U crkvi Sv. Ante na Poljudu, a potom i u dvorani u Lori, u subotu je obilježena 31. godišnjica osnutka IX. bojne HOS-a, u čijim je redovima za vrijeme Domovinskog rata poginulo 46 ljudi. Prilikom obraćanja publici koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, predsjednik Udruge IX. bojne Marko Skejo rekao je da su “vitezovi koji su dali svoju krv i dio tijela” za Hrvatsku zasigurno veći od njih živih, zbog čega im se on klanja. “Posebno se klanjam obiteljima koje trpe i pate za svojim najmilijima”, poručio je Skejo ustvrdivši da su pripadnici IX. bojne HOS- a dali veliki obol hrvatskoj neovisnosti. Govor je završio usklikom “Za dom spremni”, uz sudjelovanje publike u dvorani. 

Veličanstven govor istine Mile Ćuka jednog od ratnih zapovjednika IX bojne

​​Jedan od ratnih zapovjednika IX. bojne Mile Ćuk rekao je da nema bojišta u Hrvatskoj i BiH na kojem njihovi bojovnici nisu ratovali, a ​sudjelovali su u gotovo svim oslobodilačkim akcijama. Kroz postrojbu je prošlo oko 2500 vojnika, više od 300 ih je ranjeno, a 46 ​​je poginulo. “Naši su bojovnici ponosno i časno na svojim odorama nosili ambleme s natpisom ‘Za dom spremni’, taj sveti pozdrav koji bi nam danas zabranili. U nas katolika postoji više blagdana – Uskrs i Božić, Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a to je dan onih koji su ‘za dom spremni’​”, kazao je Ćuk​.

N​a obilježavanju 31. godišnjice osnutka IX. bojne HOS- a podijeljena su odlikovanja obiteljima poginulih i umrlih pripadnika, kao i živim sudionicima Domovinskog rata. Izaslanik ministra hrvatskih branitelja na svečanosti bio je brigadir Matko Raos, a sudjelovali su i dožupan Splitsko-dalmatinski Stipe Čogelja​, županijski načelnik za braniteljska pitanja Damir Gabrić,
predstavnici susjednih gradova i općina te saborski zastupnici Ante Prkačin i Zlatko Hasanbegović.

I lijevi i desni kandidati za Gradonačelnika Splita napadaju ZDS jer pripadaju istom mentalnom zločinačkom jugo-komunističkom sustavu

Neki od kandidata za gradonačelnicu, odnosno gradonačelnika Splita osudili su istup Skeje i HOS-ovaca.
Priča o propalim ideologijama 75 godina poslije je štetna, promašena i služi onima koji nisu spremni ponuditi nikakvu promjenu Splitu – rekla je nezavisna kandidatkinja Branka Ramljak za Slobodnu.

  • Temelj hrvatske države je Domovinski rat. Veličanje bilo koje totalitarne ideologije ili režima za mene je neprihvatljivo – rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vice Mihanović.
    Ivica Puljak, kandidat stranke Centar je kazao kako najoštrije osuđuje svako veličanje ustaške ideologije.
  • Građani Splita su uvijek bili i uvijek će biti ponosni na svoju antifašističku prošlost. To je neupitna i neizbrisiva vrijednost, poručio je Puljak.
    Na balkonu prostorija splitskog ogranka SDP-a razvijen je transparent na kojem piše: “Plenkoviću, ne postoji ispravan kontekst za ustaški pozdrav”.

Hrvatski brod plovi u pravcu kojeg istinski hrvatski domoljubi i Branitelji nisu odabrali

Slušajući Skejin govor,a poglavito govor Mile Ćuka jednog od ratnih zapovjednika IX Bojne HOS-a na obilježavanju obljetnice osnutka HOS-a koja se poklapa s osnutkom NDH, vjekovne težnje hrvatskog naroda za neovisnošću i suverenošću svaki istinski domoljub,katolik Hrvat se s pravom upita kud plovi hrvatski brod,zapravo tko ga je usmjerio u pravcu prema kojem ogroman broj istinskih Branitelja i domoljuba ni u snu nije mogao zamisliti da će ploviti,a poglavito nakon izjava svih kandidata za Gradonačelnika Grada Splita.

Iz njihovih izjava potpuno je jasno kako je hrvatski brod krenuo u pravcu osude NDH,starohrvatskog pozdrava ZDS,osude najveće glazbene hrvatske zvijezde,branitelja i domoljuba Marka Perkovića Thompsona u čijim osudama se naprosto takmiče praktično svi političari lijeve i desne provenijencije u Hrvatskoj,a poglavito MS mediji u rukama slugu sotone kojima se pridrućuju mnoge javne i kulturne osobe u RH.

Naime svi navedeni odreda drže kako je NDH zločinačka tvorevina, a ZDS zločinački pozdrav kojima nema mjesta u modernoj Hrvatskoj i svi oni koji se klanjaju NDH i uzvikuju ZDS trebaju biti procesuirani. Zašto je tome tako pokušat ćemo pojasniti u ovom tekstu koliko nam to naše intelektualne i ljudske mogućnosti dozvoljavaju.

