Poštovani članovi URB HVO-a ŽZH i svi drugi istinski razvojačeni Branitelji HVO-a!

Prije nego li počnete čitati ovaj tekst najprije dobro pogledajte naslovnu fotografiju ovog teksta, a još bolje promotrite lica onih koji se kod Spomen križa u Širokom Brijegu na Veliku Gospu i Dan Grada Širokog Brijega fotografiraju sa slučajnim predsjednikom RH, Zoranom Milanovićem, komunistom, mentalnim jugoslovenom, umišljenim frajerom, komplikantom, ratnim dezerterom, ateistom i bezveznjakovićem prve i najgore vrste .

Jako dobro promotrite ova lica od kojih je većina vaših susjeda, poslovnih suradnika pa čak i prijatelja, dok su neki zacijelo vaša bliža ili daljnja rodbina.

O likovima poput bageriste Rojsa ne treba trošiti previše riječi jer tog lika više nitko normalan ne doživljava, dok je Mariofil Ljubić Predsjednik Skupštine BiH u vrijeme Domovinskog rata u BiH ,upravo u vrijeme kad su mu susjede Uzarićane zarobili pripadnici zločinačke Armije BiH kod Neretve, i bivši ombudsmen BiH izvučen iz naftalina i pridodan voljom organizatora imaginarne dodjele odličja još imaginarnijim predstavnicima postrojbe HVO-a .

O sitnijim likovima koji su se natiskali oko predsjednika Milanovića bespredmetno je trošiti riječi jer isti u cijeloj ovoj priči nemaju odlučnu riječ. Odlučnu riječ će imati svekolika domoljubna Hrvatska javnost na danima i godinama koje slijede.

Kao što je svima poznato imaginarni organizatori dočeka Milanovića u Širokom Brijegu su odlučili njega dovesti u Široki Brijeg na sam Dan Grada Širokog Brijega i na Veliku Gospu, našu Gospojinu 15.08.2023.godine, gdje su sačinili određeni protokol koji nitko nije potpisao i koji vrvi od kontradikcija i nelogičnosti.

U toj pozivnici nigdje nije spomenuto kako će Predsjednika RH primiti netko od zakonodavne, izvršne i sudske vlasti Hrvata u BiH, FBiH, njenim županijama, općinama i gradovima, dok će on pohoditi franjevački samostan na Širokom Brijegu, biti prisutan na Svetoj Euharistiji u 11,00 sati, u franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu, na određenoj akademiji, kao i na mjestu nevino pobijenih franjevaca,a potom kod spomen križa u Širokom Brijegu a potom u radničkom restoranu Nadalina u Širokom Brijegu.

Koliko je nama poznato on se nije pojavio na Svetoj misi u 11,00 sati kao ni kod mjesta nevino pobijenih franjevaca.

Ono što je poznato svima je ova gore naslovna fotografija kod spomen križa gdje je položio vijenac i zapalio svijeće što su mediji zabilježili.

Nakon završetka te ceremonije sa svojom svitom je otišao u radnički restoran Nadalina na domjenak ili nešto drugo gdje je dodijelio odličje samoproglašenim predstavnicima postrojbe Poskoci.

Nakon objave tih događanja u medijima zaredali su se mnogi komentari praktično na svim portalima kako može biti sramota predstavnika političke vlasti u Širokom Brijegu i ŽZH što nitko od njih nije došao dočekati Milanovića u tom imaginarnom ceremonijalu još imaginarnijih organizatora njegovog dočeka.

Zanimljivo je kako većina komentatora na društvenim mrežama koristi iste natuknice koje se svode na isto a one su:“Ovdje nije bitan Predsjednik Milanović već institucija Predsjednika RH“.

Stoga je red svim tim komentatorima odgovoriti slijedeće:

Svima je poznato kako je gradska vlast na čijem su čelu Miro Kraljević Gradonačelnik i Vinko Topić Predsjednik GV dana 11.08.2023.godine održala svečanu sjednicu GV u svezi programa obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega i Velike Gospe, gdje je izaslanstvo grada položilo vijenac i zapalilo svijeće.

U tom programu aktivno su sudjelovali predstavnici Odbora za Branitelje grada Širokog Brijega koji predstavljaju praktično sve udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja grada.

Bez obzira što je taj program obilježavanja navedenih događanja od strane gradske vlasti i odbora za branitelje najavljen na vrijeme samoproglašeni predstavnici postrojbe Poskoci su napravili svoj program i protokol u kojemu su predvidjeli doček predsjednika RH Zorana Milanovića upravo na Gospojinu, a jako dobro svjesni kako je gradska vlast već obilježila navedena događanja dana 11.08.2023.godine, zbog čega su organizatori dočeka Milanovića iz svog protokola izbacili mogućnost dočeka Milanovića od strane gradske i županijske vlasti.

Isto tako važno je napomenuti kako se Odbor za Branitelje prije navedenih događanja i najave dolaska Milanovića u Široki Brijeg javno očitovao kako jedini ratni zapovjedni te postrojbe Poskoci Vlado Marić pukovnik u mirovini ne želi primiti odličje iz ruku Milanovića što je jednoglasno podržao i Odbor za Branitelje grada Širokog Brijega.

