Jesmo li mogli znati, jesmo li mogli prije vidjeti kuda srlja ova civilizacija? U traženjima znakova, neki su posezali za Nostradamusovim centurijama, drugi za Ivanovom Apokalipsom. Žig zvijeri je prestala biti VISA kartica i nove tri šestice kao izraz zadnjih vremena postade mRNA cjepivo.
Svi planovi su postojali i prije Wuhana, covid putovnica je već bila smišljena po briselskim hodnicima, dok smo mi kratkopamteći okupirali misli tričarijama po adventskim kućicama. Koliko je tko dobio kvadrata, gdje je bolje kuhano vino, koliko košta Škorin parking, je li Milanović bolji izbor od Kolinde.

Znak se dogodio 15. travnja 2019. Svi su ga prepoznali. I svi su uglas rekli – Ovo je kraj civilizacije kakvu poznamo. Notre Dame u plamenu simbolizira propast Zapadne civilizacije, uzviknuo je svaki kolumnist koji drži do sebe. Macronov režim je prebrzo završio istragu sa sumnjivim pravorijekom: riječ je o nemaru, slučajnosti, požar nije podmetnut! Niti jedan drugi rezultat istrage nije smio biti moguć, iako postoje vrlo ozbiljne glasine o namjernom paležu i vrlo konkretnim skupinama koje su izvršile taj teroristički čin. Za simbolizam je to svejedno. Namjerno ili slučajno, Zlo je postavilo gorivo, onaj koji je kresnuo upaljač je slučajni odabir Zla samoga.

Notre Dame, katedrala u kojoj su se krunili kraljevi, koja je u sebi sačuvala preko 800 godina povijesti, koja je potom i sama postala predmetom konzumerizma – preko 13 milijuna ljudi je godišnje posjećivalo (pa je usput bila i tvornica novca s mjesečnim prihodom od 20 milijuna eura) – završila je u plamenu. Kao i Zapadna civilizacija, vidjet ćemo tek koji mjesec poslije.

Ožujak 2020. je pokazao skor između civilizacije doživljaja, kupaca zadovoljstava i narasle države, u svojoj strukturi psihopatske tvorevine parazitskog uma: preko noći je cijeli Zapad zatvorio u kuće kompletnu populaciju od nekoliko milijarda ljudi. Pokazala se moć virtualnog svijeta, na naplatu su svima došli tableti, laptopi, smartphonei, odnosno ekrani svih vrsta. Oni koji otimaju budnu svijest pojedinca, u virtualnom je manipuliraju i vraćaju izmijenjenu natrag u čovječji um.

Strah kao oružje, ubojitije od cirkona, nuklearnih projektila! Najbolji od svih strahova za manipulatore je smrtni strah, a covid histerija bijaše materijal za izazivanje upravo takvog straha.

Svi Ustavi, sve deklaracije o ljudskim pravima, svi ljevičari, liberali i desničari padoše ničice pred Strahom i dadoše svakoj državi, očito upravljanoj iz istog centra, sva prava u njihove tiranske ruke.

Nestadoše žuti prsluci, samo zato kako bi se pojavili dvije godine poslije, na drugoj strani – na ulazima u bolnice, domove zdravlja, ambulante, ljekarne: Za necijepljene, one koji nisu preboljeli covid i one koji nemaju negativan test ulaza nema. Možda se netko pobunio, ali je većina to odšutjela – nje se to nije ticalo.

No, poslušnici elite koja upravlja događajima ne taje ništa. Tako će Plenković, jedan od tih poslušnika, reći kako je EU naručila za svojih 450 milijuna stanovnika 1,8 milijarda cjepiva i to samo Pfizera. U izvješću Hrvatskom Saboru će Beroš podastrijeti hrvatsku narudžbu, ravno 18 milijuna 905 tisuća i 838 komada cjepiva za manje od četiri milijuna ljudi. U prijevodu – 5 cjepiva po glavi stanovnika.

Ispod pet doza se nitko neće dokopati validne covid putovnice koja je, kako psihopatski narativ kaže – zelena putovnica. Sve logike su isključene. Postoji samo jedan cilj – svakog cijepiti s pet doza mRNA cjepiva. Tako nalaže postupak genetske terapije i to je jedina logika koje se psihopati na vlasti drže.

U nametanju ovog novo normalnoga, po kukavičjoj mjeri, događaju se i sporadična rasula. Kao što je i mRNA eksperimentalna terapija na ljudima, tako su eksperimentima podvrgnuti i sustavi koje je čovjek izgradio za moderni svijet.

Ovog puta se ne ide redoslijedom od najmanjih ka većima, već od najvećih i najmnogobrojnijih zemalja ka manjima. Čim se slomi Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka, ostali prirepci ovih i onih euro zona će se srušiti sami. Pritom su najveću osornost pokazali namještenici britanske kraljevske krune. Svoje podanike po Novom Zelandu, Australiji, Kanadi i samoj Britaniji su najprije zatvorili kao stoku u torove/stanove, a potom im kasne s isporukom sijena.