Okupljeni glasači u crkvi Sv.Ante i dvorani Lora slave HOS a kandidati za gradonačelnika Splita im se izruguju

Bez obzira što su crkva S.Ante i dvorana Lora bili dupke ispunjeni do posljednjeg mjesta u kojima su mjesto našli birači grada Splita od kojih svi kandidati za Gradonačelnika grada Splita očekuju glasove na ovim i svim predstojećim izborima ,navedeni kandidati se izruguju upravo njima jer su došli na obljetnicu HOS-a,na kojoj su svi govornici odreda govorili i promovirali samo istinu i ništa drugo.

A istina ma kakva bolna bila predstavlja najveći teret,strah i užas kojih se mrzitelji istine najviše boje. A ta istina govori kako je današnja samostalna i suverena Hrvatska utemeljena isključivo na Domovinskom ratu i vjeri u Boga koju štiti i brani naša Sveta Katolička i Apostolska crkva.

Komunizam je antifašizam umotan u celofan

Nikakva istina nije antifašističke tekovine za koje se ovi potonji zalažu jer antifašizam je u celofan umiven komunizam najgori zločinački sustav u povijesti čovječanstva. Protiv tog zločinačkog,protu Božjeg,protu ljudskog i protu moralnog sustava borili su se Hrvati u II svjetskom ratu koji su osnovali vjekovni san hrvatskog naroda,NDH,koja je imala regularne oružane snage Ustaše,koji su bili najdiscipliniranija i najopremljenija oružana sila s područja bivše zločinačke Jugoslavije koji su uz bojni poklič ZDS koji vuče korijene iz staro hrvatske povijesti branili svoju domovinu od velikosrpske agresije i hegemonije.

Stjecajem povijesnih okolnosti Hrvatska je u II svjetskom ratu bila na strani sila osovine,jer je vjekovno imala uredne gospodarske,političke i kulturne sveze s Njemačkom te je samim time doživjela poraz u II svjetskom ratu. Porazom u tom ratu hrvatski narod je bio osuđen na propast više nego li ijedan narod na kugli zemaljskoj. Ti komunisti ili današnji preobučeni antifašisti su po završetku II svjetskog rata učinili nezapamćen genocid i zločin prema tom narodu kada su pod obilježjima zvijezde petokrake tog zločinačkog simbola svirepo i okrutno na Križnom putu pobili preko 500 000 Hrvata,dok su još najmanje toliko pozatvarali u zloglasnim kazamatima diljem zločinačke SFRJ.

HOS staje prvi u obranu Hrvatske uz starohrvatski pozdrav ZDS

Početkom Domovinskog rata u RH opet se u hrvatskom narodu probudila ona nada koja nikada nije ubijena kako će se hrvatski narod konačno osloboditi te iste zvijezde petokrake odnosno zločinačkog komunističkog sustava koji je oličenje sveg zla od postanka svijeta,sustava kojim direktno upravlja i rukovodi sam Sotona kralj laži ,prevara i svih zabluda u koje upadaju malovjerni odnosno lakovjerni ljudi.

I upravo zbog te nade za konačnim satiranjem tog zločinačkog sustava formirani su prvi odredi HOS-a u koje su ušli istinski domoljubi Hrvati,zapravo oni Hrvati koji nikada nisu izgubili tu nadu. Hrvati u kojima vatra slobode koju su im u gene usadili njihovi očevi,majke,djedovi i bake nikada nije prestala gorjeti.

Sasvim je logično kako su prve postrojbe kao svoj pozdrav izabrale HOS kao starohrvatski pozdrav u kojem leže svi odgovori na vjekovnu čežnju hrvatskog naroda za slobodom. Pod tim pozdravom su ginuli najodaniji sinovi hrvatske države koje je ona iznjedrila u svojoj povijesti. Taj pozdrav je iskoristio i M.P.Thompson u svojoj pjesmi Bojna Ćavoglave i ta pjesma je bila svojevrsna himna svim hrvatskim Braniteljima u Domovinskom ratu u BiH i RH i pomagala im je odbiti agresiju znatno opremljenijih agresora. To su nepobitne činjenice koje nitko nikada neće moći pobiti.

Ratujući protiv srpsko-muslimanskih agresora svi hrvatski bojovnici a poglavito bojovnici HOS-a su se nadali kako će završetkom Domovinskog rata jednom za zauvijek biti uništena zvijezda petokraka i zločinački komunistički sustav koji je nanio toliko zla hrvatskom narodu.

No, to se nije dogodilo jer su vlak demokratskih promjena u RH početkom 1990-ih godina upravo pokrenuli najgori zločinci iz onog bivšeg totalitarnog komunističkog sustava koje nitko tijekom Domovinskog rata nije dirao zbog one čuvene Tuđmanove izjave o pomirbi svih Hrvata koja je Hrvatima nanijela više zla nego li cijeli Domovinski rat.

