:“Čuvaj se Danajaca i kad ti darove donose!“jer već sutra nakon tih darova Hrvati će doživjeti otriježnjenje od tih darova,samo što će ih znatno duže boljeti glava nego inače.

Braniteljski portal.ba