Idući u susret Općim izborima u BiH predviđenim za dan 02.listopad 2022.godine HDZ BiH kao najmoćnija i najorganiziranija stranka po logistici i resursima kojima raspolaže održava svoje skupove po MZ kao mjestima na kojima se dobivaju i kradu glasovi.

Vezano za Široki Brijeg HDZ BiH je nakon održanih skupova po mnogim MZ zakazao svoj centralni skup u Širokom Brijegu dana 22.listopada 2022.godine u parku Sajmište kod istoimenog groblja.

Na tom skupu su bili svi predstavnici HDZ BiH koji se pitaju u toj stranci na nivou države, FBiH, ŽZH i Grada Širokog Brijega.

Odista je bilo jako zanimljivo promatrati okupljene političare i njihove pristaše koji su se utrkivali uslikati koji selfie s hrvatskom kandidatkinjom za člana Predsjedništva BIH, najljepšim i najpametnijim bićem koje je HDZ BiH mogao ponuditi za tu funkciju i odista je s njom “pogodio u sridu.”

Svi su bili veseli, ozarenih lica i nasmiješeni, pa čak i oni kod kojih se taj osmijeh rijetko vidi. No, najzanimljivije od svega je bilo vidjeti i čuti kako ta hrpa HDZ-ovaca u glas pjeva pjesmu hrvatskog glazbenika Dražena Žanka“Od stoljeća sedmog.“

Ta idilična atmosfera promatrana dronom se nije mogla ničim pomutiti pa čak ni činjenicom što je dron istovremeno snimao njih u njihovom zanosnom pjevanju i grobove naših najmilijih u istoimenom groblju Sajmište među kojima je bilo i junaka iz Domovinskog rata. Jednih u parku Sajmište a drugih u njihovom vječnom počivalištu groblja sajmište. Neviđena kontradikcija i paradigma najnovijeg datuma.

Kamere, mobiteli i dron su odista snimili mnogo fotki nazočnih političara i pristaša HDZ-a BiH tako da su te slike poput bljeska munje obišle cijeli svijet koji naseljavaju Hrvati koji nisu nazočili sinoćnjoj manifestaciji ili „koncertu grupe HDZ BiH.“ Neki zbog prevelike daljine koja ih je dijelila od parka sajmište, dok neki ne bi došli na taj koncert i da im je plaćano jer su oni mentalno udaljeniji od ovih znatno više nego li oni razasuti diljem svijeta.

A mnogi na taj koncert nisu došli zbog niza razloga. Jedan od glavnih razloga je umor i zasićenost tih ljudi od njih i njihovog činjenja i nečinjenja koje je produktiralo s preko 500 000 tisuća odlazaka naših mladih iz BiH, pa čak i cijelih obitelji, Branitelja u godinama.

Isto tako mnogi nisu došli jer nisu mogli gledati ta olinjala, ofucana ,prijetvorna, lažljiva, podmukla, podbula, licemjerna, i pokvarena lica jednih te istih političara koji su cijeli svoj život proveli lažući druge i obmanjujući sebe obećavajući im brda i doline na nacionalnom, demografskom i gospodarskom planu, a svi smo svjedoci kako se niti jedan od tih planova nije ostvario na opće zadovoljstvo Hrvatskog naroda u BiH, niti će se ikada s njima ostvariti.

Njihova demagogija, populizam, politikanstvo, floskule uvijene u celofan više ne prolaze niti kod njihove uže rodbine a kamoli u narodu koji je od njih očekivao malo a kamoli nešto više.

Njihovo najljepše i najpametnije biće se srdačno smiješilo svima koji su je okruživali, kao da je došla najljepša misica koja svojom pojavnošću mami uzdahe, premazana svim bojama i lakovima ovog svijeta kako bi dala nadu izmrcvarenom i napaćenom puku Širokobriješkom.

Ni ostala „lica“ koja su je okruživala nisu krila osmijehe ne libeći se stati pred objektive kamera neovisnih i ovisnih medija koji su obavljali svoje svakodnevne novinarske zadaće. Neki s očitom namjerom biti u službi „tvorca svog“,dok je namjera onih drugih dobro istreniranih profića uvući se duboko u neprijateljske redove ,skriti svoje istinske namjere nazočnosti sinoćnjem koncertu rock, pop, izvorne narodne,starogradske, sevdalinke, jazz, opere, folk izvedbe nebitno koje jer protagonisti sinoćnjeg koncerta se nikada nisu libili zapjevati onu koja im u danom trenutku odgovara, pa taman ona bila „Igrale se delije na sred zemlje Srbije, ne volim te Alija zato što si balija, ili pak Evo zore evo dana evo Jure i Bobana.“

No, najžalosnije od svega je bilo čuti sinoćnje izvođače divne hrvatske domoljubne pjesme „Od stoljeća sedmog“ a u stvari oni koji su je s toliko žara sinoć pjevali spadaju u skupinu, odnosno u sami vrh svih onih koji su zadali toliko jada hrvatskom puku da bi se nad njihovim činjenjem i nečinjenjem na tom planu zastidjeli i same Osmanlije.

