Pariški katolici, okupljeni na maršu za žrtve Pariške komune, nasilno su napadnuti i izviždani od strane antifašističkih militanata (Antife). Dvoje sudionika je ozlijeđeno, uključujući jednog hospitaliziranog.
Podnaslovi sakrij

  1. “Smrt stanovnicima Versaillesa!”
  2. Jedan policajac osiguravao hod
  3. Zaključak
    Marš ili hod, organiziran 29. svibnja na poziv pet župa 20. okruga i pariške biskupije u spomen na katoličke mučenike iz komune 1871. godine, okupio je oko 300 vjernika, koje su iznenada napali fašističke skupine Antifa, nezainteresirano izvještavaju mainstream mediji. Čim je povorka krenula, vjernike su pojavile su se Antife i počele zviždati i psovati.

Skupina mladih identificiranih kao “antifašistički militanti” napala je fašističkim metodama povorku, tukući vjernike i bacajući kante za smeće na povorku. Mickaël Fernandes, predsjednik katoličke, društvene i političke udruge FIDE, rekao je da je pariška biskupija za svoje mučenike organizirala povorku, najavljenu i odobrenu od policije u sjećanje na deset ubijenih svećenika. Situacija je eskalirala.

“SMRT STANOVNICIMA VERSAILLESA!”
Došavši u Ménilmontant, 300-tinjak hodočasnika nasilno je napala skupina “Potpora Komuni” i ekstremne ljevice tj. Antife. Prema njegovim riječima, napadači su ovo nasilje popratili uvredama, prijetnjama i drugim sloganima, poput: „Smrt narodu Versaillesa”.

„Da, u Francuskoj, zemlji katoličkih korijena, 150 godina nakon revolucije i pokolja, ostaje mržnja prema kršćanstvu, a sjećanje na mučenike postalo je nemoguće. Povorke, pjesme i molitve redovno prate napadi”, žalio se gospodin Fernandes, misleći na vandalizirana groblja, spaljene crkve i protukršćanske napade. Fernandes je poslao upit u sjedište pariške policije tražeći odgovore zašto na odobrenim prosvjedima nema policije, pogotovo u kontekstu u kojem se zemlja nalazi.

JEDAN POLICAJAC OSIGURAVAO HOD
Prema Le Figaro, nekoliko sigurnosnih agenata koje je angažirala biskupija i Malteški red, bili su brzo svladani. S njima je bio jedan policajac, kojeg je poslala prefektura, a koji je pozvao pojačanje i pokušao intervenirati između napadača i vjernika. Policajac je bio naoružan samo suzavcem. Jedan od organizatora rekao je da su se “hodočasnici morali skloniti u crkvu dok su čekali policiju”.

Povrijeđene osobe nisu mogle pružiti nikakav otpor fašističkim skupinama, koje već godinama sprječavaju slobodu riječi i služe sustavu. Te iste skupine su ugušile Žute prsluke, jedini pokret iza kojeg nije stajala vlast i novac multinacionalnih korporacija. Novinar mainstream medija je citirao riječi predsjednika Macrona: “U jednom momentu sam osjetio dah Žutih prsluka na svom vratu”. Vlast se očito boji naroda.

Cilj marša ili hoda je bio čisto religiozan, nije bilo nikakvih političkih zahtjeva”, objasnio je dnevniku monsinjor Denis Jachiet, pomoćni biskup Pariza. Obitelji, starije osobe, mladi izviđači i oltarski dječaci, nekoliko kolica s bebama – jednostavna obiteljska povorka i dobra djeca bili su dio hoda. Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin reagirao je na Twitteru dan kasnije, a mainstream mediji tek nakon što su prozvani.

ZAKLJUČAK
Teško je na primijetiti kako jedan mali i beznačajni skup prati organizirana skupina sklona fašističkim metodama. Tko im je dojavio? Sve je bilo spremno za teroriziranje osoba tradicionalnih vrijednosti: natpisi, zastave i slogani. Jučer muslimani, danas katolici, sutra pravoslavci. Nitko neće izbjeći teror vojske globalizma. Navodna ljudska prava, na koja se pozivaju ove fašističke skupine, su nova globalna destruktivna religija. Mnogi još ne vide što se ustvari događa i što nam se sprema. Dobri ljudi moraju raskrinkati i marginalizirati loše sociopatološke profile gobalističke ideologije.

Jedan dio klera je prihvatio globalističku agendu, ali postoji i stigmatizirani dio klera koji se s narodom bori protiv aktualnog globalističkog zla.

Logično hr