Pozivaju se članovi URB HVO-a ŽZH na obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega koji će se obilježiti dana 07. svibnja 2023. godine(nedjelja)prigodnim programom kako to stoji na pozivnici za obilježavanje te obljetnice od strane Organizacijskog odbora hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.

Molimo naše članove na masovni odziv za obilježavanje ove značajne obljetnice hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega, koja je zaustavljanjem tenkova i oklopnih vozila srbo-četničkog agresora na Hrvatske krajeve direktno usmjerila tijek Domovinskog rata u BiH i RH.

Nemojmo dopustiti kao prethodnih godina da ovu obljetnicu obilježavaju ,na njoj govore, paradiraju i uslikavaju se neki likovi koje nije iznjedrio Domovinski rat s kojim oni nemaju nikakve sveze, a što je još paradoksalnije i tragičnije koji su početkom Domovinskog rata i agresije na BiH bili na strani agresorske vojske u tenkovima sivo-maslinaste boje kao što je onaj stacioniran u Pologu ispred kojeg su ti likovi prethodnih godina stajali izrugujući se nama, istinskim braniteljima koji su sve dane zaustavljanja tenkova u Pologu svojim tijelima štitili njihov prolazak prema Širokom Brijegu i dalje.

Odazovimo se masovno obilježavanju ovogodišnje obljetnice Dana branitelja Grada Širokog Brijega, dana 07.svibnja 2023.godine, ponajprije u Pologu u 10,00 sati, potom na Svetoj misi u franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu,u 11,00 sati, potom ma Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu u 13,00 sati,da bi kasnije svečanom kolonom u mimohodu u 13,30 sati krenuli u park širokobrijeških branitelja Sajmište gdje ćemo se družiti od 14,00 sati nadalje u ugodnoj atmosferi.

Poklonimo sebi i našim uspomenama na te slavne dane taj Dan branitelja Grada Širokog Brijega, kako bismo pokazali urbi et orbi(gradu i svijetu)kako naša žrtva nije bila uzaludna, i koja će ostati kao trajan zalog budućim generacijama koje te dane i godine ne pamte jer im ih nije imao tko približiti , a nisu ih osjetili na svojoj koži(Bogu hvala).

Budimo tog dana kao ona ista vojska nas, samo mlađih kojih tridesetak godina i sa znatno tamnijom kosom i s manje bora ,no s prkosom istim kao nekada samo znatno pametniji i iskusniji, koji će poklopiti sve one koji nas pokušavaju poklopiti u miru na ovakvim obljetnicama a u ratu ih nismo viđali jer su se negdje zavukli kao pacovi uplašeni.

Ne budite razočarani zbog njih koji su zbog svog prisustva na tim obljetnicama isprovocirali vaš nedolazak na njih, stoga dođite vi na ovu obljetnicu kako biste isprovocirali njihov nedolazak što je konačno jedino ispravno i pošteno, a što će rezultirati masovnim dolaskom istinskih Branitelja iduće i svake slijedće godine na ovu i ovakve obljetnice.

Zajedno do pobjede!

URB HVO-a ŽZH