U pretprošloj 2020. godini, u kojoj je izbila „pandemija“ Corona virusa, mediji su nas svakodnevno i višestruko doslovno bombardirali prebrojavanjem umrlih ljudi, u prosjeku onih od 75 do 80 godina starosti, s više komorbiditeta, kojima se bez obdukcije pripisivao COVID-19 kao glavni uzrok smrti, samo zato jer su bili pozitivni na PCR testu,

Nakon toga krenulo se s agresivnim mjerama, medicinskim tretmanima, a propaganda straha polako je počela uzimati sve više maha.

U prošloj 2021. godini, u kojoj je uvedeno masovno cijepljenje protiv Covid-a-19 eksperimentalnim mRNK cjepivima, iz javnih medija saznajemo o valu iznenadnih smrti mahom mladih, prethodno zdravih ljudi.

Daleko je to sve od uobičajenog da toliki broj uglavnom mladih i zdravih sportaša pati od srčanih zastoja, srčanih udara, ili umire dok se bavi sportom, ali ipak se prošle godine to učestalo događalo.

Mnogi od ovih srčanih problema i smrti dolaze ubrzo nakon što se primilo cjepivo protiv Covid-a-19. Iako je moguće da se to može dogoditi i ljudima koji nisu primili Covid cjepivo, ipak, gole brojke jasno ukazuju na jedini očiti uzrok.

Takozvani zdravstveni radnici koji širom svijeta vode programe cijepljenja protiv Covid-19 neprestano ponavljaju da je “Cjepivo protiv Covida normalno, sigurno i učinkovito”.

Stoga, kao odgovor na njihovu izjavu, u nastavku teksta vam donosimo kontinuirano rastući popis uglavnom iznimno mladih sportaša koji su 2021. godine, od kada je uvedeno masovno cijepljenje koje je sportašima praktički uvjetovano za nastavak bavljenja sportom, imali velike zdravstvene probleme ili su umrli nakon što su primili jedno ili više cjepiva protiv Covid-a-19.

U početku, mnoge od nuspojava nisu prijavljivane. Poznato je da je mnogim ljudima rečeno da ne govore o svojim nuspojavama, a mediji o njima nisu izvještavali, jer je to moglo negativno utjecati na programe cijepljenja.

Međutim, neželjeni događaji su se počeli učestalo događati, a kako je vrijeme odmicalo i pojačavati te ih je postalo sve teže skrivati od očiju javnosti. Glavni mediji još uvijek ne izvještavaju o većini tih slučajeva, ali sportske vijesti ne mogu zanemariti činjenicu da nogometaši i druge sportske zvijezde kolabiraju usred utakmice zbog iznenadnog zastoja srca. A Više od 50% njih nažalost umire.

Također treba napomenuti da se uklanjaju mnoge objave na Facebooku, Instagramu, Twitteru, raznim forumima i vijestima. Dakle, i sada primamo poruke da nema dokaza o navedenim događajima ili statusu cijepljenja koji se s njima povezuju. Međutim, tome je dijelom razlog jer se radi o tajnoj medicinskoj informaciji koja nije za javnost, a dijelom jer se te informacije i kada su poznate, skrivaju.

Njemački Der Spiegel 2003. godine objavio je kako se u razdoblju između 1996.-2003. godine, na nogometnim travnjacima dogodilo 10 kolabiranja koja su bila povezana sa srčanim zastojem, što je u prosjeku jedan do dva slučaja godišnje.

Sada smo u samo godinu dana, od kada je uvedeno masovno cijepljenje, prebrojali 386 srčanih zastoja i 225 smrti na terenu o kojima su izvještavali mediji. Zapitajmo se što je s onima koji su preminuli ili im je zdravlje trajno narušeno, a mediji o njima nisu pisali? Što je s običnim “malim” ljudima?

Gdje su provjere činjenica? Gdje su mainstream mediji? Zašto javnosti ne predoče dokaze, dokumentirane smrti sportaša (na terenu) iz 2017., 2018., 2019. godine i prethodnog desetljeća i pokažu da ove činjenice nisu točne?

Ovoliki broj smrtnih slučajeva sportaša nije normalan i to je svakome jasno. Zato se niti ne pokušavaju temeljito provjeriti činjenice ili prikazati brojevi iz prethodnih godina.

Izviješće o kolapsima i smrtima sportaša iz 2021. godine;

03/01/21, Portugal
Alex Apolinario (24), brazilski nogometaš Alverca FC kolabirao je na igralištu zbog srčanog zastoja tijekom utakmice. Umro četiri dana kasnije.

