Vrijeme predizborne kampanje je prilika političkim strankama da iznesu svoje programe, nerijetko i obećanja da će učiniti ovo ili ono sa manje ili više uspjeha pred svojim biračima koji će ih nagraditi ili kazniti ovisno o rezultatima njihovog rada i ostvarenim obećanjima na nekim drugim izborima.

BiH se trenutno nalazi u predizbornoj kampanji i već sada se mogu čuti poruke koje nemaju smisla i nisu relevantne niti moguće ostvarive. Neki slogani određenih političkih stranaka da bi se ostvarili i zaživjeli u BiH potenciraju konflikte i sukobe jer su u suprotnosti i s Ustavom BiH i lažno podgrijavaju maštu onim najradikalnijim skupinama naše zemlje.

Takav je slogan Željka Komšića političara koji je najveći problem ove zemlje, političar koji je davno pokrenuo stvari nagore a sloganom ‘Za građansku BiH’ još ih više gura nizbrdo. Radikalni Komšić sa svojom ekstremnom strankom DF punom ekstremista poput Đonlagića, Begića i niz drugih već odavno unosi strah i nemir među domoljube ove zemlje, među one kojima je stalo da ova zemlja bude ravnopravna zajednica tri konstitutivna naroda. Ovaj zli slogan narode BiH potencijalno uvlači u sukobe i zna mu se prava namjena. Komšićevci žele silom stvoriti građansko uređenje koje nikad a možda ni tada neće prihvatiti Hrvati i Srbi u ovoj zemlji a sasvim sigurno ni Hrvatska ni Srbija. No, Komšićevi radikalci na tom grade svoju politiku koja negira naš Ustav i huška bošnjački narod na nešto što nije i nikad neće biti ostvarivo.

Zanimljivo je da protiv ovog njihovog slogana još nije reagiralo Središnje izborno povjerenstvo koje je dužno upozoriti radikale da krše Ustav i izborne propise, a kako će i reagirati kad je prvo ime SIP-a Komšićevac Bakalar koji još nije ‘vidio’ skandalozni slogan njegovog DF-a.

abc.portal