G. Adel Fayez, cijenjeni umirovljeni inženjer, marljivo je služio unutar blagoslovljene crkve.

Prije seda godina doživio je potpunu paralizu koja je zahvatila obje noge, lijevu ruku, uho i oko. Ostao je paraliziran, vezan za invalidska kolica, bez govora, vida, sluha i kretanja. Njegova liječnička prognoza ukazivala je na samo 1% šanse za oporavak.

Međutim, 13. kolovoza 2023., u tihoj i pažljivoj atmosferi tijekom homilje svećenika gosta koji je govorio uoči posta u čast Djevice Marije u njezinoj crkvi, crkvi Svete Marije i pape Kirila VI. u Ezbet El Nakhlu, u Kairu, dogodio se zapanjujući incident pred očima svih prisutnih.

Tijekom svečanosti odjeknula je glasna vika, zbog koje su neki povjerovali da je riječ o svađi, dok su drugi mislili da je riječ o vapiju psihički nestabilne osobe.

Usred ponavljanja riječi, “El Adra, El Adra Ahi, El Adra Ahi”, što znači “Sveta Marija, Sveta Marija, vidim sv. Mariju” pojavila se Djevica Marija u svjetlećoj manifestaciji koja je triput zatreperila prije nego što je nestala.

Iznenada je profesor Adel Fayez ustao iz invalidskih kolica i počeo puzati po podu poput djeteta, uzvikujući: “Pomaknulo se, pomaknulo se, govorim.”

Zatim je rukama počeo skidati uređaje koje je nosio, jedan po jedan. Promatrači su bili zapanjeni, pitajući se što se događa. Dok je uklanjao posljednji komadić, uhvatio se za svoje tijelo i počeo kružiti crkvom, krećući se naprijed-natrag, slično djetetu, usred zvuka vjerničkih glasova koji su pjevali i pljeskali, izražavajući slavlje i hvalu Djevici Mariji.

Dogodilo se ovo u pripremi i devetnici za blagdan Velike Gospe.

Čudesni video ovog događaja u koptskoj crkvi dijeli se svijetom:

Ukazanje u Kairu:

Vjera.hr