Nakon što je Vlada Hrvatske izmijenila Zakon o prekršajima te znatno povećala novčane kazne za prekršaje, među kojima će se javno izgovaranje starohrvatskog pozdrava “Za dom spremni”sankcionirati s novčanim kaznama do 1.000, a najteži do 4.000 eura, počele su žestoke rasprave u Hrvatskom saboru između HDZ i stranaka oporbe, gdje se nisu birale riječi tko će koga više difamirati, pa čak i uvrijediti čemu je Hrvatska javnost bila svjedokom putem TV ekrana.

Moralne lekcije u Saboru RH dijele oni koji bi vraćali Milku Planinc

Moralne lekcije u Hrvatskom saboru su najviše dijelili oni koji bi vraćali trgove zločinca Tita, i koji žive mentalnim sklopom Milke Planinc i Stane Dolanca, (za one mlađe naraštaje koji ne znaju tko ovi predlažemo prelistavanje povijesne literature bivših visokih komunističkih kadrova SFRJ i SR Hrvatske).

Nesporno je kako je Hrvatski narod poslije završetka Domovinskog rata ostao u raljama post komunista, titosita, mentalnih jugoslovena, koji su početkom tog rata, tijekom njega, a poglavito po njegovom završetku preodjenuli svoje zločinačke komunističke odore sa zvijezdama petokrakama, u one sa šahovnicama te se putem svojih jugokomunističkih i udbaških sveza infiltrirali u sve spore Hrvatskog društva, te su ponajprije poklopili policijske i vojne strukture, koje su premrežili sa svojim odanim kadrovima, jer su jako dobro znali kako im od oružja i istinskih Branitelja i policajaca prijeti najveća opasnost za goli opstanak u životu.

Financijska sredstva su imali jer su sve financijske zalihe zločinačke SFRJ početkom Domovinskog rata rasporedili svojim odanim kadrovima, koje su iz sigurnih i skrivenih trezora u zemlji i inozemstvu izvlačili po potrebi kako bi izdašno financirali svoje podobne političke kadrove jer bez svoje političke vlasti bili bi izgubljeni unatoč tim financijskim zalihama.

Boljkovac,Manolić i Perković su preko Tuđmana iznjedrili tzv“Sve Hrvatsku pomirbu“

Svi se sjećamo Boljkovca, Manolića, Perkovića,koji su bili glavne poluge očuvanja na vlasti njihovih odanih vojnih i policijskih kadrova, koji su iznjedrili na čelo RH prvog Hrvatskog Predsjednika dr.Franje Tuđmana koji je bio tek sredstvo kojim su navedeni udbaški kadrovi štitili sebe i svoje pozicije na domaćem i inozemnom planu. Ta svi se sjećamo one čuvene Tuđmanove „sve Hrvatske pomirbe“koja je donijela više zla i nesreće Hrvatskom narodu nego li sve žrtve u Domovinskom ratu, jer upravo zbog te „sve Hrvatske pomirbe“imamo ovo danas a poglavito kažnjavanje staro Hrvatskog pozdrava ZDS.

Ta „sve Hrvatska pomirba“je ostavila na životu i u vlasti sve one koji su završetkom Domovinskog rata trebali nestati iz javnog i političkog života i u tome se nalazi izvorište svih današnjih problema Hrvatskog naroda, jer se nitko od pravnih, ideoloških pa čak i bioloških slijednika bivšeg totalitarnog komunističkog sustava nije odrekao zločina svojih prednika, a opće je poznata činjenica kako je preduvjet za oslobađanje od grijeha odreknuće od grijeha i nastavak života po Božjemu naumu, no to nitko od njih ne čini, to zapravo nitko od njih i ne želi.

Početkom Domovinskog rata Hrvatski narod se samoorganizirao kako bi se obranio od jugočetničke agresije premda slabo naoružan ali vjeran Bogu i vjekovnoj čežnji za suverenošću i samostalnošću koja mu je voljom međunarodne zajednice krvavo uništena nakon završetka II svjetskog rata na Križnom putu, od strane istih onih koji su taj isti Hrvatski narod napali u Domovinskom ratu.

