Pandemijski profiteri

Zašto su brojni mediji diljem svijeta širili laži o korona virusima i bolesti covid-19?

Zašto u nijednom mainstream mediju nije održana ni jedna diskusija o bolesti zbog koje je zaustavljen cijeli svijet? Zbog koje je obustavljeno pružanje zdravstvenih usluga, a moderna ekonomija dovedena do teške inflacije i recesije i brojni građani osiromašeni.

Kako je u cijelom svijetu istovremeno provedena reklamna kampanja Covida-19, pandemije i cijepiva, a nigdje nismo mogli vidjeti ni jednu jedinu reklamu bilo koje farmaceutske kompanije?

Zato jer su medijske tvrtke naplaćivale razne promocijske usluge i dobro nam poznata ‘istraživanja tržišta’, a ono za što su uistinu primili novac podmetali su građanima kroz tzv. autorske članke i izjave tzv. ‘novih znanstvenika’, smatra hrvatski eurozastupnik Mislav Kolakušić.

O kojoj količini novca se radi govori nam i primjer najvećeg pandemijskog promotora u Hrvatskoj, portala Index.hr.

Najveći promotor pandemije u Hrvatskoj, tijekom pandemije povećao je svoju dobit nevjerojatnih 18 puta. Sa skromne ‘predpandemijske’ dobiti od oko 980 tisuća kuna u 2019. godini, u ‘pandemijskoj’ 2021. godini došli su do dobiti od 17,5 milijuna kuna.

Dakle, pandemijski promotor Index.hr, je 2021. ostvario dobit od 17,5 milijuna kuna u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu kada je imao samo 980 tisuća kuna dobiti, odnosno čak 18 puta manje!

Mediji poput Indexa su se pretvorili u najobičnije ‘bilboarde’, jumbo plakate na kojima se prikriveno oglašavaju najbolji ponuđači’.

Danas živimo poslijednje dane medija i novinarstva, koji kao profesija ubrzano izumiru.

Temelj postojanja medija je povjerenje građana u istinitost činjenica koje iznose. To povjerenje je kod većine građana nepovratno izgubljeno.

Trebamo li žaliti jer se istina više neće prikazivati kao laž, a laž istinom?

Živimo u novom dobu u kojem imamo priliku putem društvenih mreža, istovremeno i direktno, komunicirati jedno s drugima, a posrednik je u tom odnosu samo višak.

Dakle mainsteam mediji odlaze u povijest, postali su višak, zaključuje Kolakušić.

Provjeri .hr