09/01/21, SAD
Jordan Glenn, košarkaš Wisconsina. Srušio se u prekidu na početku poluvremena. CPR s defibrilatorom, prebačen u bolnicu kolima Hitne pomoći. Ažuriranje: U travnju je imao operaciju na otvorenom srcu i sada ima defibrilator umetnut blizu trbuha.
22/01/21, SAD
Hank Aaron (86), bivši Pro Baseballer primio je cjepivo protiv COVID-a 5. siječnja 2021. kako bi ukazao na sigurnost cjepiva i potaknuo druge crne Amerikance da učine isto. Umro dva tjedna kasnije u snu – navodno prirodan uzrok.
30/01/21, Indianapolis SAD
Wayne Radford (64), NBA zvijezda i bivša zvijezda momčadi Indianapolisa, preminuo je u svojoj kući u Indianapolisu.
30/01/21, Francuska
Garissone Innocent (20), nogometni vratar Caen Teama. Onesvijestio se u utakmici protiv Chamblyja. Napad tahikardije, nemogućnost govora ili disanja.
06/02/21, Filipini
Clement Lucchu (25), kamerunski košarkaš. Igrao u Manili na Filipinima. Doživio je srčani udar i umro.
21/02/21, Hrvatska
Zlatko Saračević, (59) (bivši jugoslavenski rukometaš i svjetski rukometni prvak), osvojio je zlato s Hrvatskom na Olimpijskim igrama u Atlanti, a nedavno je i rukometni trener. Njegova momčad upravo je slavila u derbiju RK Lokomotive 32:29, a on je kolabirao od srčanog udara netom nakon izjave za medije. Reanimacija nije uspjela. European Handball Federation inzistira na primitku dvije doze cjepiva za svakog sudionika u rukometu.
22/02/21, Portugal
Alfredo Quintana (32), kubanski rukomet golman u Portugalu. Srušio se nakon srčanog zastoja tijekom treninga. Umro četiri dana kasnije.
22/02/21, Queensland, Australija
Dale Best (34), igrač ragbi lige Maroochydore Swans kolabirao je tijekom utakmice. Sportski treneri su izvršili CPR, a zatim su bolničari pokušali stabilizirati igrača. Prevezen je u bolnicu, gdje je kasnije preminuo.
3/03/21, Wallkill Central School, New York, SAD (17),
Miguel Antonio Lugo (17) srednjoškolski nogometaš srušio se i umro tijekom nogometnog treninga
08/03/21, Egipat
Abdel-Rahman Atef (23). Nogometaš kluba Al-Rowad srušio se i umro tijekom utakmice svoje momčadi u gradu Sharqiya. Progutao je jezik i pokušaji reanimacije su bili neuspješni (bez obučenog osoblja).
11/03/21 Christchurch, Novi Zeland
David Wakefield, (27) novozelandski igrač kriketa. Srušio se tijekom treninga sa srčanim zastojem. Vraćen u život s defibrilatorom, hospitaliziran tri tjedna na intenzivnoj njezi, njegovo stanje zahtijevalo je opsežnu rehabilitaciju prije nego što je mogao hodati i govoriti. Dijagnosticiran mu je miokarditis.
13/03/2021, New Hampshire, SAD
Marvin Hagler (66), Boksač je hitno prevezen u bolnicu zbog bolova u prsima i problema s disanjem prije nego što je umro četiri sata kasnije, prema riječima njegova sina Jamesa. Thomas “Hitman” Hearns, njegov bivši protivnik i dugogodišnji prijatelj, objavio je na Instagramu da je Hagler “na intenzivnoj njezi u borbi protiv posljedica cjepiva”.
19/03/21, Milton Keynes, UK
Raymond van Barneveld, pikado igrač se srušio i dobio je hitnu pomoć tijekom PDC Championshipa.
19/03/21 Charleston NC, SAD
Joe Bradshaw, 19, nogometaš na Charleston Southern University. Kolaps sa zastojem srca – plitko disanje
20/03/21
Andy Haman (54) Profesionalni bodybuilder i glumac Andy Haman preminuo je od plućne embolije.
22/03/21, Sacramento, Kalifornija, SAD
Emmanual Antwi (18), nogometaš Kennedy High (Kanađanin) srušio se na terenu u Sacramentu. Pokušaji CPR-a na terenu nisu uspjeli i on je umro.
23/03/21
Moussa Dembélé (25), napadač Atlético Madrida kolabirao je na treningu i dobio je liječničku pomoć.
27/03/21 Stewarton, Škotska
Laura Henderson (42), srčani zastoj tijekom trčanja, umrla nekoliko dana kasnije u bolnici.
29/03/21 Indija
Devaraj Anchan (33) odbojkaš na državnoj razini srušio se, hvatajući se za prsa, dok je igrao na turniru i preminuo na putu do bolnice u Udupi.
30/03/21, Gana
Charles Bulu, ganski sudac srušio se tijekom AFCON utakmice.
30/03/21, SAD
Alex Stalock (34), NHL vratar Oilersa propustio sezonu zbog srčanih problema. Pozitivan COVID test u studenom 2020. godine, dijagnosticiran miokarditis u ožujku 2021.
31/03/21 SAD
Brett Smith, košarkaški sudac NCAA, kolabirao je tijekom utakmice. Hospitaliziran s krvnim ugruškom.
31/03/21 Norveška
Filip Ingebrigtsen (28) Norveški trkač imao je tešku 2021. godinu nakon reakcije na cjepivo protiv COVIDA. Ingebrigtsen je dobio drugu dozu cjepiva neposredno nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Cilj mu je bio “vratiti se u normalu”, ali 17. listopada završio je 10. u utrci koju je pobijedio njegov brat.
06/04/21, Callalen, Corpus Cristi
Moira Claire Arney (15) Nogometašica iz srednje škole McAllen srušila se i umrla tijekom treninga.
9/04/21, SAD
Bert Smith (56) NCAA muški košarkaški sudac kolabirao je zbog krvnog ugruška u plućima tijekom turnira
9/04/21, Maine, SAD
Red Gendron (63), trener hokejaškog sveučilišta Maine umro je nakon srčanog zastoja dok je igrao golf. Njegov kolega sa sveučilišta rekao je da je izgledao dobro ranije, kada se tim sastao kako bi primio akademske nagrade. Red je u potpunosti cijepljen protiv COVIDA-19.
10/04/21 Stamford, Lincolnshire, Engleska
Dave Mears (58), britanski bivši prvak u borilačkim vještinama (Taekwondo i Muay Thai) i sadašnji učitelj borilačkih vještina kojemu je amputirana lijeva noga nakon infekcije uzrokovane primitkom cjepiva protiv COVIDA (AstraZeneca) 4. ožujka 2021.
12/04/21, Hrvatska
Dejan Oršuš (24) preminuo u nedjelju 11. travnja 2021. godine uslijed srčanog udara. Njegov klub Otok igrao je protiv Radničkog u drugoj županijskoj ligi, no tijekom utakmice mu je iznenada pozlilo, a ubrzo nakon toga Oršuš je preminuo u županijskoj bolnici u Čakovcu.
18/04/21 Jamajka, –
Tremaine Stewart (Tan Tan) (32), jamajčanski nogometaš FC Dunbeholden. Srušio se i umro tijekom dodavanja neposredno prije utakmice.
22/04/21 Australija
Craig Jones (29) brazilski Jiu-Jitsu svjetski prvak s crnim pojasom ne može trenirati niti se boriti nakon primitka cjepiva protiv COVIDA.
24/04/21
Luis Ojeda (20), argentinski nogometaš iznenada umro.
24/04/21 Teksas, SAD,
Ernesto Ramirez Jr (16) kolabirao dok je igrao košarku i umro s dvostruko uvećanim srcem 5 dana nakon svog prvog Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA, 19. travnja 2021. godine.
27/04/21 Minnesota, SAD
Marco Rossi (19), Minnesota Wild hokejaš ima miokarditis. Izvještava seda je cijeli tim “potpuno cijepljen”
28/04/21, Atlanta, SAD
Brandon Goodwin (26), NBA igrač dobio je krvne ugruške nedugo nakon primitka cjepiva protiv COVIDA-19, Mogući kraj karijere, još uvijek ne igra 7 mjeseci kasnije.
01/05/21 Florida, SAD
Nickolas Lawrinas (17), nogometaš iznenada umire, uzrok nejasan
01/05/21, SAD
Sage Canaday (35), ultramaratonac, zaradio upalu pluća i krvne ugruške. Sage je trčao Canyons 100k Ultra Marathon u Kaliforniji (24. travnja), odletio natrag u Colorado (26.?) Zatim je primio 2. Pfizer cjepivo i ubrzo je počeo imati problema s disanjem i bio je u krevetu barem od 1. svibnja do poslije 6. svibnja 2021. godine kada je rekao da je imao upalu pluća. Otišao u bolnicu 30. ili 31. svibnja, dijagnosticirana mu je obostrana plućna embolija, krvni ugrušci.
7/05/21 SAD
Everest Romney (17), potpuno zdrav učenik druge godine srednje škole hospitaliziran nakon što je doživio teške migrene i otekline na vratu nakon cijepljenja protiv COVIDA-19. Unutar 24 sata nakon što je primio cjepivo, Everest je počeo osjećati “ogromnu količinu” boli i otekline u vratu koji su nastali s iste strane na kojoj je primio cjepivo. Everestov tata doživio je sličnu reakciju nakon primitka cjepiva protiv COVIDA robne marke Moderna. Rendgen je pokazao da ima preko 100 krvnih ugrušaka u plućima.
08/05/21 Travis County TX, SAD
Pete (45), atletski trener kolabirao s moždanim udarom 6 dana nakon primitka drugog Pfizerovog cjepiva.
09/05/21 Shropshire, Engleska
Simon Walker (42) Britanski nogometni trener razvio je masivne krvne ugruške i trajno oštećenje srca nakon primitka prvog cjepiva protiv COVIDA-19 – AstraZeneca.
10/05/21, Nottinghamshire, Engleska
Josh Downie, (24), igrač kriketa preminuo je nakon srčanog zastoja na treningu. Njegova majka Helen rekla je da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. “To je sasvim iz vedra neba”, rekla je.
11/05/21 Njemačka
Miroslav Klose (42), bivši njemački napadač i pomoćni izbornik Bayern Münchena. Pati od krvnih ugrušaka u nozi. Morao sam prestati trenirati.
14/05/21 Malezija
Haziq Kamaruddin (27), Olimpijac, streličar, umrlo od bolesti koronarne arterije. Umro 10 dana nakon primitka Pfizerove injekcije protiv COVIDA-19
15/05/21 Georgia SAD
Shawn Kuhn (21), glavni smjer sportske znanosti i osobni trener, dijagnosticiran mu je COVID-19 u prosincu 2020. godine, imao je blaže simptome i oporavio se za nekoliko dana. Drugo Pfizerovo cjepivo protiv COVIDA-19 primio je u svibnju 2021., a upala pluća dijagnosticirana mu je krajem kolovoza 2021. godine nakon što je tjednima gubio krv (bez medicinskog objašnjenja) preminuo je 11. listopada 2021. godine u 2:59 ujutro.
18/05/21 Švicarska
Michaël Perrier (32), nogometaš Stade Lausanne Ouchy. Tijekom momčadskog izlaska švicarski nogometaš iznenada je doživio ozbiljan srčani zastoj. Bilo je to nakon njegove prve doze (23. travnja 2021.godine) cjepiva Moderna. Dobio je 5 šokova defibrilatora, zatim je ostao 3 dana u umjetnoj komi. Defibrilator je implantiran kako bi se spriječio budući srčani zastoj, te je ostao 2,5 tjedna u bolnici. Nakon 5 mjeseci odmora, još uvijek su prisutne aritmije i lagane upale, tako da se nije mogao vratiti visokom nogometu.
28/05/21 Seattle, SAD
Stefan Frei (36), vratar Seattle Soundersa. Seattle Sounders je u travnju objavio da je tim “potpuno cijepljen”. U svibnju je objavljeno da bi ga krvni ugrušci u koljenu mogli zadržati van igre 3-6 mjeseci.
30/05/21 (točan datum nepoznat, ali prije 01/06/21, kada je Christian Eriksen kolabirao)
Marvin Schumann (31), amaterski igrač Gifhorna oživljen nakon srčanog zastoja.
31/05/21 Bristol, Engleska
Adam Bounds (41), nogometaš umro je 31/05/21 od teškog krvarenja u mozgu u bolnici Derriford, 11 dana nakon primitka cjepiva AstraZeneca
1/06/21, Danska
Christian Eriksen (29), nogometna zvijezda Intera iz Milana, kolabirao je zbog srčanog zastoja na terenu 12 dana nakon što je 31. svibnja primio Pfizerovo cjepivo protiv COVIDA. Oživljeno defibrilatorom. Liječnik tima potvrdio je da je tim cijepljen 18. svibnja – to je možda značilo da su svi primili barem jednu injekciju, jer se u drugom izvješću spominje 31. svibnja.
04/06/21 Italija
Giuseppe Perrino (29), iz Fujimarina, Italija. Srušio se i umro tijekom igre počasti za svog mrtvog brata, Rocca. Bolničari na mjestu događaja pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.
05/06/21, Rusija
Maxim Ishkeldin (30), svjetski prvak u hokeju na travi, veznjak ruske reprezentacije, iznenada je preminuo u Novosibirsku od posljedica zgrušavanja krvi.