S istim zvijezdama petokrakama i kokardama srbočetnička armada je imala namjeru ovaj put Hrvatski narod uništiti do temelja jer se taj narod uzdigao iz pepela poput Fenixa nikada ne odustajući od svoje NDH(Nezavisne Države Hrvatske), koja je bila početak sna tog naroda o samostalnosti i suverenosti koji je konačno postao java završetkom Domovinskog rata.

Zvijezda petokraka i dalje živi u RH

Ipak, umjesto da taj isti narod završi započeto u Domovinskom ratu i potpuno uništi zvijezdu petokraku i sve ono što se zalijepilo uz nju, ona je ostala u životu, živa, prikrivena, lukava, prefrgana, uvijek spremna nastaviti hodati stazom zločina na kojima je i nastala, nikada ne odustajući od blaćenja NDH(vjekovnog sna Hrvatskog naroda za samostalnošću i suverenošću) ,i svih insignija koje se vežu uz taj Hrvatski san.

ZDS je starohrvatski pozdrav

Ono što je jako zanimljivo, glavna značajka borbe tih skrivenih zlikovaca protiv Hrvatske suverenosti i samostalnosti, je napad na starohrvatski pozdrav ZDS koji su koristili Nikola Šubić Zrinski koji je branio Siget 1566. godine od najezde brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i opsada krenuli su u posljednji juriš. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je “Za Dom sad u boj”.

Isto tako Opera Nikola Šubić Zrinski sadrži u sebi domoljubnu pjesmu “U boj, u boj” u kojoj je i poklič: “Za dom”.

Ban Josip Jelačić 280 godina kasnije za motivaciju vojnika koristio je sličan poklič kao i Nikola Šubić Zrinski. Jelačić je bio potomak plemićke obitelji iz Petrovaradina, general i ban hrvatski, dalmatinski i slavonski od 1848. do 1859. U Hrvatskoj se slavi kao nacionalni junak jer je bio veliki vojskovođa i dobrotvor, ukinuo je kmetstvo i sazvao prve izbore za Hrvatski sabor. Kao vojskovođa je pobijedio u nizu bitaka protiv ustanika u Habsburškoj Monarhiji za vrijeme Revolucije u Mađarskoj 1848. Kad bi s vojskom polazio u bitku Jelačić bi uzviknuo “Za dom”, a vojska bi odgovarala “Spremni umrijeti”.

No, napadači na taj starohrvatski pozdrav ZDS isključivo vežu za Ustaški pozdrav u II svjetskom ratu i svatko onaj tko uzvikne taj pozdrav biva napadan stigmatiziran od lijeve medijske falange koja se nakotila u RH, a nakotila se jer je nitko ne dira, jer je nitko nije dirao od završetka Domovinskog rata, niti je imao namjeru dirati je kako bi trebalo i moralo.

Te mrzitelje pozdrava ZDS apsolutno ne zanimaju ni Ban Josip Jelačić, Nikola Šubić Zrinski a ni tisuće pripadnika HOS-a koji su među prvim branili i obranili Hrvatsku i gdje ih je preko 700 dalo svoj život u obrani Hrvatske dok ih je znatno više ostalo trajnim invalidima upravo od onih koji taj pozdrav ZDS napadaju. A HOS je priznata vojna postrojba oružanih snaga RH na čijim znakovljima stoji kao službeno priznati ZDS(Za Dom Spremni).Kad su branili RH i guzice ovih komunističkih miševa u podrumima nikome od njih nije smetao HOS i njegov pozdrav ZDS, dok ih taj pozdrav danas iritira u tolikoj mjeri da su spremni one koji su ga nosili kažnjavati drastičnim prekršajnim kaznama, a usudim se reći kako će brzo izglasati zakon kojim bi ih se i zatvaralo.

