Saeed Abedini rođen je u pobožnoj muslimanskoj obitelji u Iranu. Kad je imao 20 godina pao je u krizu vjere. Postao je depresivan i počeo je proučavati radikalne islamske grupe kojima bi se priključio. Jedne večeri, probudio ga je glas koji mu je rekao: “Saide, ja dolazim uskoro. Idi i propovjedaj evanđelje.” Glas je to ponovio tri puta, a Said je vidio veliku svijetlost koja je, kako je blijedila, ostavljala trag Isusa kod njegovog prozora. Obraćenje Saida i njegove obitelji bilo je trenutačno. Idućih nekoliko godina, zajedno sa suprugom, stravstveno je propovijedao evanđelje u Iranu. Osobno je ustanovio preko stotinu kućnih crkava u 30 gradova diljem ove muslimanske zemlje. Zatim su ga zatvorili i u zatvoru je proveo nekoliko godina zbog vjere u Isusa, a pušten je tek 2016.

Sličnu priču ima i bivši muslimanski imam i voditelj džamije Munaf Ali koji je mrzio kršćane do trenutka svoje smrti, kad se u borbi za svoju dušu susreo s Isusom Kristom koji mu je dao novi život i poruku za sve nas. Postao je gorljivim kršćaninom i svjedokom vjere pod cijenu progona i vlastitog života.

Jednoga dana Munaf je bio upleten u raspravu s evanđeoskim timom Bibles for Mideast o svetosti Isusa Krista i istinitosti Biblije. Kada su mu misionari pokušali dati Bibliju, opsovao ih je.

Moćno svjedočanstvo: Kao dječak obavio pobožnost prvih subota, a na samrti Gospa je održala obećanje na koje je zaboravio
Moćno svjedočanstvo: Kao dječak obavio pobožnost prvih subota, a na samrti Gospa je održala obećanje na koje je zaboravio
Vidjela je Gospu! Mistične vizije svete Majke Terezije otkrivaju tajnu posljednjeg vremena : ‘Vidjeh veliko mnoštvo, bijahu prekriveni tamom…’
Vidjela je Gospu! Mistične vizije svete Majke Terezije otkrivaju tajnu posljednjeg vremena : ‘Vidjeh veliko mnoštvo, bijahu prekriveni tamom…’
Linker
Nedugo nakon toga, Munaf je putovao kući kada se ozbiljno razbolio te je pao na zemlju. Dok je bio u nesvijesti, vidio je demone koji mu dolaze uzeti dušu, te je vikao: ‘Bježite, prokleti demoni Alaha. Nemate pravo uzeti mi dušu.’

Međutim, demoni su odgovorili: ‘Ne. Naše je pravo oduzeti ti život. I bit ćeš s nama.’

Odjednom, Isus Krist se pojavio pred njim zajedno s velikim brojem anđela te su demoni pobjegli u strahu.

“Slušaj, sine moj,” rekao je Isus Munafu. “Prvo je Adam odbio poslušnost Bogu i sagriješio protiv Njega pod pritiskom Sotone. Vrata raja bila su zatvorena zbog njegova grijeha. Ja sam drugi Adam, Božja Riječ i Mesija Isus, Sin Svevišnjega. Rođen sam od Marije Djevice kao bezgrešni Sin čovječji kako bih otkupio prvog Adama i sav njegov rod uključujući tebe, od grijeha i smrti. I bio sam razapet te sam umro kako bih otkupio sve vaše grijehe i učinio vas djecom Božjom i stanovnicima raja.”

Isus je ponovno rekao: “Ustao sam iz mrtvih i otvorio vrata raja kako bih te vratio u vječnu slavu… Imaj vjere u mene i budi mi svjedok. Vratit ću ti život, jer sam ja autoritet vraćanja života.”

Kada je Munaf Ali otvorio oči, vidio je svoju obitelj kako pokušava poleći njegovo tijelo na stol za pranje i zavijanje prije pogreba. Bili su šokirani kada je ustao i opisao svoje čudesno iskustvo.

Dok je Munaf svrgnut s pozicije koju je imao u džamiji koju je nekada vodio, njegova obitelj, dirnuta njegovom strašću, pridružila mu se u prihvaćanju kršćanstva.

Dok propaganda straha čini svoje, a islam se predstavlja kao moćna religija, činjenice pokazuju da Isus u ovim vremenima itekako dolazi po svoje izabrane i u islamu, i to kroz čudesne zahvate koje u knjizi pod nazivom ‘Snovi i vizije – kako muslimani danas dolaze do Isusa’ ispisuju američki teolog Greg Webster i pastor Tom Doyle.

Naime, u radu s preobraćenim muslimanima oni dolaze do zaključka da velik broj ljudi, koji se vraća Isusu i prelaze s islama (čak 30 posto), viđa Isusa u snovima i vizijama posljednjih nekoliko godina. Knjiga koju su odlučili objaviti nakon stotine i stotine identičnih priča obuhvaća 23 takva svjedočanstava. Riječ je većinom o muslimanima koji sanjaju Isusa Krista, s njim razgovaraju u snovima ili vizijama te nakon toga postaju kršćani. Riječ je o fenomenu koji obuhvaća na tisuće i tisuće muslimana s raznih krajeva svijeta i svi svjedoče isto. U snu su naime, vidjeli Isusa kojeg opisuju kao čovjeka u bijelom.

Vjera.hr