SARAJEVO – Priopćenje sa sastanka čelnika Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH u kojem je navedeno da nije prekršen niti jedan propis u vezi s događajima u Banjaluci povučeno je odlukom Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prethodno dato priopćenje povlači se u cjelosti, jer ne odražava prezentirane stavove na sastanku održanom 11.01. 2016. godine, te se, uz ispriku za nesmotrenost u procesu odobravanja priopćenje, ovim putem daje novo priopćenje”, navedeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U novom, korigiranom priopćenju naglašavaju da je povodom aktualnih događanja u Banjaluci u kontekstu angažmana OS BiH, 9. siječnja 2017. godine, u Ministarstvu obrane BiH održan sastanak ključnog menadžmenta sa Načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničkog stožera, te je, bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljita analiza provedenih aktivnosti i procedura u vezi s odavanjem počasti.

Nadalje, ocijenjeno je da primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama, naučenih lekcija, načelnik Zajedničkog stožera identificira pitanja u vezi s nejasnim ili nedovoljno reguliranim procedurama za odavanje počasti koja će biti predložena za održavanje sastanka sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

“Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, unatoč dnevnopolitičkim presinzima, ostaju opredijeljeni na izvršavanje zakonskih nadležnosti definiranih Zakonom o obrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i na ispunjavanje međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine. Sve to u cjelini, dopinosi afirmaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a time i države BiH”, navode iz Ministarstva obrane BiH.

BraniteljskiPortal.ba