07/06/21, Njemačka,
Michael Schneider (38), stolni tenisač, profesionalac iz Njemačke, iznenada i neočekivano preminuo.
07/06/21 Virginia SAD
Jošua Johnson (16), nogometaš za William Monroe High School, Stanardsville, Virginia je iznenada umro dok je bio u ribolovu s ocem.
9/06/21, Ontario Canada
Kamila Label-Farrel (19), zvijezda sveučilišne košarke neočekivano je umrla – kada se na jutarnjem treningu trčanja srušila dok se protezala
12/06/21 Italija
Chloe Giani Gavazzi (12), talijanska mlada tenisačica, članica Golarsa akademije u Milanu. Iznenada umrla. Njena majka pronašla ju je mrtvu u krevetu.
12/06/21 Maryland USA
Sang Ho Baek (20), bacač bejzbola Sveučilišta George Mason umro je od krvnih ugrušaka nakon cijepljenja protiv COVIDA i operacije lakta. Njegov otac izjavio je “naša obitelj je uništena i želimo odgovore zašto bi naš zdravi sin tako iznenada umro nakon rutinske operacije.”
14/06/21, Indonezija
Marquis Kido (36), indonezijski osvajač olimpijske zlatne medalje u Badmintonu u parovima, umro od srčanog zastoja tijekom igre
17/06/21 Francuska
Frederic Lott, Salouël RC tim u Francuskoj, doživio je srčani zastoj nakon treninga u Salouelu. Spašen masažom srca i defibrilatorom.
18/06/21 Honduras
Robert Lima (49), bivši nogometaš Olimpije iz Urugvaja, Honduras. Srušio se i umro od srčanog udara dok je igrao nogomet s prijateljima.
19/06/21 Kolumbija
Jose Edgar Preciado, kolumbijski caddy doživio je smrtonosni zastoj srca u svom hotelu nakon drugog kruga Holcim Colombia Classic u Bucaramangi u Kolumbiji.
21/06/21 Mađarska
Victor Marcel Hegedus (18), mađarski nogometaš. Srušio se i umro tijekom treninga zagrijavanja.
23/06/21 Francuska
Christophe Lemaitre (31), francuski sprinter. Povukao se s Francuskog prvenstva i Olimpijskih igara u Tokiju. Trener je rekao da je pao na tjelesnom, nakon negativnih reakcija na cjepivo protiv COVIDA-19.
23/06/2021 Blairgowrie, Škotska
Hamish Bell (20), igrač Blairgowrie RFC Rugby Uniona i student Sveučilišta Aberdeen, doživio je srčani zastoj tijekom treninga. Nakon 25 minuta CPR-a pomoću defibrilatora, odveden je u bolnicu na liječenje
25/06/21, SAD
Ethan Jovani Trejo (16), nogometaš, srušio se na teren tijekom treninga
26/06/21 Rusija
Maxim Dubrovolski (17), kolabirao je i izgubio svijest tijekom utakmice Nogometne lige. Moskva. Preminuo je prije nego što je Hitna pomoć stigla na lice mjesta.
26/06/21 Korziko, Milano, Italija
Alexandre Joao Kisonga (37), profesionalni košarkaš, podrijetlom iz Konga i Angola, živio je u Italiji od 4. godine, primio je Astrazeneca cjepivo protiv COVIDA-19 6. travnja 2021. godine, nakon kojega je pretrpio iscrpljenost i blagu bol tijekom cijepljenja. Drugo cijepljenje s robnom markom Astrazeneca mu je zabranjeno. Liječnik ga je zamolio da odabere Modernu ili Pfizer (mRNA cjepiva). Preporučio mu je Modernu i on je pristao te se cijepio 22. lipnja 2021. godine. Četiri dana kasnije ponovo je osjetio iscrpljenost, umor i bol u vratu ujutro na treningu. Nakon treninga počele su glavobolje i pretjerano mu je porasla tjelesna temperatura. Glavobolja se nastavila nekoliko dana, a temperatura mu je ponovno porasla. Po liječničkom savjetu uzeo je Tachipirin za snižavanje temperature. Tjedan dana kasnije nije mu bilo ništa bolje i pokušao je uzeti bris na COVID koji je dao negativan rezultat. Tjedan poslije, simptomi su se nastavili i on je otišao u bolnicu u Milanu s dijagnozom tahikardije. Liječnici nisu htjeli govoriti o cjepivima, ali su na kraju dijagnosticirali akutni perimiokarditis. Šest mjeseci kasnije još uvijek ne može igrati. Joao kaže da će se podvrgnuti testu na stres 11. siječnja 2022. kako bi vidio može li se vratiti igrati košarku. Očekuje da će doživotno imati ožiljak na srcu i sljedećih godinu dana uzimat će 2 tablete dnevno. To može utjecati na njegovu fizičku aktivnost. Očekuje da će doživotno imati ožiljak na srcu i sljedećih godinu dana uzimat će 2 tablete dnevno. To može utjecati na njegovu fizičku aktivnost.
27/06/21, Singapur
Neimenovani tinejdžer (16) doživio je srčani zastoj nakon treninga dizanja utega 6 dana nakon prvog cjepiva protiv COVIDA-19. Bio je u kritičnom stanju u bolnici.
28/06/2021, Las Vegas, Nevada
Chino Yelum Cajetan Nsofor (13) Nogometaš se srušio i umro na treningu
28/06/21, (procjena) SAD
Kyle Warner (29) Profesionalni brdski biciklist patio od perikarditisa nakon primljenog Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA-19, mogući kraj karijere
02/07/21, Francuska – mrtva
Lise Vidal (43), bivša windsurferica koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Sydneyu umrla je nakon krvarenja u mozgu. Ona je bila i trenerica na francuskim olimpijskim igrama.
03/07/21 Antigva, Zapadna Indija
Chinelle Henry (26) Kriket, kolabirala je na terenu zajedno sa suigračicom Chedean Nationom. Samo nekoliko dana prije, klub se hvalio na Twitteru da je “cijepljena i spreman za suočavanje sa ženama iz Pakistana!”
03/07/21 Antigva, Zapadna Indija
Chedean Nation (35) Kriket, kolabirala je na terenu zajedno sa suigračicom Chinelle Henry. Samo nekoliko dana prije, klub se hvalio na Twitteru da je “cijepljena i spreman za suočavanje sa ženama iz Pakistana!”
04/07/21, Nagoya, Japan
Ryōsuke Hirata (33), japanski igrač bejzbola. Dijagnoza “atipična angina pektoris”
06/07/21, Japan
Yusuke Kinoshita (27) Bejzbolaš se srušio tijekom treninga. Umro 03. kolovoza 2021., pet tjedana nakon cijepljenja protiv COVIDA
08/07/21, Toronto, Kanada
Jenn Gouveia (31), majka iz Toronta, srušila se i iznenada umrla u nedjelju dok je trčala u High Parku
10/07/21 Novi Zeland
Mike Salase (39), igrač Northland ragby lige umro je dok je igrao utakmicu. Pokušaji CPR-a nisu uspjeli.
12/07/21 Jaroslaw, Poljska
Vladimir Dorozhkin (38), trener i sportaš. Umro je isti dan kada je dobio cjepivo protiv COVID-a. “Cijepljen nešto iza podneva, umro u ponoć. Kardiomiopatija.
12/07/21 Egypt
Imad Bayoumi, nogometaš iz Egipta. Srušio se i umro tijekom prijateljske utakmice u Egiptu, odajući počast svom prijatelju Aymanu Handalu koji je ranije umro. Vijesti
13/07/21, Philadelphia PA, SAD
Ivan Hicks (16) Nogometaš je umro tijekom utakmice. Mrtvozornik je pronašao uvećano srce i ožiljke, ali bez miokarditisa ili upale. Presuda kardiovaskularne bolesti. Testiran pozitivno na COVID.
13/07/21 Dubai
Sebastian Eubank (29), boksač, sin poznatog boksača Chrisa Eubanka, preminuo je od srčanog zastoja, rekla je njegova supruga.
13/07/21, Pennsylvania, SAD
Andrew Roseman, bacač bejzbola u srednjoj školi, umro iznenada
13/07/21, Kalifornija SAD
Nathan Esparza (16), nogometaš srednje škole Castaic kolabirao je i umro nakon srčanog zastoja kod kuće 13. srpnja 2021. godine. Objave na Twitteru govore da je nedavno primio cjepivo protiv COVID-a.
14/07/21, Italija
Davide Bristot (18), odbojkaš preminuo 27 dana nakon prvog Pfizer cjepiva protiv COVIDA-19 17. lipnja. 10. srpnja 2021. godine počele su iscrpljujuće glavobolje, a 13. srpnja 2021. godine dvaput je povratio dok je bio vani s prijateljima. Lokalna bolnica počela je intravensku kap, ali su ga otpustili sat vremena kasnije. Sljedećeg jutra majka ga je pronašla mrtvog u podnožju njegovog kreveta. Neki mediji pogrešno su mu napisali ime Bistrot.
15/07/21
Arthur Zucolini (29), bivši košarkaš. Umro od zastoja srca dok je spavao.
7.21. Portugal
Marilio Costa Leite (48), portugalski profesionalni trkač na duge staze. Preminuo je dva dana nakon što je primio Pfizer COVID cjepivo. Njegovo tijelo pronađeno je u klancu.
19/07/21 UK
Maqsood Anwar (44), britanski kriket sportaš iz Walesa. Imao je srčani zastoj i umro. Bolničari su ga pokušavali oživjeti 45 minuta, ali bezuspješno.
19/07/21 Dubai
Santo Giuliano (33) Talijanski profesionalni plesač rekao je da je doživio zastoj srca 4 dana nakon primitka prvog Pfizerovog COVID cjepiva 15. srpnja 2021.
21/07/21, SAD
Kjeld Nuis (31) Dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje i svjetski rekorder brzi klizač razvio perikarditis nakon primitka Pfizerovog COVID cjepiva
22/07/21 New York, SAD
Neimenovani dječak (15), iznenada se srušio zbog srčanog zastoja na nogometnom igralištu dok je igrao nogomet u lokalnom kampu 22. srpnja 2021. godine, 4 dana nakon primitka drugog cjepiva protiv COVIDA robne marke Pfizer. Umro sljedeći dan. VAERS ID 1498080.
22/07/21 Fethiye, Turska
Michael Mitchell (65), bivši bodibilder Mr. Universe-a i glumac iz Bravehart-a umro je šest dana nakon primitka trećeg cjepiva (boostera) protiv COVIDA robne marke Pfizer 16. srpnja 2021. godine, nakon što je primio 2 doze Sinovaca. Prvu eksperimentalnu injekcija Sinovac Coronavac “inaktiviranog virusa” primio je 22. veljače, a drugu 20. ožujka 2021. godine.
23/07/21, Njemačka
Tim B. (27) nogometaš SV Hamberge iz (Schleswig-Holstein) nije se osjećao dobro na turniru i odvezao se kući. Tamo se srušio i umro.
24/07/21, Njemačka
Neimenovani (nepoznata dob) nogometaš TuS Hoberge-Uerentrup Bielefeld (NRW) srušio se na travnjak zbog srčanog zastoja.
24/7/21, Little Rock, Arkansas
Devon DuHart (16) nogometaš, misteriozno je preminuo od napadaja u snu. Nije mu bilo dobro nakon nedavnog treninga.
25/07/21 Charles City, Iowa, SAD,
Carly Stevenson (19) Wartburg College bacačica kugle i diska kolabirala je i hitno je prevezena u bolnicu s krvnim ugrušcima u plućima i srcu. Imala je problema s govorom i disanjem, a onda joj je srce stalo. Reanimirana je tri puta. Izgubila je ravnotežu, kontrolu glave, pokrete ruku i ruku te komunikacijske vještine.
26/07/21 Nizozemska
Whitnee Abriska (19), ženska rukometna profesionalka preminula je nakon srčanog zastoja na odmoru.
27/07/21 Iowa SAD
Leah Taylor (22) doktorandica iz Iowe i promotorica fitnessa/bodibilderica hospitalizirana s miokarditisom nakon prisilnog cijepljenja Pfizerom. Drugu injekciju Pfizera vjerojatno je primila između 27. srpnja i 22. kolovoza, na temelju kontekstnih tragova s ​​njezina sada izbrisanog Instagram računa. Nakon što su joj liječnici rekli da smanji broj otkucaja srca šest mjeseci, napisala je “Dijagnosticiran mi je miokarditis kao rezultat primljenog cjepiva protiv COVIDA.” 31. kolovoza napisala je: “Razumijem strah i opasnost s obje strane. Jasno. Mislim, pogledajte što je cjepivo učinilo mom prethodno zdravom, 22-godišnjem srcu. Jako sam se dvoumila i bojala primiti cjepivo. Moj doktorski program poticao je da ga svi studenti dobiju, a na mom području su izašli mandati za cijepljenje zdravstvenih radnika. Zato sam morala primiti cjepivo.”
28/07/21, Njemačka
Jascha Zey (16) U19 igrač Eisbachtaler Sportfreunde (Rajna-Falačka) iznenada je i neočekivano preminuo u bolnici
28/07/21, Georgia, SAD
Joshua Ivory (15) Nogometaš se srušio i poginuo tijekom utakmice. Mrtvozornikovo izvješće kaže da je srčana aritmija izazvala iznenadni srčani zastoj.
31/07/21. SAD
