Kad je TV došao u moju kuću prestao sam čitati knjige. Kad je auto došao pred moj prag, zaboravio sam hodati. Kad sam uzeo mobitel u ruke, zaboravio sam pisati slova. Kad je kompjuter došao u moju kuću, zaboravio sam pravopis. Kad je klima došla u moju kuću, prestao sam ići pod drvo zbog hladnog povjetarca. Kad sam ostao u gradu, zaboravio sam miris blata. Baveći se bankama i karticama, zaboravio sam na vrijednost novca. S mirisom parfema zaboravio sam miris svježeg cvijeća. Dolaskom brze hrane zaboravio sam kuhati obična jela.

Uvijek sam trčao okolo, zaboravio sam kako se zaustaviti. I na kraju kada sam dobio WhatsApp, zaboravio sam kako razgovarati. Kad umremo, naš novac ostaje u banci. Ipak, kad smo živi, nemamo dovoljno novca za trošenje. U stvarnosti, kad nas više nema, ostaje još mnogo novca koji nije potrošen. Preminuo je jedan poslovni tajkun u Kini. Njegova udovica ostala je s 1,9 milijardi dolara u banci i udala se za njegovog šofera. Njegov šofer je rekao: “Cijelo vrijeme sam mislio da radim za svog šefa… tek sada shvaćam da je moj šef cijelo vrijeme radio za mene !!!”

Okrutna stvarnost je: Važnije je živjeti duže nego imati veće bogatstvo. Dakle, moramo težiti da imamo snažno i zdravo tijelo, stvarno je manje važno tko radi za koga. U vrhunskom pametnom telefonu… 70% funkcija je beskorisno! Za skupi auto… 70% brzine i gadgeti nisu potrebni. Ako posjedujete luksuznu vilu ili dvorac… 70% prostora obično nije iskorišteno ili zauzeto.

Što je s vašim ormarima i odjećom u njima… 70% ih nije nošeno. Cijeli život rada i zarade… 70% je za druge ljude da troše. Dakle, moramo zaštititi i u potpunosti iskoristiti svojih 30%. Idite na liječničke preglede čak i kad niste bolesni. Pijte više vode, čak i kad niste žedni. Naučite se opustiti, čak i kad ste suočeni s ozbiljnim problemima. Nastojte popustiti, čak i kad ste u pravu. Ostanite skromni, čak i kad ste vrlo bogati i moćni. Naučite biti zadovoljni, čak i ako niste bogati. Vježbajte svoj um i tijelo, čak i ako ste jako zaposleni. Odvojite vrijeme za ljude do kojih vam je stalo. Molim Vas, proslijedite ovo svakome do koga Vam je stalo.
JA UPRAVO JESAM!

Nepoznati autor

Braniteljski portal.ba