Povodom obilježavanja 29 godina od ratnog zločina u Grabovici, oglasio se zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH Amer Obradović te je poručio kako ovaj zločin muči svakog čestitog čovjeka.

Osvrnuvši se na taj period, Obradović ističe kako je tu noć između 8. i 9. rujna 1993. godine bio u logoru.
“Danas se obilježava stradanje djece i civila u Grabovici. Tu noć između 8. i 9. rujna 1993. bio sam u logoru. Slobodu sam dočekao. Grabovica muči svakog čestitog i slobodnog čovjeka. Suosjećam se sa žrtvama i žao mi je što svi zločinci ne odgovaraju. Sramota je šutjeti”, rekao je Obradović.

ZLOČIN IZ 1993. GODINE
U Grabovici obilježena 29. godišnjica od zločina nad 33 ubijenih hrvatskih civila
Najmlađa žrtva ovog zločina koji se dogodio 8. i 9. rujna 1993. godine bila je Mladenka Zadro koja je, kada je ubijena u majčinu naručju, imala samo 4 godine, a najstarija žrtva bio je 87-godišnji Marko Marić.

Predsjednik Udruženja hrvatskih stradalnika “Grabovica ’93” Josip Drežnjak je podsjetio da se još uvijek traži 17 tijela stradalih i da na žalost ni nakon 29 godina nema šta novo o tome reći.

“Nijedno tijelo, ni jedna koštica nisu pronađeni, a bol Grabovice baš u tome stoji”, kazao je Drežnjak navodeći da nadležne institucije u 29 godina ništa nisu uradile.

Klix.ba