Daniel Brito (23), igrač maloljetne lige Philliesa, hospitaliziran je nakon što se srušio na terenu od moždanog udara.
31/07/21 Mrtva
Sofia Graham (27) bodybuilderka spremna se natjecati na NPC North Americans 2021 i NPC USA’s. Umrla od srčanog zastoja u snu
02/08/21, Detroit, SAD
Stephen Sylvester (15), nogometaš i atletičar srednje katoličke škole u Detroitu srušio se i umro tijekom kondicionog treninga
04/08/21, Kansas, SAD
Tirrell Williams (19) brucoš u Fort Scottu preminuo je nakon što se srušio od moždanog udara na terenu tijekom treninga
06/08/2021, Njemačka
Neimenovani sportaš Oelde II Distrikta srušio se na terenu kojeg je oživio njegov protivnik, Julian Pietsch iz VfB Schloß Holte 2.
08/07/21, Belgija
Rune Coghe (18), nogometaš belgijskog KFC Eendracht Hooglede doživio je srčani zastoj na terenu
08/08/21, UK
John Meadows (49) Bodybuilder AKA ‘Mountain Dog’ umro je od ‘krvnog ugruška’ Vijesti
8/08/21, Georgia, SAD
Quandarius Wilburn (19), nogometaš se srušio tijekom kondicionog treninga Panthersa i kasnije umro. Činilo se da je bio u vrlo dobroj fizičkoj kondiciji kada se prijavio u svoj prvi predsezonski kamp.
10/08/21 Australija
Chris Cairns (51), novozelandski igrač kriketa doživio je masivni srčani udar i rupturu aorte. Podvrgnut je operaciji srca i prebačen je u bolnicu u Sydneyju na daljnju vaskularnu operaciju.
12/08/21, Novi Zeland
Lee Moses (29) Nogometaš Palmerstona North Marista preminuo je tijekom treninga
13/08/21, Francuska – mrtav
Franck Berrier (37), bivši francuski profesionalni nogometaš, kolabirao je od srčanog zastoja dok je igrao tenis. U mirovinu je otišao 2019. godine zbog problema sa srcem.
13/08/21, UK, – mrtav
Roy Butler (23), irski nogometaš Waterford FC umro je od masivnog krvarenja u mozgu nakon primitka J&J COVID cjepiva. U roku od jednog sata imao je jake glavobolje i opću slabost. Do subote, 14. kolovoza 2021. godine, povraćao je i imao konvulzije. Njegova majka je na Facebooku potvrdila da je Roy cjepivo uzeo samo kako bi s prijateljima otišao u Grčku. Tweet koji je to izvijestio je uklonjen (trebali smo snimiti snimak!)
13/08/21 Tennessee USA
Azorean Tatum (16), srednjoškolski nogometaš iznenada se srušio u školi, 13. kolovoza 2021. godine, telefonirao je majci, imao je poteškoća s disanjem, nije mogao samostalno ustati ili hodati. Bolničari su ga odveli u Baptističku dječju bolnicu. Nakon 2 dana, nakon što nije dobio nikakve druge testove osim COVID testa, pušten je. Stanje mu se nije poboljšalo i 20. kolovoza 2021. godine je prebačen u dječju bolnicu Le Bonheur, gdje je preminuo u subotu, 21. kolovoza.
14/08/21, SAD
Dimitri McKee (17) Nogometaš srednje škole Lee se onesvijestio i umro nakon treninga, Vijesti su njegovu smrt pripisali toplotnom udaru.
14/08/21, Kenija
23-godišnji kineski olimpijski prvak Gilbert Kwemoi srušio se u svom domu (nakon kratke bolesti), nakon što je tvrdio da ga boli glava. Umro je na putu za bolnicu,
15/08/21, Španjolska
Alena Hatvani-Kosinová (46), češka bodibilderka umrla je nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Alicanteu u Španjolskoj.
15/08/21,
Jeremy Chardy (34), francuski tenisač veteran, bivši 25. broj svijeta, prekinuo je sezonu nakon “Izrazite, gotovo paralizirajuće boli” nakon cjepiva protiv COVIDA sredinom kolovoza.
15/08/21 Italija
Marko Tampwo (19), Atletico Fioghi nogometaš iz Rima, umro od srčanog zastoja.
16/08/21, Francuska (24)
Samuel Kalu (24) Bordeaux profesionalni nogometaš doživio je srčani zastoj tijekom utakmice
16/08/21, Njemačka (62)
Manfred Lehner (62) Trener vratara SV Niederpöring (Bayern) doživio je srčani zastoj nakon treninga
18/08/21, Belgija
Joppe Erpels (17) iz Arendonka (cijepljen) završio je na intenzivnoj njezi nakon utrke. Tri mlada belgijska (Kempen) biciklista imaju problema sa srcem nakon utrke. Biciklicti iz Acrog-Tormansa pr. Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema na treningu, a Yarno Van Herck iznenada je osjetio bol u prsima tijekom Herman Vanspringel Diamonda.
18/08/21, Belgija
Xander Verhagen (17) iz Geela (cijepljen) imao je problema na treningu. Tri mlada belgijska (Kempen) biciklista imaju problema sa srcem nakon utrke. Biciklisti iz Acrog-Tormansa pr. Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema na treningu, a Yarno Van Herck iznenada je osjetio bol u prsima tijekom Herman Vanspringel Diamonda.
18/08/21, Belgija
Yarno Van Herck (15) (cijepljen) iznenada je osjetio ubod u prsa tijekom Herman Vanspringel Diamonda. Tri mlada belgijska (Kempen) biciklista imaju problema sa srcem nakon utrke. Biciklisti iz Acrog-Tormansa pr. Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema na treningu, a Yarno Van Herck iznenada je osjetio bol u prsima tijekom Herman Vanspringel Diamonda.
18/08/21, Belgija
Jente van Genechten (25), nogometaš se srušio na teren zbog srčanog zastoja
19/08/21 UK
Alex Bruce (20), engleski ragbi ligaš. Pronađen mrtav u hotelskoj sobi jutro nakon njegovog debija u profesionalnoj ragbi ligi.
20/08/21
Orlando Gallucci (49), osobni trener, bodybuilder i sportaš umro je od srčanog zastoja nakon NPC Svjetskog europskog prvenstva 2021.
21/08/21, Neath Port Talbot, Wales, UK
Alex Evans (31), igrač Cwmllynfell RFC Rugby Uniona osjećao se loše tijekom utakmice i napustio je teren, a kasnije se srušio. Pokušaji reanimacije defibrilatorom nisu uspjeli, te je preminuo na mjestu događaja.
22/08/21,
Fabrice N’Sakala (31), branič Bešiktaša srušio se na travnjaku tijekom utakmice
22/08/21, UK
Pedro Obiang (29), bivša zvijezda West Hama pretrpio je miokarditis 10 dana nakon primitka COVID cjepiva
22/08/21, Italija
Francesca Marcon (38), talijanska odbojkašica doživjela je perikarditis nakon 2. doze Pfizer cjepiva. Imala je otežano disanje i bolovi u prsima
22/08/21, Venezuela
Alexaida Guedez (30), venezuelanska državna prvakinja u maratonu kolabirala je i umrla u utrci 5k
22/08/21 Slovenija
Aidan Šaranovič (45) bivši napadač Primorja također je igrao u slovenskoj ligi za Primoria. Doživio je težak zastoj srca, reanimiran, umro nekoliko dana kasnije.
24/08/21, Luksemburg
José dos Reis (29) srušio se na teren i reanimiran.
24/08/21, SAD
Jack Alkhatib (18), nogometaš srednje škole Columbia srušio se na teren i umro.
25/08/21 New York, SAD
Vinny Curry (33), obrambeni igrač New York Jetsa propustit će cijelu sezonu 2021. Dijagnosticiran mu je rijedak poremećaj krvi u srpnju i uklanjanje slezene,objava na Twitteru . Planirao povratak sredinom rujna, ali su se pojavili krvni ugrušci – bez fizičkog kontakta 3-6 mjeseci.
25/08/21, Češka
Neimenovani (35) Češki ultramaratonac poginuo je tijekom zagrijavanja ispred Ultra-Trail du Mont-Blanc nakon kobnog pada na visokoj planinskoj stazi. Pao je tijekom noći nakon što je u utorak poslijepodne s više od 1000 drugih trkača iz talijanskog skijališta Courmayeur krenuo na stazu TDS utrke od 145 kilometara do Chamonixa u Francuskoj. Najčešći uzrok smrti u brdskim utrkama je srčani zastoj, prema studiji, ali ovo je bila prva smrt na Ultra-Trail du Mont-Blanc događaju od njihova početka 2003. Sanitarna propusnica bila je obavezna nakon srpnja za sudionike koji su zahtijevali jedan od: dokaz o potpunom cijepljenju, nedavnom negativnom testu na COVID-19 ili potvrda o oporavku od COVID-19. Nema narukvica bez sanitarne propusnice.
29/08/21, SAD
Donadrian Robinson (Donnie) (17), nogometaš Columbia High school umro
29/08/21, Njemačka (nepoznata dob)
Neimenovan Njemački igrač iz C-Liga Dillenburg, iz Hirzenhaina kolabirao, utakmica otkazana.
01/09/21, Australija
Cameron Dale (29), australski mornar, umro je nakon što je pretrpio ‘katastrofalni’ moždani udar. Bio je najmlađi solo jedriličar koji je oplovio svijet.
01/09/21,
Greg Van Avermaet (36) bivši olimpijski prvak na cesti odustao od Svjetskog kupa u biciklizmu nakon primljenog cjepiva protiv COVIDA-19
02/09/21, Belgija
Greg Luyssen (22), profesionalni biciklist završio je biciklističku karijeru nakon zatajenja srca “Bio sam u skupini za lov tijekom utrke Kortemark kada mi je odjednom postalo loše”, kaže. “Osjećao sam veliki pritisak u prsima i bilo mi je toliko loše da sam morao napustiti utrku. Odvezli su me u bolnicu i dijagnosticirali mi zatajenje srca. Već sam imao temperaturu nekoliko puta bez ikakvog razloga nakon primitka drugog COVID cjepiva Pfizer, ali nikad nisam razmišljao o vezi. Daljnji testovi su pokazali da je moj srčani mišić zahvaćen i da moje tijelo sada slabo reagira na intenzivnu aktivnost.”
02/09/21, Paraolimpijske igre u Tokiju
Belgijski tenisač u invalidskim kolicima Joachim Gerard (32) kolabirao je zbog srčanih problema na Olimpijskim igrama u Tokiju. Uvjet za prisustvo igrama bilo je cijepljenje.
03/09/21, Columbia SC, SAD
David Patten (47), trostruki prvak Super Bowla s Patriotsima, poginuo je dok je vozio svoj motocikl – iznenada je “otišao lijevo od centra” i udario u nadolazeću limuzinu Chevrolet.
04/09/21, Francuska
Diego Ferchaud (16) iz ASPTT Caena doživio je srčani zastoj u vijestimaiz Saint-Lô
04/09/21, – mrtav
Jens De Smet (27), nogometaš se srušio na terenu, umro je od srčanog zastoja.
04/09/21, Henley-on-Thames, Oxfordshire, UK,
Dave Hyde (29) Ragbi igrač Henley Football Club kolabirao je i umro nakon utakmice, doživio je dva srčana zastoja
05/09/21, Njemačka
Neimenovani sudac se srušio tijekom utakmice. SC Neuburgweier – FV Ettlingenweier II (Baden-Württemberg)
05/09/21 Austrija
Florian Ploner (22), rukometaš SC Ferlach kolabirao je tijekom utakmice. Simptomi su ukazivali na srčani zastoj ili moždani udar.
05/09/21 PA, SAD
Jalen Leavey (19), bivši nogometaš srednje škole Philadelphia. Srušio se i neočekivano umro nakon utakmice na fakultetu. Izvještaj kaže da je smrt uzrokovana prirodnim uzrocima, od prethodnog zdravstvenog stanja.
06/09/21 Njemačka
Paul Zipser (27), napadač Bayerna Münchena (košarka) podvrgnut je uspješnoj operaciji krvarenja u mozgu povezanog s COVID cjepivom robne marke J&J.
06/09/21, Italija
Neimenovani nogometaš (13) iz kluba Janus Nova, Saccolongo (Italija) kolabirao je na teren zbog srčanog zastoja
07/09/21, Velika Britanija
Nogometaš Dylan Rich (17) srušio se na teren i preminuo od dvostrukog srčanog udara tijekom utakmice u Engleskoj.
9/09/21, Njemačka
Neimenovani igrač Birati Cluba Münster doživio je srčani zastoj u utakmici regionalne lige protiv FC Nordkirchen II Eriksen. Igra je otkazana
9/09/21, Italija
Christian Blandini (20), “zvijezda u usponu” odbojkaškog sveučilišta Catania, umro je od iznenadnog zastoja srca. U priopćenju sveučilišta opisana je “iznenadna smrt” studenta industrijskog inženjerstva. Catania zahtijeva od učenika da imaju COVID-19 “Green Pass” koji pokazuje cijepljenje.
10/09/21, Njemačka
Lucas Surek (24) iz BFC Chemie Leipzig kolabira od miokarditisa.
11/09/21, Francuska
Frédéric Lartillot (49) Ain / Francuska: doživio zastoj srca u svlačionici nakon prijateljske utakmice
11/09/21, Italija
