Tomislav Topić vijećnik HDZ 1990 u Općinskom vijeću općine Posušje dana 10.06.2021.godine, je Općinskom vijeću općine Posušje podnio inicijativu za uvođenje obveznog sistematskog pregleda za učenike 6. razreda osnovne škole, kada učenici prelaze iz razredne u predmetnu nastavu, te lagano ulaze u pubertet.

Inicijativa je jednoglasno usvojene od strane Općinskog vijeća općine Posušje i proslijeđena je svim relevantnim institucijama u ŽZH. Na uporno inzistiranje vijećnika HDZ 1990 Tomislav Topića na sjednicama Općinskog vijeća i postavljanje pitanja dokle se stiglo u provedbi ove značajne inicijative, na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 23.06.2022. godine, ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića Posušje izvijestio je vijećnika HDZ 1990 Tomislav Topića kako je na adresu škole iz Ministarstva
obrazovanja, znanosti, kulture i športa stigla obavijest o planu provedbe sistematskog liječničkog pregleda za učenike 5. i 8. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole u ŽZH.

Iz svega gore navedenog vidljivo je da je Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH trebalo godinu dana, kako bi izmijenili Inicijativu vijećnika HDZ 1990 Tomislav Topića u Općinskom vijeću općine Posušje , te izmijenjenu Inicijativu kao obavijest poslali na adrese osnovnih i srednjih škola u ŽZH, na ovaj način navedeno Ministarstvo na čelu s Ružicom Mikulić pokazalo još jednom svoju tromost u radu.

Škole će odrediti koordinatora s nadležnim domom zdravlja, a pregledi će se obavljati u gradskim odnosno općinskim Domovima zdravlja nakon početka školske 2022./2023. godine.

Vjerujemo kako će ravnatelji škola pristupiti ozbiljno provedbi ove značajne Inicijative koji je uputio Tomislav Topić vijećnik HDZ 1990 u Općinskom vijeću općine Posušje, kako na njezinu realizaciju nećemo čekati kao što smo čekali mišljenje Ministarstvu obrazovanja, znanosti,kulture i športa ŽZH.

Braniteljskiportal.ba