Ovog petka, u Gradskoj vijećnici Širokog Brijega održano je javno izlaganje i rasprava o Nacrtu Detaljnog plana uređenja gradskog područja “Duhanska stanica”.

Na samom uvodu u ovu raspravu obratio se Boro Zovko, pomoćnik gradonačelnika Širokoga Brijega i šef Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koji je prezentirao važnost ovog projekta i samog prostora, kao i naveo do sada uređene ili planirane projekte u zadnjih nekoliko godina.

Prezentiranje plana izgleda i lokacije objekata unutar “Duhanske” i oko nje slikovito je prezentirao dr.sc. Boro Puljić, dipl.ing. arhitekture.

Nismo htjeli ništa posebno pisati tko je što govorio i prezentirao od ove dvojice Bora zato smo postavili video priloge, pa slušajte!

U idućim nastavcima ove rasprave donosimo zanimljive upite građana i odgovore na to što će biti po pitanju Kluba branitelja Širokog Brijega koji je predviđen za rušenje kao i izmještanje na novu lokaciju. Jedan od prijedloga je bio i rušenje svih postojećih objekata i saniranje prostora u parking zonu dok se ne krene s ovim planiranim projektima koji sigurno neće zaživjeti u dogledno vrijeme. Zanimljiva rasprava je bila i na naše postavljeno pitanje logičnosti da se škola nalazi uz zgradu Županijskog suda….

Uostalom, sigurno će biti zanimljivo za pogledati i poslušati jer se reklo “i previše”!

Mili Marušić / OTPOR.Media