Andrea Astolfi (45), sportski direktor Calcio Orsago (Italija) pretrpio je srčani zastoj nakon povratka s treninga i umro bez prethodne bolesti
11/09/21, Nizozemska
Sebastiaan Bos (19), Laren hokej igrač preminuo je iznenada i neočekivano.
12/09/21, Francuska
Dimitri Lienard (33), veznjak FC Strasbourga kolabirao tijekom utakmice.
13/09/21, Njemačka
Anil Usta, turski reprezentativac koji igra za Vfb Schwelm (Ennepetal) kolabirao je na terenu zbog srčanih problema.
13/09/2021 Waseca, Minnesota, SAD
Brad Wendland (48), glavni trener srednje škole Waseca Bluejays nogometnog tima imao je srčani zastoj na kraju utakmice u petak protiv St. Peter
14/09/21, SAD
Parys Haralson (37), bivša zvijezda Justicea NFL-u u Madison Centralu, zatim u Tennesseeju iznenada je i neočekivano preminuo kod kuće u Jan Joseu u Kaliforniji.
14/09/21, Poljska
Mateusz Jacak (14), nogometaš Znicza Pruszkówa, izašao je ujutro iz kuće kako bi otišao u školu. Nije stigao na nastavu, a majka ga je zatekla onesviještenog ispred stana. Imao je moždani udar i nakon 12 dana u bolnici preminuo je 16. rujna 2021. godine. Mateusz je jedan od dvojice nogometaša Znicza Pruszkówa koji su umrli ove godine.
16/09/21, Indija
Avi Barot (29), igrač kriketa Saurashtra, pretrpio je srčani zastoj, te umro.
16/09/21
Imogen Allen (24), jahačica, prvakinja u skokovima možda nikada više neće jahati. Hospitalizirana s teškom reakcijom na COVID cjepivo Moderna s dva masivna krvna ugruška na plućima dva tjedna nakon prvog cijepljenja.
17/09/21 SAD
John Stokes (21), igrač golfa na NCAA Tennessee State University imao je miokarditis četiri dana nakon primitka druge doze cjepiva Pfizer. Progovorio protiv mandata cjepiva.
17/09/2021 Visakhapatnam, Indija
Murtaza Lodhgar (aka Murtu bhai) (45), Mizoram Colts Cricket. U šetnji nakon večere iznenada je osjetio ogromnu bol u prsima i pao na cestu.
18/09/21, Njemačka
Kingsley Coman (25) iz FC Bayern München operirao je srce nakon aritmije.
18/09/21, Kanada
Francis Perron (25), obrambeni igrač Sveučilišta Ottawa Gee-Gees iznenada je preminuo nakon utakmice u Torontu. Sveučilište u Ottawi ranije je pokrenulo svoju politiku obaveznog cijepljenja, “svatko tko iz bilo kojeg razloga namjerava doći u kampus mora se cijepiti.”
19/09/21, Francuska
Neimenovani nogometaš FC Nantes (19) doživio je srčani zastoj tijekom treninga
19/09/21, Njemačka
Dirk Splisteser odbojkaški trener iz SG Traktor Divitz srušio se mrtav
11/09/21, Danska
Abou Ali (22) kolabira zbog srčanog zastoja tijekom utakmice u Danskoj.
21/09/21, Njemačka
Helen Edwards, Na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo za žene između Njemačke i Srbije u Chemnitzu, engleski linijski igrač imao je srčanih problema i odveden je s terena.
21/09/21
Antoine Méchin (31), francuski triatlonac pretrpio je plućnu emboliju nakon primitka cjepiva protiv COVIDA robne marke Moderna.
22/09/21, Wisconsin, SAD
Tom Felton (34), srušio se tijekom golfa.
22/09/21, Njemačka
Nicky Dalibor (36), (Saxony-Anhalt) kolabirao je i reanimiran na terenu.
21/09/21, Augsburg
Neimenovani pomoćni sudac utakmice Kreislige Augsburga u Emersackeru, kolabirao zbog srčanih problema
26/09/21, Njemačka
Benny Taft (33) nogometaš i trener SVU Unterferrieden (Bavarska) pretrpio srčani zastoj u igri, umro je u 27.
27/09/21, Venezuela
Guillermo Arias (31), Camaguán FC, Guárico država u utakmici s La Villa FC. Srušio se i preminuo na terenu.
27/09/21, Njemačka
Gospodin Steidel, sudac, doživio je srčani zastoj na utakmici Lauber SV (Bayern). Utakmica prekinuta.
22/09/2021 Izrael
Arik Alfasi (49), trener košarke, bivši izraelski reprezentacija pomoćni trener dva puta cijepljen protiv COVIDA, a zatim se razbolio od COVIDA – njegovo stanje pogoršalo, bio stavljen na održavanje života i umro. Nije imao popratnih bolesti i nije pušio.
27/09/21, Italija
Neimenovani jahač (20) doživio je srčani zastoj na kraju turnira.
28/09/21, Njemačka
Hoher Hagen (17), nogometaš JSG-a srušio se tijekom utakmice i oživljen u Hannoversch Munden
28/09/21, Italija
Antonello Campus (53), nogometni trener mlade reprezentacije Sardinije srušio se i umro na Siciliji tijekom treninga s timom
28/09/21, SAD
Neimenovani dvaput cijepljeni tinejdžer (16) kolabirao je dok je igrao nogomet i preminuo nešto kasnije.
29/09/21, Njemačka
Dietmar Gladow, vođa tima iz Thalheima (Bitterfeld) doživio je smrtonosni srčani zastoj prije utakmice
28/09/21 Meksiko
Leticia Rico Gonzalez (51), triatlonac. Umro je od srčanog zastoja tijekom natjecanja u triatlonu Cozumel u Quintana Roou. Pokušaji reanimacije neuspješni, u bolnici je proglašen mrtvim.
29/09/21, SAD
Neimenovani srednjoškolac srušio se tijekom treninga i preminuo u bolnici.
30/09/21 Kostroma, Rusija
Anna Kruglova (27), ruski nacionalni taekwondo prvak s medaljom u oba, europskom i svjetskom taekwondo prvenstvu. Nema službenog uzroka smrti, ali se navodi da je doživjela srčani udar, a zatim umrla, dva dana nakon cjepiva protiv COVIDA-19.
30/09/21, Njemačka
Neimenovani (17) nogometaš kolabirao je tijekom utakmice A 2 regionalne lige između SV Hoßkirch i TSV Sigmaringendorf. Doživio je srčani zastoj i reanimiran.
1/10/21, Kanada
Jacob Downey (18), hokejaš Peterborough Petesa u sezoni 2019.-2020., iznenada je preminuo nakon hitne medicinske pomoći.
01/10/21, Njemačka
Bruno Stein (15) golman od FC an der Fahner Höhe u Gräfentonna, Thüringen, umro.
01/10/21, Nashville, Tennessee, SAD
Todd Richards (54), pomoćni trener Nashville Predators hokeja na ledu, imao je srčani udar ili srčani zastoj.
10/02/21, SAD
major Wingate (37), američki košarkaš i bivši kapetan Tennesseeja (Springfield Armor, Shanxi Zhongyu, Tofas Bursa) neočekivano je preminuo.
02/10/21, SAD
Jake Kazmarek (28) bodybuilder, primio je cjepivo protiv COVIDA robne marke Moderna prvo 31. kolovoza i drugo 28. rujna 2021. Umro četiri dana nakon drugog cjepiva.
02/10/21, Nizozemska
Ceylin del Carmen Alvarado (23), Nizozemka, aktualna europska prvakinja, vozačica ciklokrosa izvan igre zbog ‘poremećene krvne slike’.
21/10/21 Francuska
Martin Lefèvre (16), Agneaux FC, Nogometaš kolabirao tijekom utakmice Gambardella kupa protiv FC Saint-Lô Manchea, malo prije isteka pola sata. Pohađa srednju školu Curie-Corot u Saint-Lôu. Njegov otac je rekao da njegov sin nema problema sa srcem, radilo se o upali arterije u mozgu, kao moždani udar… Predsjednik kluba je rekao: “Bio je paraliziran po cijeloj desnoj strani, izgubio je govor, ali je ostao pri svijesti.” U bolnici je ostao četiri dana i prebačen u Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju za djecu i adolescente (CMPR), u Flers (Orne)
03/10/21, Kanada
Josh Archibald (28), Edmonton Oilers hokejaš na neodređeno vrijeme odsutan zbog miokarditisa.
03/10/21, Austrija
Ernst Scherr (63) bivši trener vratara i skaut talenta neočekivano je preminuo.
03/10/21, Njemačka
Timucin Sen (Hessen) Nogometaš se srušio na teren 10 minuta prije kraja utakmice. Reanimiran.
03/10/21, Belgija
Niels de Wolff (27), igrač belgijskog nogometnog kluba White Star Sombeke, kolabirao je zbog srčanog zastoja nakon utakmice s momčadi Warbrook. Oživljen s CPR-om i defibrilatorom. Umro je u bolnici tri dana kasnije.
4/10/21, SAD
Hayden Holman (22), Sugar City, maratonac iz Idaha. Srušio se tijekom maratona St. George u Utahu. U početku oživljena. Preminuo u bolnici.
04/10/21, Njemačka
Alexander Siegfried (42) iz VfB Moschendorfa neočekivano se srušio i umro.
04/10/21, Njemačka
Benjamin Taft (33), njemački nogometaš/trener kolabirao je zbog srčanog zastoja nakon utakmice.
06/10/21, SAD
George Peterson (37) zvani “Da Bull” Bodybuilder pobijedio je na natjecanju Classic Physique na Arnold Classicu 2019, umro je nekoliko dana prije natjecanja u vrhunskom bodybuilding natjecanju. Sumnja na krvarenje u mozgu nakon primitka dvije doze cjepiva protiv COVIDA, što je bio uvjet za Olimpijske igre u Orlandu.
06/10/21
Florian Dagoury: Najbolji svjetski statički ronilac na dah s dijagnozom miokarditisa i perikarditisa 40 dana nakon primitka druge doze cjepiva protiv COVIDA robne marke Pfizer.
06/10/21, Njemačka
Bern Bauer (61), trener DJK Concordia Ludwigshafen (Rheinland-Pfalz) iznenada umro.
07/10/21, Italija
Neimenovani sportaš iz Colverdea (17) kolabirao je zbog srčanog zastoja tijekom treninga.
07/10/21, Japan
Kota Ibushi (39), Hrvač je otkazao sudjelovanje na natjecanjima (srpanj 2021.) zbog nuspojava cjepiva protiv COVIDA. Šest mjeseci kasnije, u prosincu 2021., još uvijek se nadzire kako bi se utvrdilo kada se može vratiti u ring.
08/10/21, Francuska
Benoit Sabard (49), igrač SC Massaya doživio je smrtni zastoj srca tijekom utakmice. Ovo je treća smrt ove godine u SC Massayu, nakon Jean-Philippea Rouxa (73), bivšeg predsjednika kluba i dogradonačelnika grada, te Francka Martina, bivšeg igrača i bivšeg dopredsjednika.
08/10/21, Južnoafrička Republika
Dean Chiazari (31), veslač u kanuu. Umro od srčanog zastoja.
09/10/21, Nuevo Vallarta, Meksiko
Alberto Olguin, PGA golf caddy za Manuela Torresa srušio se na igralištu tijekom PGA Tour Latinoamerica događaja zbog srčanog zastoja. To je bila druga smrt PGA caddyja (19. lipnja).
9/10/21, Engleska
Ryan Bowman (29) Profesionalni napadač Shrewsburyja liječen je defibrilatorom nakon pola sata igre zbog ekstremnih srčanih problema.
10/10/21, Italija
Pompea Tretolu (18), nogometaša koji se iznenada onesvijestio na terenu, oživio je njegov suigrač.
10/10/21, Francuska
Neimenovani igrač Saint-Jamesa (40) kolabirao je zbog srčanog zastoja u svlačionici, nakon zagrijavanja prije utakmice s Avranchesom. Spašen defibrilatorom od strane vatrogasnog medicinara iz protivničke ekipe.
10/10/21, Italija
Neimenovani (59) trkač na duge staze iz Bielle kolabirao je zbog srčanog zastoja tijekom druge utrke Su-Per Veglio Trail. Reanimacija defibrilatorom nije uspjela i on je tamo preminuo.
10/10/21, Njemačka
Neimenovana igračica Fortune Freudenberg srušila se u posljednjoj minuti utakmice protiv Wacker Mecklenbecka u Ženskoj ligi Westphalia. Srušila se bez ikakvog vanjskog utjecaja.
10/10/21, Italija – mrtav
Simone Bedodi (40), talijanski bejzbol igrač i trener bejzbol momčadi Park Ranger. Umro u snu.
11/10/21, Njemačka
Marcel Herder, gostujući trener, srušio se na rubu terena Mühlwiese (Saska) Reanimiran.
11/10/21, Norveška
Daniel Aakervik (17), jedan od najvećih norveških talenata za skijaško trčanje prekinuo je sezonu nakon teške reakcije na cijepivo protiv COVID-a.
12/10/21, Škotska
Ewan Fraser (30), igrač hokeja na travi iz Glasgowa, kolabirao je zbog srčanog zastoja, tijekom utakmice
12/10/21, Njemačka – mrtav
Lukas Bommer (25), vratar HC TuRa Bergkamen, preminuo je iznenada i neočekivano.
12/10/21, Makedonija – mrtav
Julija Portjanko (38), rođen u Ukrajini, makedonski rukometaš (Kometal Gjorče Petrov, Arvor 29, Makedonija reprezentacija). iznenadna smrt, u autu sa suprugom, vraća se iz Grčke.
12.2021. Španjolska
Ferran Duran (27), nogometaš Maià srušio se na travnjaku, a zatim doživio više srčanih udara prije nego što je stigao u bolnicu. U srce mu je ugrađen automatski defibrilator.
13/10/21, Meksiko
Hector Manuel Mendoza (16) preminuo je od srčanog zastoja tijekom treninga.
13/10/21, Brazil
Fellipe de Jesus Moreira (18) profesionalni nogometaš doživio je dvostruki srčani udar. Otpušten iz bolnice 3. studenog.
14/10/21, UK – mrtav
David Jenkins (31), osvajač srebrne olimpijske medalje u vodu i britanski trener u skokovima u vodu neočekivano je preminuo.
14/10/21, Italija
Gianni Moscon (27), višestruki biciklistički prvak, na operaciji zbog teške srčane aritmije.
14/10/21, Italija
Neimenovani AH nogometaš (53) doživio je srčani zastoj na treningu.
14/10/21, Njemačka
Neimenovani sudac se srušio i umro tijekom utakmice Kreislige B između SC Daisbacha i FSV Taunussteina u Aarbergenu (Hesse)
15/10/21, Gold Coast, Australija
Ava Azzopardi (14), nogometašica se srušila na travnjak, držana u umjetnoj komi u bolnici. Kasnije ozdravila.
16/10/21, Francuska
Christophe Ramassamy (54) igrač AH i bivši sudac kolabirao je i preminuo od srčanog zastoja tijekom utakmice.
16/10/21 Padova, Italija
Filippo Morando (37), nogometaš je u Padovi, Italija. Srušen uz jake bolove u prsima tijekom trčanja. Ostali prisutni su ga reanimirali, otišao u bolnicu ali je otpušten. Umro 5 dana kasnije.
17/10/21, Italija
Haitem Jabeur Fathallah (32), tuniski košarkaš talijanske momčadi Fortutido Messina kolabirao je zbog srčanog zastoja u utakmici protiv Reggio Calabrije. Počela je reanimacija na podu, uz nekoliko liječnika. Preminuo u bolnici.
17/10/21, Francuska
Neimenovani nogometaš (41) srušio se na teren i preminuo, očito zbog srčanog zastoja tijekom nogometne utakmice u Avignonu. Član Rasteauove seniorske nogometne reprezentacije.
17/10/21, Brazil
Adans João Santos Alencar (38), bivši brazilski nogometaš Bruski FC-a, doživio je iznenadni srčani zastoj u Blumenauu na prvenstvu Santa Catarina.
17/10/21, SAD
Brian Gassaway (49), bivši UFC MMA borac. Uzrok smrti nepoznat.
18/10/21, SAD
Lexi Riggles (16), maturantica Hanoverskog koledža i maturantica srednje škole Danville 2018. koja je igrala košarku za Panthers i Warriorse, neočekivano je umrla.
18/10/21 Novi Zeland
Sean Wainui (25), ragbi igrač Star NZ, poginuo je kada kada je s autom iznenada skrenuo i udario u drvo, tjedan dana nakon što je cijepljen
19/10/21,
Megan Roth (34), maratonka , trenerica trčanja i subelitna trkačica. Doživila srčani zastoj i kolabirala tijekom Bostonskog maratona. Promatrači su joj izvršili reanimaciju i spasili joj život.
19/10/21, Murcia, Španjolska
Antonio López (32), nogometni branič Real Murcie imao je kardiomiopatiju, srčano oboljenje koje može dovesti do zatajenja srca, zbog čega se povukao iz nogometa. Imat će ugrađen defibrilator.
20/10/21, Italija
Ronald Biglione (26), nogometaš argentinskog Deportivo Cluba Independencia hospitaliziran s krvnim ugrušcima (trombotična trombocitopenična purpura) nakon 2. cjepiva protiv COVIDA. Umro 5. studenoga
20/10/21, Njemačka
Hans-Günter Kinnen (65), koordinator turnira Weiler-Volkhoven, menadžer mladih, bivši igrač.
21/10/21, NSW Central Coast, Australija
Cienna Knowles (19) Australska konjička zvijezda hospitalizirana zbog krvnih ugrušaka, povraćanja, groznice, lupanje srca, glavobolja, bolnih mišića i iznimno jakih bolova u zglobovima, te zamagljen nakon cjepiva Pfizer protiv COVIDA.
21/10/21, UK
Nathan Baker, nogometaš Bristola, srušio se tijekom utakmice. Hitno su zbrinuta i 2 navijača.
24/10/21, Njemačka
Elly Böttcher (17) iz Rostocker FC kolabirala je na gostovanju u Hohen Neuendorfu ženske Regionallige Nordost bez utjecaja protivnika
24/10/21 SAD
Carl Madsen (71), dužnosnik NFL-a poginuo je u svom autu, zastao u traci na I-65, nakon što je radio na utakmici Kansas City-Tennessee
25/10/21,
Halil Elitok (25), veznjak SG Gahmena srušio se na terenu zbog srčanog zastoja
25/10/21, Liège, Belgija
Michaël Englebert (37), nogometaš Ortho-a doživio je srčani zastoj u svlačionici nakon odigrane utakmice. Reanimiran je, ali je sljedećeg dana preminuo u bolnici.
26/10/21 Derbyshire, Engleska
Jack Gallagher (20-ih), nogometaš Gresley Roversa (United Counties Premier League North). Klubovi diljem okolice odali su počast mladom nogometašu. Iznenada preminuo, uzrok smrti nepoznat.
28/10/21, Njemačka
Neimenovani nogometaš doživio je srčani zastoj (NRW) Dersum. Rekusirali Josef Stefens i Jürgen Koop.
28/10/21, Njemačka
Selim Levent, sutrener Herthe BSC-a, preminuo je iznenada i neočekivano dok je bio na odmoru.
28/10/21, Bridgeville, Pennsylvania, SAD
Jayson Kidd (12) kolabirao je tijekom košarkaškog treninga u školi i kasnije umro.
28/10/21, New Jersey SAD, (Novozelandski ragbijaš), (28)
Tevita Bryce (28) Montclair Norsemen ragbi igračica kolabirala je tijekom utakmice uslijed 2 srčana i moždanog udara uzrokovanih krvnim ugruškom, srce joj je stalo na 28 minuta
28/10/21, Balochistan
Mohammad Islam (30), nogometaš Raziqa kolabirao usred utakmice, proglašen mrtvim u bolnici
30/10/21, Njemačka
Benedikt Kirsch (25), kapetan SpVgg Bayreutha (Bavarska) srušio se na travnjaku. Julian Pietsch iz VfB Schloß Holte 2 ga je reanimirao.
30/10/21 Tunis
Doudou Faye (35), senegalski košarkaš doživio iznenada umro uslijed srčanog zastoja. Košarkaško prvenstvo Tunisa odalo je počast jednom od svojih eminentnih članova.
30/10/21, Wyndmoor, Pennsylvania, SAD
Blake Barklage (17), tenisač u srednjoj školi La Salle u Wyndmooru, Pennsylvania. Srušio se i umro od iznenadnog zastoja srca, nakon pobjede njegove momčadi u PCL-u. La Salle Covid Politika: Preporuča se cjepiva, Magnus potvrda, Nema karantene ili praćenja kontakata za cijepljene učenike, Necijepljene se snažno potiče na nošenje maske, Necijepljeni studenti ne smiju putovati izvan lokalnih događaja (maksimalni radijus 2,0 sata), uključujući studente sportaše. Napomena: Blakeovo ime je pogrešno napisano Barkley u vijestima.
31/10/21, Španjolska
Sergio Aguero (33), argentinski napadač Barcelone, patio je od bolova u prsima i srušio se na utakmici, a sada se liječi od srčanih problema. Također poznat kao Kun Agüero. Sergio Aguero je najavio da je bio prisiljen otići u mirovinu zbog “srčanog stanja”.
31/10/21, Poljska
Krystian Kozek (17), nogometni vratar i menadžer MKS Wisłok Strzyżów. “Danas je cijeli Wisłok tugovao. Izgubili smo člana naše nogometne obitelji. S velikim žaljenjem objavljujemo tragičnu smrt našeg prijatelja, menadžera, vratara i uvijek nasmijanog dobrog čovjeka.” Detalji okolnosti nisu bili dostupni Krystian je jedan od trojice mladih poljskih nogometaša koji su umrli ove godine.
10/11/21, Tennesee, SAD
Shelby Grace Allen (17), članica Bowling tima okruga Dyer u dječjoj bolnici Le Bonheur, Memphis, koja je nakon cjepiva protiv COVIDA razvila Guillain-Barréov sindrom.
04/11/2021, Švicarska
Lara Gut-Behrami (30), švicarska trkačica u alpskom skijanju Svjetskog kupa imala je ekstremne poteškoće s disanjem i imala je ponovljene napadaje nekoliko tjedana nakon primljenog cjepiva protiv COVIDA u listopadu. Trenirala je samo pet puta u studenom 2021. 30. studenog i dalje je imala poteškoća s disanjem. Dana 11. prosinca pobijedila je u utrci, ali 17.11. 2021. bila pozitivna na COVID PCR test, što joj je spriječilo sudjelovanje u četiri utrke.
01/11/21, Italija – mrtva
Vittoria Campo, Talijanska nogometašica kolabirala je zbog srčanog zastoja, preminula je u bolnici. Njezin brat Alessandro (25) je također iznenada umro u snu 01, rujna 2021. Oboje su bili cijepljeni protiv COVIDA, a brat je cijepljen samo nekoliko dana prije iznenadne smrti.
01/11/21, Sogndal, Norveška
Emil Palsson (28), islandski vezni igrač za Sogndal (norveški klub), kolabirao je zbog srčanog zastoja tijekom utakmice protiv Stjordals-Blinka u 12. minuti, reanimiran, a zatim odletio u bolnicu Haukeland na daljnji pregled i liječenje.
01/11/21, Montana, SAD
Jedd Hoffman (AGE), primač i bek iz srednje škole Park City, kolabirao je zbog srčanog napada. Pomoćni trener mu je dao CPR i koristio defibrilator. Hoffman je hitno prevezen u bolnicu u St. Vincent Healthcare u Billingsu, gdje je preminuo tjedan dana kasnije.
01/11/21, Wales
Logan Luker (17), ragbi igrač mladih kapetan u Penygraig RFC iznenada je umro.
03/11/21, Austrija
Boris Sádecký (24), slovačka zvijezda hokeja na ledu BratislavaCAPS preminuo je nakon što se srušio na led tijekom utakmice u Dornbirnu, Austrija. Cijepljen protiv COVIDA.
03/11/21, SAD
Jordan Tucker (27) bivši kapetan Longridge Town FC iznenada je umro.
04/11/2021, Provo, Utah, SAD
Richard Harward (42), košarkaš Brigham Young Cougarsa propustit će ostatak sezone zbog “kardiovaskularnog problema”.
5/11/21, Španjolska
Caroline Graham (26), ženska nogometašica FC Barcelone. Žalila se na ubrzan rad srca i bolove u prsima tijekom utakmice, te zamijenjena. Dijagnosticirana srčana aritmija.
5/11/21, Italija
Daouda Peeters (22), belgijski nogometaš, veznjak Juventusa. Dijagnosticirana neuropatija, senzorni poremećaji i motoričke poteškoće.
5/11/21 Bjelorusija
Konstantin Wajgin (ili Vaygin ili Vaigin), 57, bjeloruski biatlonac i trener. Izvještaj se odnosi samo na smrt, a ne na uzrok.
5/11/2021, Argentina
Carlos Mario Brummich (60+), Yeti Gutiérrez košarkaš se srušio tijekom turnirske utakmice, niti bolnički tretman ga nije uspio spasiti.
06/11/2021,
Shawn Rhoden (46), bodibilder Mr. Olympia 2018, mrtav od srčanog zastoja
06/11/21, Škotska
Jamie Hamilton (19) Hamilton Accies branič napustio je teren zbog bolova u prsima.
06/11/21 Brazil
Luiz Antônio dos Santos (57), Brazilian olimpijski maratonac (1996), srčani arest.
06/11/21, Rusija
Victor Plakhuta (35), powerlifter. Viktorova sestra rekla je da je općenito u formi i zdrav. Uzrok smrti naveden je kao bilateralna upala pluća, ali prema riječima prijatelja, Viktor je preminuo dva tjedna nakon cijepljenja protiv koronavirusa.
06/11/21, Galicija, Španjolska
Ezequiel Martínez Canosa (20), nogometaš Fisterre srušio se tijekom utakmice. Rekao je da u obitelji postoje srčani problemi i da je potrebno više testova kako bi se znalo što se stvarno dogodilo. Status cijepljenja nepoznat.
07/11/21, Njemačka
Neimenovani cijepljeni nogometaš doživio je moždani udar tijekom utakmice okružnog kupa, s jednostranom paralizom, prevezen u bolnicu kolima hitne pomoći.
07/11/21, Njemačka
Neimenovani sudac se srušio u 20. minuti ženske utakmice u Thüringenu.
07/11/21, Njemačka
Neimenovani nogometaš pao je u Landesliga Staffel 2 NRW FC Arpe/Wormbach protiv BSV Mendena (NRW) bez vanjskog utjecaja
07/11/21, Norcross High School, Georgia, SAD
Isaiah Banks (16), nogometaš srednje škole Norcross preminuo je kod kuće od zdravstvenog stanja koje nije povezano s nogometom.
7/11/21, Rusija
Aliya Khambikova(21), ruska odbojkašica. Umrla od nenavedene bolesti (ne COVID-a)
07/11/21, Utah, SAD