ZDS je najnapadaniji pozdrav u RH

Ipak od svega je najindikativnije kako se u tzv.“suverenoj i samostalnoj „Hrvatskoj koja to očito još uvijek nije raspravlja i kažnjavaju samo oni koji potiču i izgovaraju ZDS, dok se nigdje niti u jednom dijelu neke rasprave u Saboru RH ili bilo gdje drugdje ne spominje zvijezda petokraka, jugoslovenske zastave, šumadijska kola i kokarde u Kumrovcu prigodom proslave tzv“Dana mladosti“ i rođendana druga Tita svake godine, pa čak i u samom centru Zagreba ili Rijeke, gdje se okupljaju ti olinjali i ofucani otpadnici od Boga, sljedbenici sotone i najgoreg sustava u povijesti čovječanstva koji znaju samo neke pjesme poput „Po šumama i gorama, Od Vardara pa do Triglava, druže Tito mi se kunemo“, uzvikujući “Smrt fašizmu,sloboda narodu“,dok su se neki hrabriji među njima znali pojaviti čak i u Bleiburgu sa zelenim traktorom i Jugoslovenskom zastavom poput sadašnje saborske zastupnice Katarine Peović iz Radničke fronte, kako bi se i u vrijeme te tzv“samostalne „hrvatske“države dodatno izrugala i pljunula ne nevine žrtve Hrvatskog naroda na Križnom putu, njih preko 500 000.

Rezolucije Vijeća EU osuđuju sve totalitarne sustave pa i komunizam

Nitko se u toj tzv“samostalnoj i suverenoj“Hrvatskoj ne osvrće na nekoliko Rezolucija Vijeća EU u kojoj su osuđeni svi totalitarni sustavi; nacizam, fašizam i komunizam u svim bivšim socijalističkim državama a sada članicama EU i gdje su sve države izvršile lustraciju osim Slovenije i Hrvatske što dovoljno govori samo za sebe.

U Hrvatskoj se od završetka Domovinskog rata samo spominje ustaštvo, fašizam i pozdrav ZDS, kao najgora zla premda su Ustaštvo ,NDH i ZDS male mace u odnosu na komunističke zlikovce, sagledavajući razmjere zločina koji su počinjeni u oba sustava u Hrvatskoj i cijelom svijetu. No, znajući kako povijest pišu pobjednici posve je jasno otkud tolike napuhane brojke o Jasenovcu i svim drugim mjestima zločina NDH i Ustaša dok se zločini komunističkih zlikovaca ne spominju, a osim toga što se ne spominju njima nije dovoljno ni to pa idu dalje kako bi zabranili obilježavanje zločina koje su počinili, pa već sada imamo prebacivanje komemoracije žrtava Križnog puta u Bleiburg, pooštravanje prekršajnih kazni za starohrvatski pozdrav ZDS, te lobiranje i zabranjivanje koncerata najveće Hrvatske glazbene zvijezde, domoljuba i Branitelja Marka Perkovića Thompsona u RH i u mnogim državama svijeta.

Vraćajući se na početak kao logično rješenje na ovo razigrano sotonsko kolo u kojemu plešu sljedbenici krvave zvijezde petokrake u Hrvatskom saboru, na trgovima RH, po njenim ulicama, se nameće samo jedan odgovor: “Niste završili posao do kraja 1995.godine poštovani Branitelji i sada nam se to vraća kao bumerang u glavu “kako je to lijepo rekao pukovnik HV-e u mirovini Ivica Glavota na obilježavanju VRO Oluja u Kninu 2016.godine.

Razmišljanje jedne starije Hrvatice u prodajnom centru u Hercegovini

Konačno za kraj prenijeti ćemo razmišljanje jedne starije Hrvatice za kasom u jednom većem trgovačkom centru u Hercegovini dok je plaćala svoj račun:
-Bog-rekla je kad je imala namjeru krenuti vani. Potom je zastala gledajući u prodavačicu i u sve nas koji smo čekali red i nastavila:
-Možda će me netko kazniti što sam vas pozdravila s BOG,kakvo je došlo vrijeme.
-Vidite li kako u Hrvatskoj kažnjavaju Hrvate za pozdrav ZDS? Ima li itko tamo pametan? Dokle smo došli? Jesu li za to Branitelji dali svoj život? Nešto se mora napraviti, evo ja ću prva na prosvjed, neka ga netko povede. Gdje su Branitelji nestali?Jesu li se i oni prodali i predali?

Otišla je gurajući svoja kolica gegajući se lijevo desno svojim starim bokovima, koje je načeo zub vremena, dok je sve nas koji smo je slušali načeo zub sramote koji je u svima nama koji smo je slušali stvorio karijes jer smo se svi, pa i ja našli u njenim riječima.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba