Uvođenjem EUR kao službene valute u RH i slanjem kune u povijest(samo dokle pitanje je sad), mnogi trgovački lanci su neosnovano povisili cijene mnogih prehrambenih proizvoda zbog čega je reagirala Vlada RH, preko svog resornog Ministarstva Gospodarstva na čijem je čelu Ministar Davor Filipović koji je zaprijetio poduzimanjem mjera protiv svih onih koji su to neosnovano učinili.

Koje će to mjere Vlada RH zajedno s njim poduzeti ostaje nam za vidjeti, no hajdemo se mi vratiti u ne tako daleku 1941.godinu u istu tu državu koja se tada zvala voljom Hrvatskog naroda(NDH-Nezavisna Država Hrvatska), i koju su mnoge države u svijetu priznale, a koja je isto tako voljom zločinačkih, komunističkih vlasti koje su stjecajem povijesnih okolnosti bile na strani tih tzv.“pobjednika“u II svjetskom ratu, doslovno ubijena, uništena, porušena,spaljena, opljačkana, porobljena, osakaćena jer je označena kao fašistička i zločinačka tvorevina, i taj ju glas bije i dan-danas a sve zahvaljujući pravnim, ideološkim pa čak i biološkim slijednicima tog zločinačkog, protu-Božjeg i protuprirodnog sustava koji i dan- danas drže sve poluge zakonodavne,izvršne i sudske vlasti u novoj tzv“suverenoj i samostalnoj“RH koja sve jeste samo to još uvijek nije, a sve zahvaljujući njima modernim Judama koji uživaju sve blagodati te države na krvi njenih preko 500 000 nevino pobijenih stanovnika koncem II svjetskog rata na Križnom putu i nakon njega .

Ipak hajdemo se mi malo pozabaviti kako je ta tzv. “zločinačka“ država rješavala pitanje neosnovanog bogaćenja trgovaca i podizanja cijena osnovnih životnih namirnica u svojoj Odredbi od 17.travnja 1941.godine, koju je osobno potpisao Poglavnik dr.Ante Pavelić.

U točki 1. te Odredbe stoji:

„Zabranjuje se sakrivanje i stavljanje izvan prometa svake robe neophodno potrebne za život,kao i kupnja i prodaja te robe u mjeri ,koja prelazi redovitu najnužniju potrebu.
Isto tako se zabranjuje svako povisivanje cijena te robe iznad onih cijena,koje su vrijedile dana 24.ožujka 1941.godine.

                                U točki .2 te Odredbe stoji:

Tko se ogriješi te Odredbe kaznit će se po postupku predviđenom u zakonskoj Odredbi za obranu naroda i države od danas po najstrožim kaznama a po potrebi smrtnom kaznom.

U točki 3. te Odredbe stoji:

Ovu odredbu imade izvršiti Ministar Pravosuđa.

U Zagrebu dne,17.travnja 1941.godine. Poglavnik:

                                                            Dr.Ante Pavelić

Čitajući ovu Odredbu automatizmom se postavlja pitanje koliko bi današnjih vlasnika velikih trgovačkih lanaca pa i manjih trgovina u RH i BiH završilo iza rešetaka, a koliko bi ih bilo likvidirano smrtnim kaznama da su se kojim slučajem rodili u vrijeme NDH, zbog svojih neosnovanih povećanja cijena,“lova u mutnom“, te pljačkanja i osiromašenja hrvatskih građana na cijenama, pa čak i prikazivanjem proizvoda na kasama tih lanaca koje nisu kupili, o čemu su neki neovisni mediji u proteklom periodu iscrpno pisali.

Jako je zanimljivo kako je ta tzv.“zločinačka“ NDH propisivala Odredbe koje su štitile njene građane od licemjernih i oholih vlasnika poduzeća prehrambenih proizvoda, dok današnji trgovački lanci bez imalo straha i grižnje savjesti pljačkaju i osiromašuju svoje građane jer im ne prijeti nikakva zakonska Odredba pa makar i u nešto blažem zakonskom obliku od ove gore Odredbe NDH.

Stoga na kraju svega ostaje konstatacija kako je sve ono za čim su Hrvati čeznuli stoljećima a to su njihova monetarna valuta, kuna, samostalna i suverena država ,koja slijedi svog Spasitelja koji je jedini Put,Istina i Život, bez tuđe čizme za vratom jedini put kojim Hrvati moraju ići kako bi bili neuništivi i nepobjedivi, dok svi oni koji se odreknu tog puta vode svoj narod u ambis i provaliju poput slijepaca, koje netko mora zaustaviti jer Bog ljubi Hrvate premda su se ogriješili o Njega bezbroj puta.

Netko ih mora zaustaviti tako nam Bog pomogao.

Ali zbog onog malog, značajnog stada Božjeg stiješnjenog sa sve četiri strane svijeta to će stado opstati kao i do sada unatoč svim burama i neverama, te vucima i vukodlacima koji su upadali među to maleno stado.

Ostaće i opstaće a Odredba NDH o zaštiti svojih Hrvata od grabežljivih trgovaca neka posluži kao primjer za buduće naraštaje onih Hrvata koji svojoj državi žele dobro.

Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba