U emisiji Kontekst Al Jazeera televizije o odluci Ustavnog suda u Poljskoj da pobačaj bolesne djece te djece koja su plod silovanja suprotnima Ustavu njihove zemlje – koji štiti svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti – govorili su Željka Markić (U ime obitelji), Predrag Matić, SDP-ov zastupnik u EU parlamentu i njihov izvjestitelj o položaju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU te Karolina Skowron. Matić je u emisiji, između ostaloga, rekao: “Zar sam ja, kad masturbiram, ratni zločinac?”

Markić: Život čovjeka počinje začećem; Matić: Zar sam ja, kad masturbiram, ratni zločinac?

Ustavni sud u Poljskoj: Pobačaj bolesnog djeteta nije u skladu s Ustavom!

Poljski liječnik: ‘Nerođena bolesna djeca odlukom Ustavnog suda su dobila zaštitu’
Demokršćanska grupacija u EP podržala proabortivnu rezoluciju ljevice

To je objavio i Bojan Glavašević na svom Twitteru, a odgovorio mu je odvjetnik najpoznatiji po obrani hrvatskog generala Ante Gotovine, Luka Mišetić.

“Znam ponešto o obrani od optužbi za r. zločine, Fredu mogu garantirati da nije zločinac. Fred, tvoja sperma se sastoji isključivo od tvoje DNK, tako da ništa ne ubijaš. Fetus je zaseban ljudski život s jedinstvenim DNK kodom koji se razlikuje od DNK koda i majke i oca. Ne brini”, napisao je Mišetić.

Podsjetimo što je Matić rekao.

“Znate, ja volim se ponekad i grubo izražavati ali po stavovima kakve ima gospođa Željka Markić, ja kad masturbiram, šta sam ja ratni zločinac onda? Dakle, to je moje tijelo, mogu raditi s njim što god hoću”, rekao je u emisiji Matić.

Narod hr