Preispitivanje

Potpredsjednik njemačkog Bundestaga pozvao je na hitnu službenu istragu o smrtima koje se događaju kod uznemirujuće velikog broja primatelja „cjepiva“ protiv Covida.

“Mislim da je bitno da se svaka neobjašnjiva smrt koja se dogodi unutar 14 dana nakon cijepljenja automatski registrira kao sumnjivi slučaj u Institutu Paul Ehrlich”, rekao je potpredsjednik Bundestaga Wolfgang Kubicki za njemačke novine Die Welt.

Die Welt izvještava da se potpredsjednik parlamenta, izabran na dužnost 2017. i ponovno izabran 2021., pozvao na studiju koju je proveo Peter Schirmacher, glavni patolog na Sveučilišnoj klinici Heidelberg, u kojoj su istraživači otkrili da se 30 posto ispitanih smrtnih slučajeva dogodilo “ubrzo nakon cijepljenja”.

“Govorimo o relevantnom broju zbog kojeg je potrebno pristupiti ovom problemu sustavno”, objasnio je Kubicki, dodajući da bi zdravstvene vlasti trebale “redovito” provoditi obdukcije ako osoba umre unutar dva tjedna od uboda.

“To također ima smisla jer se uvjetno odobrenje ovih cjepiva dogodilo pod ogromnim vremenskim pritiskom”, priznao je čelnik parlamenta.

Obraćajući se na Kubickijev zahtjev za više podataka, savjetnik za zdravstvenu politiku Unije Bundestaga Tino Sorge (Kršćansko-demokratska unija Njemačke) složio se da rezultati Schirmacherova istraživanja zahtijevaju daljnju istragu.

“Dvije godine nakon prvog cijepljenja protiv korone, krajnje je vrijeme za otvoreniji pristup nuspojavama i štetnosti cijepljenja”, rekao je Sorge za Die Welt. “Studija Petera Schirmachera je zabrinjavajuća – i zato što pokazuje koliko malo znamo o rizicima cjepiva čak i nakon dvije godine.”

Govoreći za Die Welt prošli tjedan, Schirmacher je rekao da njegova studija naglašava različita “neodgovorena pitanja” koja okružuju cijepljenje i mnoštvo varijabli koje bi mogle utjecati na nepovoljne ishode.

„Postoje važna neodgovorena pitanja koja bi se trebala razjasniti bilo kroz sveobuhvatnu registraciju svih nuspojava ili u sklopu daljnjih istraživanja u smislu poboljšanja cijepljenja, indikacije cijepljenja i civilne zaštite.

Postoje li neki genetski čimbenici ili određene prethodne bolesti – na primjer autoimune bolesti – koje predisponiraju teške posljedice cijepljenja? Posljedice cijepljenja ovise o cjepivu – no koje karakteristike i komponente cjepiva to određuju? Igraju li određene vrste aplikacija ulogu?”, zapitao se Schirmacher.

“Naša studija pokazuje”, nastavio je Schirmacher, “da se smrtonosna upala srčanog mišića može dogoditi kao rezultat cijepljenja mRNA protiv SARS-CoV-2 i da pokazuje tipičnu, jedinstvenu sliku.“

Mogućnost da netko može umrijeti od toga također je dokazana činjenica.

Provjeri.hr