Moderni svijet ovako izgleda najprije zahvaljujući logistici. Poremetiš li logistiku u bilo kojem njenom segmentu, rezultati se vide u kašnjenju isporuka, u konačnici na praznim policama u marketima. Britanci to proživljavaju, a ostatak EU će to tek osjetiti. Raspad logistike je bio predvidljiv. Ako je bio, onda je i planiran, u to nema sumnje.

Ono što je počelo prije dvadeset godina sa selidbom proizvodnje svega u Kinu, danas odzvanja u povicima o nedostatku čipova. Zatvaraju se pogoni za proizvodnju automobila, kamiona po cijeloj Europi, od Škode do Opela. Zapad je sam sebe doveo u ovisnost o svojim čipovima čiju proizvodnju je prepustila Kini, Tajvanu.

Nema veze, vozit ćemo stare automobile!? Nikom to nije ni bio problem pojedinačno, no svakako je društveni problem, ako ne radi automobilska industrija koja na sebe veže sve druge industrije. Da je društvo između čekića i nakovnja namjerno glupih poteza, svjedoči i vijest iz Njemačke: njemačka Vlada otkupljuje od prijevoznika sve kamione s EURO 5 motorima i za tu namjenu izdvaja 750 milijuna eura plaćajući svaki stari kamion s 15 000 eura, uz uvjet da se uništi, reciklira.

Povlačenje velikog broja kamiona iz upotrebe s jedne strane, zaustavljanje proizvodnje novih s druge strane će se pokazati kroz nekoliko mjeseci u nedostatku kamiona. Stradat će logistika, a znamo kuda to vodi.

Sljedeći na redu je elektroenergetski sustav. ”Zelene” politike gase nuklearke, termoelektrane po Njemačkoj i tako stvaraju namjernu krizu energenata koja rezultira porastom cijene nafte, plina. Putin trlja ruke i glumi da je s njima u dealu tražeći i od svog stanovništva nove doze cjepiva (koje barem nije genetska terapija, nego klasično cjepivo). Nedostatak struje na jednom kraju svijeta, porast cijena ugljena a drugom kraju svijeta – i evo Kine u gašenju tvornica zbog nedostatka električne energije. Isto ili slično se sprema i Indiji koja je na povijesno niskim razinama zaliha ugljena za termoelektrane.

Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, kako uništiti kritičku svijest, kako ljudima nametnuti izvrnutu logiku?

Relativno lako. Gdje ide s novcem, tamo su potkupili, gdje ne ide, tamo s ucjenama i silom. Svakomu je jasno da dotok novca iz EU u primjerice Hrvatsku ovisi o postotku cijepljenih s dvije doze (nakon šest mjeseci s tri doze i tako dalje). Za Hrvatsku je iz EU fonda za oporavak namijenjeno ”bespovratnih 10 milijarda eura”. Taj novac je kreiran ni iz čega, kao što je i onaj kojim se plaćao nerad za trajanja zaključavanja stanovništva. S jednom razlikom – nominalni dužnik za taj novac kojeg kreira Europska centralna banka jest Europska Unija, kao pravni subjekt. Kako nema besplatnog ručka, ni besplatnog novca, jasno je da EU preko ”bespovratnog novca” gradi naddržavu koja će izroniti nakon reseta, tj. posvemašnjeg raspada svih sustava.

Iz EU novca za ”oporavak” se u Hrvatskoj ne gradi tvornica čipova, što bi bilo logično, s obzirom na ovisnost o Tajvanu, nego se ulaže u razvoj proizvodnje automobila bez vozača. Prvih 200 milijuna eura se već troši u ”Rimčevim” pogonima u Svetoj Nedelji. I to pokazuje u kojem smjeru razmišlja psihopatski um.

Tu je dakako i inflacija. Ta pojava se redovito javlja kad dođe do disbalansa u proizvodnji roba i količini novca u optjecaju. Nekad su kovačnice novca topčiderskog tipa radile u tri smjene kako bi namirile glad za novčanicama, danas su drugačiji modeli otimanja rezultata tuđeg rada na djelu. Državama je oteto pravo na kreaciju vlastitog novca i to umjesto njih čine ”kovačnice” pod izravnom upravom krojača novog svjetskog poretka.

Ono što je počelo s paležom Notre Dame, a preslikalo se u gaženje Ustava, ljudskih prava i sloboda, nastavit će se u svom razornom tsunamiju kroz raspad svih sustava. O raspadu zdravstvenog ne treba trošiti riječi, na djelu je od ožujka prošle godine.

Ne predstoji nam ulazak u mračni srednji vijek, kao što bi se dalo pomisliti, već povratak u tridesete godine najmračnijeg stoljeća u povijesti, onog 20-og, povratak u fašizam. Ausvajs ili ”zelena putovnica” za izlazak iz kuće. U kojoj neće biti ni za miša otrovati.

Nema novog recepta za uspješnu borbu protiv fašizma. Možemo se osloniti samo na onaj stari partizanski, gerilski. S tim da nema više šuma u koje se možemo skriti. Tek možemo naučiti preko maski vidjeti iskru u oku još živog čovjeka koji će okrenuti glavu kad dolaziš bez covid putovnice.

Logično.hr