Najmanje 80 mladih liječnika u Kanadi umrlo je od uvođenja cjepiva protiv koronavirusa (COVID-19) i provedbe državnog nametanja obveznog cjepiva za zdravstvene djelatnike. Ove smrti potaknule su zabrinute liječnike na poziv na okončanje naloga.
Neki od najnovijih smrtnih slučajeva kanadskih liječnika uključuju sedam liječnika koji su umrli između kolovoza i rujna. Bili su to dr. Vincent Chi Wai Mak, reumatolog iz Markhama, Ontario; dr. Patricia Kresan, obiteljska liječnica iz Barrieja, Ontario; dr. Patricia Harvey, oftalmologinja iz Hamiltona, Ontario; dr. Maria Chang, obiteljska liječnica iz Toronta; dr. Carl-Eric Gagne, kardiolog iz Trois-Rivieresa, Quebec; dr. Matthew Foss, specijalizant anesteziologije iz Hamiltona; i dr. Michael Marshall, psihijatar iz Edmontona, Alberta.

Bolnice i sustavi zdravstvene zaštite i deseci drugih kanadskih liječnika neprestano su inzistirali na tome da ove smrti nemaju nikakve veze s cjepivima protiv COVIDA-19 i dopunama koje su oni, uz potporu kanadskih saveznih i državnih vlasti, bili prisiljeni primiti. Petorica od gore navedenih liječnika iznenada su umrla. Harvey je umro nakon što se šest mjeseci borio s neodređenom bolešću. Gagne, unatoč tome što je bio vrhunski sportaš bez povijesti bolesti srca, umro je tijekom biciklističke utrke od očitog srčanog udara.

KANADSKA LIJEČNIČKA UDRUGA POZVALA JE NA UKIDANJE UVOĐENJA OBVEZNOG CIJEPLJENJA
U javnom pismu dr. William Makis pozvao je Kanadsko liječničko udruženje (CMA) neka otvori istragu o iznenadnoj smrti desetaka mladih liječnika i neka prekinu s nalozima cjepiva za sve zdravstvene djelatnike. Makis, liječnik nuklearne medicine obučen za onkologiju i radiologiju te autor više od 100 recenziranih članaka u više medicinskih publikacija, upozorio je da se broj umrlih kanadskih liječnika mlađih od 50 godina udvostručio u usporedbi s brojem umrlih od 2019. do 2020. godine.

“Šokantno je da su smrtni slučajevi liječnika ispod 40 godina peterostruko veći, a smrtni slučajevi liječnika mlađi od 30 osam puta veći”, upozorio je Makis. Makis je istaknuo da je HMA nedavno bio pokrovitelj međunarodne konferencije na kojoj je glavna tema razgovora bilo zdravlje liječnika. Napomenuo je koliko je licemjerno da CMA raspravlja o zdravlju liječnika, a ignorira učinke koje cjepiva imaju na zdravlje i smrtnost.

“Jedina tema o kojoj nisu razgovarali jest da mladi kanadski liječnici umiru iznenada i neočekivano nakon uvođenja cjepiva protiv COVID-a”, rekao je.

Makis je CMA-u dostavio sve informacije koje su mu potrebne kako bi bio siguran da je najmanje 80 liječnika u zemlji umrlo iznenada ili neočekivano od uvođenja cjepiva protiv COVIDA-19, upozoravajući da udruga ima moralni imperativ istražiti te smrti i završiti naloge. “Ne možete nastaviti ovo ignorirati”, rekao je Makis u svom pismu upućenom predsjednicima CMA dr. Katharine Smart i dr. Aliki Lafontaine. “Ne možete šutjeti dok nezakonito propisana cjepiva protiv COVIDA-19 možda ubijaju desetke mladih kanadskih liječnika i izlažu tisuće liječnika visokom riziku od teških ozljeda i smrti”, dodao je Makis. “Ponovo vas preklinjem da pozovete na hitno obustavljanje svih propisa o cjepivu protiv COVIDA-19 u kanadskom zdravstvu.”

Makis smatra da ne samo da je neetično da CMA nastavi podržavati naloge za cjepiva, već bi ih također trebalo učiniti zakonski odgovornima za smrti kanadskih liječnika, posebno ako se veza između smrti i cjepiva može dokazati na sudu.

Logično.hr