Unatoč svemu tome imaginarni organizatori dočeka Milanovića svjesni svih tih činjenica su uputili poziv Milanoviću da dođe na Gospojinu u Široki Brijeg i dodijeli odličje postrojbi Poskoci što je on prihvatio preko svog ureda što su mediji također zabilježili.

Sada dolazimo do te famozne „institucije Predsjednika RH“. Kakva je to institucija Predsjednik RH koja prihvaća poziv od nelegitimnih, imaginarnih, samoproglašenih predstavnika određene vojne postrojbe HVO-a iz BiH a da se prethodno preko svog ureda nije raspitao tko jeste i tko može biti ovlašteni predstavnik te postrojbe?

S druge pak strane postavlja se opravdano pitanje kakva je to institucija predsjednika RH koja neće prije nego li se upusti u avanturu dolaska u jedan grad u drugoj državi ,a ovdje je u pitanju Široki Brijeg prije svoje posjete izvijestiti Gradonačelnika tog grada kako ima namjeru doći u taj grad, i tek kad mu ovi odgovore pozitivno sukladno mogućnostima njegovog dolaska, a mogućnost njegovog dolaska u Široki Brijeg na Dan Grada Širokog Brijega i na Gospojinu je nikakva zbog svekolikih rana koje su načinili pravni, ideološki pa čak i biološki prednici predsjednika Milanovića napaćenom puku Širokobriješkom i Hercegovačkom 07.veljače 1945.godine kad su zvjerski pobili nevine franjevce i sjemeništarce upravo na mjestu koje je imao namjeru pohoditi na Gospojinu.

Tu „instituciju predsjednika RH“je gradska vlast mogla primiti jedino u neko drugo vrijeme samo ne na Gospojinu i Dan Grada Širokog Brijega kako je to opravdano naglasio gradonačelnik Miro Kraljević, govoreći kako je izabran pogrešan tajming njegovog dolaska u Široki Brijeg, premda mnogi stanovnici Širokog Brijega i Hercegovine nikada ne bi dopustili takvom liku dolazak u Široki Brijeg jer se on a ni oni koje predstavlja nikada nisu javno ispričali i pokajali za zločine njegovih i njihovih, pravnih, ideoloških pa čak i bioloških prednika partizana za zločine na Križnom putu i u franjevačkom samostanu.

Kako je to URB HVO-a ŽZH u više svojih tekstova naglašavala cijeli ključ u svezi dolaska MiIanovića u Široki Brijeg leži u jednoj točki protokola tih imaginarnih organizatora njegovog dočeka a tiču se Svetog mjesta na kojemu su pobijeni našu franjevci. Članovi URB HVO-a ŽZH kao i cjelokupna domoljubna javnost su očekivali njegov dolazak na to mjesto, premda jako sigurni u uvjereni kako se on na tom mjestu neće javno ispričati i pokajati za zločine „njegovih“jer bi mu u tom slučaju zauvijek bila određena i politička i ljudska sudbina.

Bili smo u pravu, no Milanović nas je još jedanput razuvjerio i u ono malo nade kako će ipak doći na to Sveto tlo, no nije došao kao što nije došao ni na Svetu Euharistiju u 11,00 sati što dovoljno govori o blamaži, debaklu i fijasku organizatora njegovog dočeka i svih onih koji mu daju podršku.

Blamažu, debakl i fijasko smo predvidjeli i predstavnicima franjevačkog samostana u Širokom Brijegu na čijem je čelu gvardijan i župnik fra Ivan Marić koji su ga trebali primiti, no spašeni su u zadnji tren njegovim nedolaskom na nju kao i na Sveto tlo na kojemu su pobijeni njegova subraća franjevci pa se nisu trebali crvenjeti pred njim znajući jako dobro što o tome misle domoljubi Hrvati iz Širokog Brijega i Hercegovine.

Unatoč svemu tome kod Spomen križa u Širokom brijegu Milanović polaže vijenac i pali svijeće da bi se nakon toga fotografirao s onima koji su ga dočekali što zorno govori o ideološkom mentalnom sklopu onih koji su se s njim tu fotografirali, kao i onih koji su ga primili u radnički restoran Nadalina i onih koji su u ime postrojbe primili njegovo odličje.

Davno je rečeno kako fotografija ima značenje 1000 riječi te je stoga ova naslovna fotografija krucijalni dokaz te izreke koja će ostati zauvijek neizbrisivi trag zašto Hrvati nemaju svoje istinske države preko 1000 godina ,jer ova današnja RH nije ona Hrvatska za koju su pripadnici HOS-a sa svojim ZDS dali svoje živote, a koji se toliko gade tom liku Milanoviću, kao i tisuće drugih istinskih Branitelja HV-e i HVO-a koji su sanjali a nedosanjali svoj hrvatski san upravo zahvaljujući izdajicama i ulizicama u svojim redovima kojih je Hrvatska uvijek imala više nego drugi narodi i zbog čega je A.G.Matoš napisao stih“Hrvatske već vidje mnoga čuda al ne nađe štrika za toliko Juda“!