Taj najgori komunistički ološ iz bivšeg totalitarnog sustava se početkom Domovinskom rata u RH i BiH infiltrirao u sve spore političkog,javnog,kulturnog, športskog i svekolikog drugog života hrvatskog naroda čije ključne i rukovodeće funkcije su zauzeli upravo ti protiv kojih se istinski domoljubni katolički puk i borio u Domovinskom ratu kroz postrojbe HOS-a,HV-e,i HVO-a.

Zločinci iz bivšeg jugo-komunističkog sustav se infiltrirali u sve spore života RH

Dok su istinski Branitelji krvarili na I-crti bojišnice ovi su uzurpirali sve pozicije gomilajući bogatstvo i gradeći pozicije. Nitko ih nije dirao tijekom Domovinskog rata jer su istinski Branitelji bili zauzeti drugim stvarima. Borbom za goli život i obranom svojih vjekovnih ognjišta. Ne treba griješiti duše pa ne reći kako su neki komunistički izdanci također sudjelovali u obrani RH ali njihova usađena ideologija protiv NDH i ZDS je uvijek stanovala u njima i bilo je samo pitanje vremena kad će isplivati na površinu.

Završetkom Domovinskog rata i veličanstvene pobjede istinskih hrvatskih Branitelja koji su krvavo platili cijenu svoje slobode nitko nije postavljao pitanja o NDH, ZDS, jer su rane bile odveć svježe a te rane su zapravo na krvi desetina tisuća hrvatskih Branitelja koji su u postrojbama HOS-a,HVO-a i HV-e uz pozdrav ZDS stvarali jednu novu neovisnu i suverenu RH koja je čisti znak jednakosti s NDH sviđalo se to nekome ili ne.

Ta na krvlju stvorena RH koncem 1995.godine uopće nije razbijala glavu o HOS-u, ZDS, već je trebala krenuti putem gospodarskog i svekolikog drugog društvenog oporavka uništenog u Domovinskom ratu, no ona je korak po korak zahvaljujući infiltriranim Udbaško-komunističkim kadrovima koji su je preuzeli krenula u sasvim drugom pravcu.

Hrvatska nakon Domovinskog rata je krenula u drugom pravcu vođena jugo-komunističkim zločincima

Počela je na mala vrata zabranjivati sva obilježja Domovinskog rata koja imaju bilo kakve sveze s NDH,od kojih je ZDS prvi u nizu zabrana. Potom su pokrenuli inicijativu za zabranom održavanja komemoracije u nevino pobijenim Hrvatima na Križnom putu u Bleiburgu, te obezvređivanjem Domovinskog rata gdje su izdajom najviših hrvatskih dužnosnika isporučili Haagu mnoge generale HV-e i HVO-a kojim je taj ispolitizirani sud sudio umjesto da te generale slavimo kao najveće sinove hrvatskog naroda.

Na najviše rukovodeće političke funkcije hrvatskog se biraju najgori izdanci iz bivšeg totalitarnog jugo-komunističkog sustava u RH i BiH. A poniženi, obezvrijeđeni i osramoćeni hrvatski Branitelji šute jer su podijeljeni po više osnova. Nekima je vlast dala sve, nekima malo a najvećem broju nimalo.

Dok je trajao Domovinski rat kada su najvjernije hrvatske ovčice u podstrojbama HOS-a utz pozdrav ZDS prolijevali svoju krv nikome od onog komunističko-udbaškog ološa nije padalo na pamet zabranjivati taj pozdrav jer im je od svega bilo najvažnije sačuvati i spasiti svoje debele komunističke guzice kojima je prijetila pogibelj zbog zločina iz onog sustava.

Kad je Domovinski rat prestao shvatili su kako ih nitko neće dirati, a prethodno su izgradili pozicije koje mrsno naplaćuju u kunama platežnim sredstvom NDH, države od koje dobivaju osip, krenuli su u akciju vraćanja tekovina bivše zločinačke SFRJ i zvijezde petokrake koja je ugrađena u njihov mentalni sklop iz kojeg nikada neće izići.

S druge strane treba biti pošten i reći kako su ti koji danas vladaju Hrvatskom nikada nisu željeli Hrvatsku kao slobodnu i suverenu državu jer im je Jugoslavija bila majka. Kad se to već nije dogodilo žele od suverene i samostalne, današnje RH stvoriti jednu drugu inačicu SFRJ koja baštini tekovine antifašizma koje su drugo ime za zločinački komunizam od kojeg su se ovi infiltrirani u svekoliki politički, gospodarski i javni život RH odrekli iz razloga jer je Vijeće EU u nekoliko svojih rezolucija osudilo sve totalitarne sustave pa i komunizam.

Stoga nije nikakvo čudo što svi kandidati za gradonačelnika Splita, bez obzira jesu li lijevi ili desni ,svi MS mediji te svi drugi tako žučljivo napadaju ZDS, NDH, i sve ono što ih asocira na to.

Razlozi leže upravo u onoj rečenici koju je proslavi obljetnice Oluje u Kninu pred cijelim državnim vrhom RH 2016.godine izrekao Ivica Glavota umirovljeni pukovnik RH.

„Poštovani Branitelji.1995.godine nismo završili posao kako treba i sada nam se to kao bumerang vraća u glavu.“

Vlado Marušić/Braniteljskipiortal.ba