Za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH izabran je 2006. godine. Unatoč tomu javno izjavljuje (ustvari provocira) kako priča bosanskim jezikom, a ne hrvatskim. Čitavo njegovo političko djelovanje je ustvari jedna velika provokacija. On nije spreman graditi nego samo rušiti.

Bosansko-sarajevski političar rođen je 1964. u braku Marka, Hrvata iz Kiseljaka i Danice, Srpkinje iz Doboja. Kršten je u Katoličkoj Crkvi što mu je vjerojatno jedini ulazak, ustvari unošenje u Katoličku Crkvu. Za sebe kaže da je agnostik. Oženio se 1996. Sabinom iz mješovite sarajevske bošnjačko-hrvatske obitelji. Sve skupa -Jugoslavija u malom.

U ratu se priključio Armiji BiH i dobio najveće vojno odlikovanje, Zlatni ljiljan. Završio je pravo u Sarajevu. Kao titoista i jugonostalgičar politički se aktivirao, a gdje drugo nego u SDP-u te postao zamjenik gradonačelnika 2000. godine, a 2001. i načelnik općine Novo Sarajevo. Za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH izabran je 2006. godine. Unatoč tomu javno izjavljuje (ustvari provocira) kako priča bosanskim jezikom, a ne hrvatskim. Čitavo njegovo političko djelovanje je ustvari jedna velika provokacija. On nije spreman graditi nego samo rušiti. Dva puta je uzastopno biran na listi SDP-a na ovu poziciju, koliko mu Ustav i dopušta. Napravio je pauzu jedan mandat i onda učinio isto.

Kada su i u SDP-u shvatili da od ovakve politike nemaju nikakve koristi, nego samo štetu (jedinu korist ima on osobno), a da samo navlače na sebe bijes Hrvata i osudu međunarodne zajednice napustio je SDP i osnovao Demokratsku frontu. Zanimljivo da ovaj skojevac i titoista od tada nalazi novoga političkoga mentora i sponzora, stranku SDA koju je Bakir Izetbegović, nakon smrti umjerenog Tihića pretvorio u rigidnu islamsku falangu. Tako se rigidni titoista i skojevac Komšić preobrazio u ekstremnoga bošnjačkog nacionalistu i unitaristu. Očito je kako Komšića ne vežu nikakve moralne norme pa može prelaziti iz ektremno lijevoga, u ekstremno desni tabor samo da bi zadržao fotelju. Ono što više zabrinjava od samoga manipulatora Komšića jest 200 000 onih koji su glasali za čovjeka koji negira postojanje Hrvata kao naroda u BiH. Znači da oni podržavaju tu politiku.

Postoje informacije kako su među Bošnjacima pred izbore kružile sms poruke koje pozivaju da se glasuje za Komšića, “jer je dobar, iako je Vlah (pogrdan izraz za kršćanina) a ponaša se kao da i nije Vlah, nego kao da je naš.” O Komšiću je čak i Miljenko Jergović izjavio da su bošnjački nacionalisti vjerske ili građanske inspiracije, njegovim biranjem odlučili likvidirati Hrvate kao ravnopravan narod u BiH i pretvoriti ih u obespravljenu manjinu iz vremena Osmanlija. Da upravo tako. Hrvatima je namijenjena uloga raje, iako živimo u 21. stoljeću. Jedino dobro što je rezultiralo kandidiranjem Komšića prije deset dana jest to što je u stvari ovaj put porazio bahatog Bakira Izetbegovića koji se preračunao u prebacivanju glasova Komšiću misleći da će glatko pobijediti Bećirevića. Tako je Izetbegović doživio teški debakl svoje ratnohušhačke politike. Nakon ovakvog poraza najbolje bi mu bilo da prepusti kormilo SDA unitaristi Komšiću. On bi kao bošnjački član sigurno glatko pobijedio i Bećirovića.

Svojim političkim djelovanjem Komšić nastavlja još više produbljivati krizu BH društva pa su u pravu oni koji se pitaju je li BiH kao država uopće moguća. Neki pak kažu da je to obična kolonija zapadnih sila koja će trajati dokle to oni budu htjeli. Država samo na papiru koju većina njezinih stanovnika ne želi.

V.K.Braniteljski portal