Konačno tim likovima koji su se fotografirali sa slučajnim predsjednikom RH bi im se to moglo oprostiti, no nikako im se ne može oprostiti činjenica kako su oni tom fotografijom pokazali kako ih nije briga za prolivenu krv nevinih franjevaca na Širokom Brijegu i na Križnom putu koju su prolili pravni, ideološki pa čak i biološki prednici Milanovića čiji je on produkt, nastavak i kontinuitet.

Predsjednik koji izbjegava doći na mjesto stradavanja tih nevinih franjevaca, i koji se nikada nije ispričao a ni pokajao za te zločine niti ima namjeru.

Ne drže vodu ni komentari pojedinih komentatora na društvenim mrežama koji govore kako se on u vrijeme partizanskih zločina nije ni rodio jer je on i de iure i de facto predstavnik stranke SDP koja je pravni, ideološki, dok su mnogi članovi te stranke čak i biološki slijednici SKJ ili KPJ, čiju su nepokretnu i pokretnu imovinu naslijedili, a koja je predstavljala najgori zločinački sustav u povijesti čovječanstva.

Milanović predstavlja sustav koji je naslijedio komunistički praktično u svakom dijelu, samo što su komunizam kurvanjski ogrnuli u ruho antifašizma što je isti k…c samo različito i još opasnije pakiranje.

Da Milanović pripada tom zločinačkom sustavu koji nije iskorijenjen i uništen koncem Domovinskog rata ima bezbroj dokaza,a neki od glavnih dokaza za to su njegov napuštanje obljetnica na kojima se pojave pripadnici HOS-a s majicama na kojemu je njihov službeni pozdrav ZDS, te njegove posjete partizanskim obljetnicama na Sutjesci. O njegovom zalaganju za donošenje zakona lex Perković kojim je pokušao onemogućiti isporučivanje udbaških zlikovaca Mustaća i Perkovića Njemačkoj da ne govorimo. O njegovoj pravnoj, ideološkoj pa čak i biološkoj pripadnosti bivšem zločinačkom komunističkom sustavu mogli bi pisati do sutra.

Ovdje je također važno napomenuti kako su neki komentatori u svojim komentarima vukli paralele s vodećim predstavnicima HDZ na čijem je čelu bio dr.Franjo Tuđman, Kolinda Grabar Kitarović a sada Andrej Plenković, koje su također nazivali potomcima komunista, a koji za razliku od Milanovića nisu ništa učinili za postrojbe HVO-a.

Što se tiče paralele Milanovića i dr.Franje Tuđmana ona je ponad svega neumjesna, zlurada i zlonamjerna, jer za razliku od MIlanovića Tuđman je u danim povijesnim okolnostima koje nisu bile nimalo lake vukao mudre državničke poteze i digao ugled RH na najvišu razinu dok Milanovića taj ugled svaki dan srozava i blati,i nastavlja i dalje to činiti. Ono što se Tuđmanu može zamjeriti je ona njegova čuvena“pomirba“koja je koštala više Hrvatski narod nego li cijeli Domovinski rat. A vezano za njegovu podršku postrojbama HVO-a pa po Bogu prve Hrvatske redarstvenike je tražio i pronašao u Hercegovini i Širokom Brijegu jer je znao kako vrije i bije vrela Hercegovačka krv kad se brani svoja Domovina.

Što se tiče Kolinde da li je mogla učiniti više za postrojbe HVO-a mišljenja smo kako jeste, no za razliku od Milanovića i ona nije blatila i sramotila Hrvatsku kao što to on čini,a što se tiče odličja koja on dijeli šakom i kapom sve to čini sračunato kako bi zavarao malo vjerne i lakovjerne Hrvate da mu daju još jedan mandat Predsjednika RH.

Paralela Milanović-Plenković je također nemoguća imajući u vidu kako je upravo Andrej Plenković po unaprijed dogovorenom protokolu s predstavnica grada Širokog Brijega primio predstavnike tadašnje UZB Ljubuški a sada URB HVO-a ŽZH kod zgrade općine u Širokom Brijegu i primio osobno njihove zahtjeve za poboljšanje njihovog položaja u RH što se konačno dobrim dijelom i dogodilo.

Plenković za razliku od Milanovića poštuje protokol sa službenim institucijama nekog grada ili županije i s njima dogovora taj protokol.

Milanović djeluje i živi izvan svakog protokola te mu se stoga i događaju silne blamaže, fijasko,gafovi kojima smo svakodnevno svi svjedoci, a sada i u Širokom Brijegu.

Vrhunac tog prostačkog seoskog derneka dogodio se u radničkom restoranu Nadalina u Širokom Brijegu koji će ostati upamćen kao mjesto na kojemu je taj imaginarni dernek Rojsovih pijanaca i ispičutura neslavno završio.

URB HVO-a ŽZH