Skoro svi odnosno barem 99% protagonista sinoćnjeg „događanja naroda“u parku Sajmište u blizini istoimenog groblja su namještenici odnosno uposleni u mnogim JP i JU diljem ŽZH, HNŽ, HBŽ, u FBiH i BiH ,a što je najgore uz njih su također uposleni i članovi njihove uže i daljnje obitelji, kumovi, prijatelji, ljubavnici/ce ,njihove podguzne muhe ili rektalni alpinisti koji ne osjećaju suze starih i znatno mlađih roditelja čiji sinovi i kćeri su napustili svoja vjekovna ognjišta upravo zbog njih.

Koji ne znaju kako je doći pred susjedovu kuću koja je već odavno prazna prepuna najnovijeg inventara, ispred koje leži šarplaninac i jedna siva mačka, koji imaju dovoljno svega. I vode i hrane koje im daje stari susjed kako ne bi uginuli, dok ne umre i on sam, koji u njemu vide svog domaćina koji je tamo negdje vani sa svojom suprugom i četvero njihove djece jer više nisu mogli podnijeti ove iz parka Sajmište i njima slične. Koji nisu mogli podnijetu muku koju su im ovi iz parka Sajmište natovarili na leđa.

Ne znaju kako je to doći jednog, nekog jutra pred tu istu kuću pred kojom mladi živahni šarplaninac star kojih 3 do 4 godine samo leži a više i ne reži premda ima dovoljno hrane i vode, a mačke nema nigdje, te se on usamljen pogledom čovjeka zagledao ravno u oči susjeda čovjeka kao da ga pita : “gdje mi je nestala moja jedina prijateljica jer ja drugog nikog nemam?“,nakon čega se stari susjed očima punim suza spušta na koljena, zagrli mu onu kuštravu pametnu glavu i zajedno s njim utone u jezero suza zbog svekolike nepravde koja proganja ovog psa nezasluženo ali i cijeli hrvatski narod u BiH.

Ove ohole i licemjerne političare u skupim odjelima i ulaštenim cipelama zacijelo iz parka Sajmište kod istoimenog groblja ne more ovakve brige kao ovog šarplaninca i starog susjeda jer njihove pudlice, pekinezeri i ostali sićušni kućni ljubimci svakog dana viđaju nekog tko im tepa, tko ih kupa i voda na povodcu nakon „uspješno“obavljenog posla u EP HZ H B d.d.Mostar, Eronetu, županiji, općini, inspekciji, poreznoj upravi, statistici,Zavodima za zapošljavanje, i slično.

Njih brige ovakvog tipa puta X ne more jer je njima i njihovima dobro dok god im je dobro. Oni uopće ne razmišljaju ni o čemu već samo o svojoj dobrobiti i blagostanju. Zapravo oni uopće i ne mogu osjećati bilo ovog jadnog napaćenog naroda tamo negdje daleko ili pak odmah uz Park Sajmište i istoimeno groblje koje je jedino mjerilo svih stvari ovog svijeta, a sve iz razloga jer se oni ne kreću u društvu siromaha a nemaju ni namjeru dok im je god dobro i ugodno u društvu koje ih je iznjedrilo i kojemu pripadaju.

A siromah jedino poznaje siromaha i čovjeka u nevolji. Ta svima je poznata prispodoba o bogatašu i siromahu Lazaru, ali danas je došlo vrijeme da se mnogi od sinoćnjih gostiju u parku Sajmište pored istoimenog groblja šprdaju i sa prispodobama iz Novog Zavjeta nazivajući ih prevaziđenim bajkama koje danas čitaju samo maloumnici, neobrazovani i zatucani ljudi.

A upravo od tih maloumnih i nepismenih budala sinoćnji gosti jako lagodno i udobno žive prodajući im maglu, krpajući im rupe po seoskim putovima, dajući im obećanja o dovođenju žive vode u svaki zaseok prije svakih izbora, i tako godinama iako duboko svjesni kako ih više nitko ne doživljava niti sluša.

Čovjek se s punim pravom nakon njihovih političkih ekshibicija upita da li oni koji nazoče njihovim događanjima po MZ i u Parku Sajmište pred svake izbore pa i ove osjećaju ikakav stid i sram, ili oni takve osjećaje više ne poznaju nakon svih godina pođonjenja svog obraza?

Sve u svemu pred vratima raja ili pakla se nalazi Hrvatski narod u iščekivanju ovih po tko zna kojih „povijesnih izbora.“Izbora na kojima će sinoćnji gosti u parku Sajmište uz istoimeno groblje učvrstiti svoje pozicije u ŽZH uz istovremeno učvršćivanje ostanka naših mladih i cijelih obitelji u inozemnim ambijentima znatno prikladnijim životu čovjeka, kojima će se ukoliko ovi učvrste svoje pozicije dana 03.listopada 2022.godine priključiti barem još polovica hrvatskog puka iz BiH, ili će pak oni biti suočeni s opravdanim gnjevom naroda koji čeka ono istinsko“događanje naroda“uz neki drugi „narodni folklor“za kojim čezne srce i duša svakog istinskog domoljuba.

VladoMarušić/Braniteljski portal.ba