Eric Turner (41), fitness model i bodybuilder doživio je spontanu disekciju koronarne arterije. Njegovo drugo cjepivo protiv COVID-a bilo je sredinom svibnja, prema njegovim vlastitim objavama. Poput doktora Lutchmediala, rekao je gadne stvari o ljudima koji preferiraju ivermektin u odnosu na eksperimentalna cjepiva.
07/11/2021, Italija
Jajov Adenan (30), makedonski nogometaš i drvosječa. Rođaci su rekli da je osjetio umor i mučninu nakon 2. Pfizer cjepiva protiv COVIDA. Nakon što je igrao nogomet s prijateljima, bilo mu je loše, izgubio je svijest i srušio se na klupu, između prvog i drugog poluvremena, 3 dana nakon primitka cjepiva. Reanimacija nije uspjela.
08/11/21 Houston, TX, SAD
Jamarcus Hall (16) Nogometaš srednje škole Houston umro je istog dana kada je nogometni tim Hilltoppers trebao igrati u Senatobii u prvom kolu doigravanja klase 4A.
08/11/21, SAD
Kim ‘Alarm’ Kyeong-Bo (20), zvijezda u usponu u Overwatch ligi koja igra flex podršku za Philadelphia Fusion, iznenada umro.
08/11/21 UK
Tom Greenway (38), šampion džokej iznenada umro.
08/11/21, Paragvaj
Nelson Solano (21) nogometaš, srušio se i umro od srčanog-napada.
08/11/21, SAD
Pedro Feliciano (45) New York Mets Pitcher preminuo je od srčanog zastoja u snu. Još nije otkriven cjepni status.
08/11/21 Houston, TX SAD
Willis Forko, 37, liberijsko-američki nogometaš (Real Salt Lake, Bodø/Glimt, reprezentacija) iznenada umro.
08/11/21, SAD
Chuck “Kali Muscle” Kirkendall (46), bodybuilder kolabirao je dva dana nakon što je Shawn Rhoden umro.
9/11/21, New York, SAD
Keaton Parks (24), New York City FC, igrač MLS-a operirao je krvni ugrušak na nozi.
10/11/21, SAD
Murphy Jensen (53), Grand Slam prvak koji se oporavlja nakon iznenadnog srčanog zastoja dok je igrao tenis na dobrotvornom događaju za slavne osobe u Coloradu. Udario je glavom u kolaps i ima prijelome u bazi lubanje.
11/11/21, Njemačka
Jörg Heinle (40) Bivši napadač i trener Spvgg Detter-Weissenbach (Bavarska), An anestezija medicinska sestra na Franz von Prümmer-Klinik Bad Brückenauu i obiteljskog čovjeka iznenada umro
11/11/21, Španjolska
Jony López (16), nogometaš Sol del Estea , doživio je srčani udar tijekom nogometnog treninga.
12/11/21 SAD
Dejmi Dumervil-Jean (22), bivši (2018) Louisville nogometaš umro
13/11/21, Danska
Luther Singh (24) Nogometaš FC Copenhagena hospitaliziran zbog ‘misteriozne bolesti’.
13/11/21, Bugarska
Ivo Georgiev, 49, bugarski nogometaš (Debrecen, Korabostroitel, reprezentacija), zatajenje srca.
13/11/21, Poljska
Jarosław Pacoń (49), poljski nogometaš (Stal Stalowa Wola). Iznenada i neočekivano umro.
13/11/21 Urugvaj
Sabrina Soravilla (25), igračici urugvajskog Nacionala dijagnosticirana je srčana bolest koja je završila karijeru 7 mjeseci nakon što je primila svoje prvo cjepivo protiv COVIDA – Sinovax.
13/11/21, Basel Švicarska
Ömer Türkes (starost), nogometni trener U-14 FC Basela kolabirao je zbog srčanog zastoja pri kraju utakmice protiv Züricha i reanimiran. Klub je potvrdio da je u subotu navečer stabilan.
14/11/21, Australija
Michelle Goszko (44), australska velika zvijezda kriketa, na intenzivnoj njezi nakon moždanog udara u 44. godini. Potpuno je cijepljena.
14/11/21, Atena, Grčka
Stevan Jelovac (32), srpski košarkaš, igrao za AEK, srušio se tijekom tijekom individualnog praksi. U bolnici mu je dijagnosticiran moždani udar i preminuo je 5. prosinca 2021..
15/11/21, SAD
Julio Lugo (45) bivši dominikanac Boston Red Sox iznenada je umro od srčanog zastoja u snu. Još nije otkriven cjepni status. (Houston Astros, Tampa Bay Devil Rays, Boston Red Sox), prvak Svjetske serije (2007.)
17/11/21, Španjolska
Sarah Gigante (21), olimpijska cestovna biciklistica i aktualna australska prvakinja u kronometrima imala je tešku reakciju na cjepivo protiv COVIDA-19, jake bolove u prsima u srpnju nakon Olimpijskih igara u Tokiju i ponovljene hospitalizacije u kolovozu u Gironi u Španjolskoj. Dijagnosticiran mioperikarditis
17/11/21, Panama
Adonis Villanueva (27), veznjak panamskog kluba Deportivo del Este možda je udario glavom u utakmici. (2 različite priče) Kasnije, po dolasku kući, kolabirao od moždanog udara. Umro je u bolnici nekoliko dana kasnije, 23. studenog 2021. godine. Probudio se neposredno prije smrti, a liječnik ga je zamolio da pomakne ruku, što je i učinio.
17/11/21 Italija – mrtav
Michele De Vecchi (25), brdski trkač trčao je s prijateljem u brdima Prosecco, srušio se od srčanog zastoja i umro na stazi.
18/11/21 Finska – mrtav
Kim Suominen (52), igrač i trener u Turku Ball Club, iznenada preminuo.
18/11/21 NY SAD
Carmyne Payton (15), NY studentica, bez prethodnih zdravstvenih problema, kolabirala je zbog srčanog problema, umrla je na košarkaškom ogledu.
18/11/21, Španjolska
Neimenovani Aragonski sportaš (27) koji su sudjelovali u Behobia-San Sebastian, umro je u bolnici u glavnom gradu Gipuzkoa. Trkač se očito onesvijestio i doživio zastoj srca tijekom natjecanja i odmah je evakuiran u bolnicu.
19/11/21, SAD
Cooper Teare (22), trkač svjetske klase, kolabirao je tijekom NCAA prvenstva u krosu 2021. dok se natjecao za Sveučilište Oregon. Primio je COVID booster dva tjedna ranije. Žalio se na probleme sa srcem, a liječnici su radili na tome da mu smanje broj otkucaja.
20/11/21, SAD
Neimenovani dječak (14) u Dumontu NJ iznenada je umro u subotu poslijepodne nakon što se srušio na košarkaškom igralištu u osnovnoj školi. Tinejdžer iz New Jerseyja se igrao s drugim tinejdžerima u osnovnoj školi Grant kada se srušio. Mladi sportaš hitno je prevezen u medicinski centar Sveučilišta Hackensack, ali nije preživio.
20/11/21, NSW, Australija
Stephanie Gard (), atletičarka konjanika, perikarditis, ne može osjetiti noge od koljena prema dolje i ne može hodati nekoliko dana nakon primitka cjepiva protiv COVIDA – Pfizer.
21/11/21, Francuska – mrtav
Bruno Macedo (22), rezervni igrač FC Nueil-les-Aubiersa, srušio se i iznenada preminuo u nedjelju ujutro u svom domu.
23/11/21, SAD
Duggar Baucom (61), košarkaški trener Citadela kolabirao je na utakmici protiv Dukea. Prevezen u bolnicu.
23/11/21, UK
John Fleck, (30), nogometna zvijezde Sheffield Uniteda srušio se tijekom utakmice s Readingom, prevezen u bolnicu.
23/11/21, Japan – mrtav
Riuler de Oliveira Faustino (23), brazilski nogometaš (J.FC Miyazaki, Shonan Bellmare), iznenada umro uslijed srčanog zastoja.
24/11/21, Italija – mrtav
Neimenovani biciklist (15) srušio se i umro u očevim rukama.
24/11/21,Španjolska
Adama Traore (26), krilni napadač Sherrif Tiraspol srušio se na travnjak držeći se za prsa u utakmici s Real Madridom.
24/11/21 UK
Leon Taylor (36), nogometaš Darlaston Towna patio je od “bolesti” i preminuo je sljedeći dan.
24/11/21, SAD
Charlie Wyke (28), napadač Wigana kolabirao je na treningu dan nakon primitka prvog cjepiva protiv COVIDA robne marke Pfizer. Ova priča kaže da nije primio cjepivo protiv COVIDA, ali to je u suprotnosti s onim što je objavio. Nažalost, izgleda da je obrisao svoj twitter račun, gdje smo vidjeli da je to priznao. (možda je bila lažna objava – još uvijek istražujemo).
24/11/21, Filipini
Roider Cabrera (30), filipinska profesionalna košarkaška zvijezda (Terrafirma tim) kolabirao je zbog srčanog zastoja u svlačionici nakon turnira u Ynares Sports Areni, Pasig City (dvojne pobjede nad Meralcom i Barangay Ginebrom San Miguelom). Ažuriranje: angioplastika 21.12.21. dan nakon što je kardiolog otkrio blokadu srca. Ostaje bez svijesti, ali ima pokrete prstiju i pokušava otvoriti oči.
26/11/21, Mali
Guimbala Tounkara (34), AS policija i bivši vezni igrač Djolibe i USC Kita, preminuo je nakon srčanog zastoja, nedugo nakon treninga AS policije. Otišao je kući, a zatim u trgovinu prijatelja, ali se srušio od srčanog udara i preminuo prije nego je stigao u bolnicu.
27/11/21, Prag, Češka Republika
Daire Ni Heldhin (29), Dundalk Young Ireland GAA nogometašica na galskom jeziku postala je loše tijekom gradske pauze s prijateljima u Češkoj. Prevezen u bolnicu i umro te jutarnje
28/11/21, Rusija
Valentin Rodionov (16), ruski hokejaš Dynamo Moskva srušio se na bočnu liniju nakon što se sudario sa zaštitnom daskom na bočnoj strani leda, ali je preminuo tjedan dana kasnije. Glavni trener je rekao “ prošao je [liječnički pregled]. Bio je apsolutno zdrav, snažan momak, veseo, pun snage i energije.”
30/11/21, Sjeverna Karolina, SAD
Fatimah Shabazz (22), ključna NC A&T odbojkašica, umrla je od komplikacija uslijed aneurizme. Bila je igrač godine na konferenciji Cincinnati Northwest HS 2016. Stekla je diplomu iz predfizikalne terapije.
24/11/21, Victoria, Australija
Paul Dimattina (47), bivši veznjak Western Bulldogsa (Australian Rules Football) na intenzivnoj njezi nakon štetne reakcije na Pfizer COVID booster. Sada ima simptome COVIDA.
01/12/21, Škotska
Siobhan Cattigan (26), ženski Škotska ragbi igrašica, Osvojila je 19 trofeja za Škotsku, iznenada umrla. Uzrok smrti nije naveden.
01/12/21, SAD
CJ Hunter (52), umro od neutvrđenih uzroka.
01/12/21, Rusija
Arina Biktimirova (19), prvakinja u taekwondou iznenada je umrla kod kuće. Osvojila zlatnu medalju, kao prvakinja na Europskom taekwon-Do ITF prvenstvu na Kreti, u studenom.
01/12/21, Belgija
Keanu Breurs (19) KVK Svelta Melsele U23 nogometaš i mladi trener je iznenada umro u srijedu ujutro. Uzrok smrti nije naveden.
01/12/21, Melbourne Australija
Ben Madgen (36), košarkaš South East Melbourne Phoenixa u bolnici s perikarditisom nakon 2. Pfizera.
02/12/21, Italija
Romina De Angelis (43), odbojkašica koja se srušila dok je s prijateljima igrala padel (sport s reketima poput tenisa). Sumnja se na aneurizam.
02/12/21, Egipat
Adham El-Selhadar (53), egipatski nogometni menadžer kolabirao je i umro pri kraju utakmice nakon što je njegova momčad zabila pobjednički gol.
03/12/21, Adelaide, Australija
Neimenovani nogometaš Adelaide Crows otišao je u bolnicu s dijagnozom perikarditisa (upala srca) dva tjedna nakon primitka prve doze COVID cjepiva robne marke Pfizer. Perkarditis uništava srčane stanice. Adelaide Crows neobjašnjivo nisu objavili njegovo ime, pozivajući se na “privatnost”, ali to će uskoro biti očito jer će biti vani najmanje 3 mjeseca.
03/12/21, Njemačka
Kwabenaboye Schulz (23), igrač FC Carl Zeiss Jena kolabirao je nakon posljednjeg zvižduka u utakmici protiv Berliner AK-a, na istoj utakmici kao i Ugur Tezel. Imali su 4 utakmice u 11 dana nakon karantene. Čini se da tim za to krivi Coronaviruu, a ne cjepivo.
03/12/21, Njemačka
Ugur Tezel (24), igrač FC Carl Zeiss Jena kolabirao je tijekom utakmice protiv Berliner AK-a i zamijenjen je. Ista utakmica kao i Kwabenaboye Schulz.
03/12/21, Engleska
Mark Simpson (dob nepoznata), napadač FA okruga Knaresborough Town West Riding County kolabirao je i imao lupanje srca u svlačionici na poluvremenu. Osjećao se bolje nakon što je odsjedio ostatak utakmice, ali kad je otišao kući, počelo se ponavljati.
04/12/21, SAD
CJ McCollum (30), košarkašu Portland Trailblazersa dijagnosticiran pneumotoraks (kolapsa pluća), koji može biti uzrokovan ozljedom ili bolešću. Možda više nikada neće igrati. McCollum je 31. kolovoza završio blizu vrha HoopsHypeove ljestvice bekova.
04/12/21, Beverwijk, Sjeverna Nizozemska
Wouter Betjes (14), student hokejaš srušio se tjekom utakmice Bloemendaal JC3 protiv Overbos JC1. Klupski liječnik pokušao ga je reanimirati na tlu, nastavljajući u kolima hitne pomoći i u bolnici u Amsterdamu, no nisu uspjeli i on je preminuo.
04/12/2021, Carlisle, Engleska
Bobby Dixon (n/a), nogometaš Carlisle Cityja kolabirao je u ranoj fazi utakmice Cumberland County League protiv Gosfortha i odveden je u ambulantu Cumberland na testove.
05/12/21,Italija
Fabio Pedretti (24), iz Gardone Valtrompia, srušio se i umro dok je trčao Uno di Monticelli, noćno trčanje u trail trkama na brdima Franciacorta u Monticelli Brusati. U posljednjem kilometru utrke na 20 km se srušio i nije ga se moglo oživjeti.
5/12/21, Teheran, Iran
Navid Khosh Hava (30), bivši branič iranske U23 nogometne reprezentacije umro je od srčanog zastoja.
5/12/21, Birmingham, Alabama, SAD
John Wolfe (20), trostruki državni teniski prvak u srednjoj školi (Briarwood High School, Alabama) iznenada preminuo.
06/12/21, Tamworth, Engleska
Rob Woodward (36), Stonydelph Juliors FC U10 trener/menadžer. Dvostruko cijepljen protiv COVIDA. “Klub s velikom tugom objavljuje da je Rob Woodward, naš menadžer U10 Cougarsa, iznenada preminuo jučer.”
06/12/21, Francuska
Xavier Ziani (49), francuski profesionalni odbojkaš i trener u Charenton-le-Pontu iznenada preminuo od srčanog zastoja.
07/12/21, Melbourne, Australija
Jake Lever (25), zvijezda Melbourne Demonsa (AFL) djelovao je slabašno prije nego je pao na tlo tijekom svog prvog treninga u predsezoni. Dobio je 20 minuta liječničke pomoći.
07/12/21, Hrvatska
Pavel Karpf (52), bivši švicarski nogometni vratar FC Luzerna bio je u utorak na svojoj jedrilici u Hrvatskoj kada se iznenada srušio i preminuo tri dana kasnije u bolnici.
09/12/21, SAD
Matt Scherer (38), bivši profesionalni trkač Oregon Ducksa umro, za sada uzrok smrti nepoznat.
10/12/21, Srbija
Ricardo Gomes (29) nogometaš iz Afrike, Cape Verde koji je igrao za srpski klub FK Partizan kolabirao je tijekom treninga, 45 dana nakon cijepljenja protiv COVIDA. Gomes, trener Bojan Ostojić i Quincy Menig cijepljeni su istog dana.
11/12/21, Norwich, Engleska
Victor Lindelof (27), branič Manchester Uniteda pao je hvatajući se za prsa i pokazujući na srce, žalio se na bol u prsima i ubrzan puls. Njegova supruga je potvrdila (više puta) da su oboje cijepljeni.
11/12/21, California, PA, SAD
Branson Kralj (23), u Kaliforniji Sveučilište Pennsylvania, hokej igrač iznenada umro. Uzrok smrti nepoznat.
11/12/21, Brisbane, Australija
Sulamai Aukuso Lavea (48), NZ podrijetlo, Ragbi liga, igrač je umro od srčanog udara na drugoj razini Springwood stepenica smrti za vrijeme treninga.
12/12/21, Águias do Moradal-Pedrógão, Portugal
Edgar Marques (20), nogometaš Pedrógão de São Pedra srušio se tijekom utakmice.
12/12/21, Italija
Piotr Zielinski (27), veznjak Napolija otišao je na stranu, u 19. minuti utakmice protiv Empolija teško je disao, pokazujući na vrat i prsa.
12/12/21, Francuska
Martin Terrier (24), napadač Rennesa zamijenjen je nakon bolova u prsima u utakmici protiv Nice.
12/12/21, Australija
Kane van Dierman (n/a), ragbijaš RUFC Rugby Union. Okolnosti smrti nisu objavljene
12/12/21, Reims, Francuska
Neimenovani nogometaš (34), koji igra za Olympique FC de Reims, doživio je srčani zastoj usred utakmice. Reanimiran je na terenu, a potom je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu.
13/12/21, Engleska
Maxwell Harrison (21), međunarodni plesač, razvio je perikarditis (upala vrećice koja okružuje srčani mišić) pet dana nakon svog drugog Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA, nakon čega je hospitaliziran. Vrhunski kardiolozi rekli su da je njegovo srčano stanje rezultat cijepljenja.
14/12/2021, Miami, Florida, SAD
Andres Melendez (20), Cleveland, bejzbol igrač neočekivano umro – pojedinosti nisu dostupne.
14/12/2021, Zinswiller, Alsace, Francuska
Aurelie Hans (21), ženski nogometni vratar pretrpila nagli srčani zastoj i umrla u utorak, 14. prosinca 2021. godine.
15/12/2021, Rusija
Alexander Frolov (63), hokejaš Sarmationsa bio je sa strane tijekom utakmice u Ruskoj amaterskoj noćnoj hokejaškoj ligi (NHL) kada mu je iznenada pozlilo i srušio se. Preminuo je na putu do odjela intenzivne njege, s očitim problemom sa srcem.
16/12/2021, Rhode Island, SAD
Meaghan McGonagle (41), trenerica dječaka i djevojčica u srednjoj školi Cranston East Trener i učiteljica poslovanja. Gradonačelnik Cranstona Ken Hopkins rekao je “Ovo je mlada žena, 41 godina, dobrog zdravlja, koja se rano cijepila”, ali je “bila hospitalizirana otprilike tjedan dana prije smrti”.
16/12/2021, Novi Zeland
Taniela Moa (36), igrač međunarodne ragbi lige, koji je igrao uglavnom u Novom Zelandu i Francuskoj, umro je iznenada. Uzrok smrti nepoznat.
16/12/2021, Murcia, Španjolska
José Javier Ros (aka Monas) (22), nogometaš UCAM Murcie povukao se iz ostatka sezone nakon što mu je dijagnosticiran perikarditis.
16/12/2021, Španjolska
Dani Chabrera (29), trener nogometnih vratara Lokomotive Tashkent u Uzbekistanu. Vratio se u Španjolsku, ali se razbolio i umro.
17/12/2021, Los Angeles SAD
Donald Parham (24) igrač užeg tima Los Angeles Chargersa (NFL) srušio se u zraku dok je hvatao leteći touchdown. Primio je dva cjepiva protiv COVIDA i booster. Ruke su mu se tresle dok su ga odvozili. Čini se jasno da mu se lijeva ruka zakočila prije nego što je kaciga udarila o tlo – čini se da je to razlog zašto nije dobro podnio oporavak. Chargers izvještava da je doživio potres mozga, ali video govori drugačiju priču, djelić sekunde prije nego što mu je kaciga dotaknula i glava mu se iznenada zabacila. Ključ da se to vidi je promatranje radnje sa strane, jedan po jedan kadar.
17/12/2021, Zirl Austrija
Leo Forstenlechner (12), Topnici Hokej igrač imao „respiratorni arest” kod kuće, a zatim je proveo nekoliko dana u bolnici i umro. Facebook (snimka snimljena)
17/12/2021 Poljska
Karol „Seta” Setniewski (14), Znicz Pruszków nogometaš, kapetan momčadi, najbolje u školi, žalio na glavobolju dan nakon nogometne utakmice, pa je odveden u bolnicu. Operacija nije uspjela smanjiti oticanje mozga i nije se probudio iz kome. Karol je jedan od dvojice nogometaša Znicza Pruszkówa koji su umrli ove godine.
18/12/2021, Caen, Francuska
Damien Zemmouri (37), JS Fleury boksač iznenada umro kao rezultat „puknuća aneurizme.” Voditelj kluba je rekao: “Vidio sam ga četiri dana prije, i bio je u odličnoj formi” .
18/12/2021, Florida, SAD
Jordan Young (27), zvijezda mješovitih borilačkih vještina u usponu, teškaš s američkim vrhunskim timom MMA, iznenada je umro, objavio je u subotu njegov boksački trener Derik Santos.
19/12/2021, Španjolska
Oscar Cabrera (26), košarkaš Cantbasketa tijekom utakmice, Oscar je uzeo loptu, ali se srušio prije nego što je uspio dodati. Na snimci se može vidjeti kako se trza. Prebačen je u bolnicu.
19/12/2021, Donegal, Irska
Neimenovani igrač Setanta (U21) Hurlinga se srušio na travnjaku. Finale bacanja U21 u županiji Donegal prekinuto je na poluvremenu.
21/12/2021, Nebraska, SAD
Kimera Bartee (49), bivši igrač Detroit Tigersa i sadašnji trener prve baze iznenada se srušio i umro dok je bio u posjeti svom ocu u Omahi, Nebraska. Voditelj kluba rekao je da su igrači 100% sudjelovali u cjepivu protiv COVIDA. U proljeće 2021. klub je imao poticaje za osoblje i navijače da prime cjepivo. Voditelj kluba rekao je “što se brže cijepimo, to smo sigurniji i vjerojatnije je da ćemo moći igrati kontinuirano tijekom našeg rasporeda.” 6. rujna 2021. godine, Joe Jimenez i trener na klupi George Lombard bili su pozitivni na virus i imali su simptome, iako su obojica bili cijepljeni i menadžer je bio iznenađen! Što mu je rečeno o cijepljenju, a što svom timu o rizicima?
21/12/2021, Poljska
Michal Rokicki (37), plivač na 200 i 400 metara koji je predstavljao Poljsku na Olimpijskim igrama, iznenada je preminuo od uzroka koji još nije objavljen.
21/12/2021, Nizozemska
Kawa Leauma (32), igrač Ordizia Ragby lige preminuo je od ozljeda glave nakon što je pao s terase trgovačkog centra u Amsterdamu. Moguće urušavanje poda, čeka se više detalja.
21/12/2021, Francuska
Kévin Gourdon (31), igrač La Rochelle Rugby Uniona povukao se iz ragbija nakon otkrića srčanog problema. “Ovo je brutalna i tužna vijest, ali moje zdravlje je prioritet” .
22/12/2021, Hrvatska
Marin Čačić (23), nogometaš NK Nehaj iznenada je kolabirao zbog srčanog zastoja tijekom treninga. Hitno je prevezen u bolnicu gdje mu je dijagnosticirano zatajenje srca. Bio je u komi, ali je preminuo nakon dva dana u bolnici.
22/12/2021, Oman
Makhlid Al-Raqadi (29), nogometaš Muscata FC kolabirao je zbog srčanog zastoja tijekom zagrijavanja za utakmicu i doživio “težak srčani udar”. Prevezli su ga u bolnicu, ali ga nisu uspjeli spasiti.
22/12/2021, Torino
Adrien Sandjo (18), U19 Pijemont i Valle d’Aosta nogometaš regionalne lige se srušio na terenu sa srčanim zastojem, nakon šest sati promatranja u Molinette bolnici izjavili su da mu je mozak mrtav . Organi su mu izvađeni radi doniranja, kako je odlučila obitelj.
22/12/21, Egipat
Ahmed Amin (24), Rabat & Anwar nogometaš. Nakon sudjelovanja na timskom treningu, Ahmed je otišao u svlačionicu gdje se srušio od iznenadnog zastoja srca. Klubski liječnički tim pokušao ga je spasiti te ga je odvezao u najbližu bolnicu. Dok su stigli u bolnicu, liječnici su kontatirali smrt.
22/12/21, UK
Ian Matos (32), olimpijska zvijezda u skokovima u vodu, cijepljen protiv COVIDA u kolovozu 2021. (objavio vlastitu sliku na Instagramu s natpisom “Trenutak čiste radosti!” U listopadu je hospitaliziran s infekcijom grla. Proveo je dva mjeseca u bolnici i umro je nakon naglog pogoršanja zdravlja kad se infekcija proširila na pluća i želuca.
24/12/21, Beograd, Srbija
Nemanja Mirosavljević (25), bivši igrač Grafičara i trener mladih od ljeta 2021. imao je srčani zastoj. Umro je nakon 7 dana u komi.
25/12/21, Alžir
Soufiane Lokar (30), nogometašica Mouloudia Saida kolabirala je zbog srčanog zastoja tijekom utakmice. Medicinsko osoblje ju je pokušalo reanimirati, ali je ipak preminula. Cijepljenje u Alžiru počelo je u siječnju 2021. Bila je u braku samo tjedan dana.
29/12/21, Australija
Matty John (nepoznata dob), bodybuilder, dva dana nakon cjepiva protiv COVIDA – robne marke Pfizer patio je od bola u srcu, s dijagnozom perikarditisa. Najmanje 79.000 Australaca pretrpjelo je teške nuspojave na cjepiva protiv COVIDA.
30/12/21, Split, Hrvatska
Robert Boljat (50), dugogodišnji nogometni trener mladih Radničkog nogometnog kluba i kondicijski trener, srušio se od srčanog udara dok je igrao nogomet s prijateljima.

Epoha.com.