U Međugorju je u tijeku 33. Mladifest koji traje od 01.kolovoza do 06.kolovoza 2022.godine,kojeg će po realnim i vjerodostojnim procjenama pohoditi preko 50 000 mladih iz cijelog svijeta, dok se broj ne prijavljenih gostiju ne može s točnom preciznošću utvrditi, tako da se broj hodočasnika i svih onih koji će pohoditi Međugorje u tom periodu može označiti s brojem preko 100 000 najmanje, a moguće i znatno više.

Nema obitelji iz hrvatskih županija u FBiH, pa i u RH, iz kojih neće ama baš nitko doći u Međugorje u ove dane kako bi s desetinama tisuća ushićenih mladih iz cijelog svijeta podijelio svoje iskrene osjećaje pripadnosti Svetoj Katoličkoj i Apostolskoj crkvi u Hrvata, koja je u Međugorju našla svoje utočište, svoju okrjepu, svoj mir i nadu koja nikada ne umire.

Crkvi koja je u Međugorju našla svoje utočište kao ispovjedaonica svijeta, mjesto posebne Božje naklonosti, i kao mjesto nade za ljude iz cijelog svijeta.

Nade koju je u pluća naše crkve udahnula s novim čistim i neokaljanim zrakom Blažena Djevica Marija prije 41.godinu, a koji zrak čisti svako mjesto zemaljske kugle tko ga god udahne u sebe u Međugorju i otputuje u svoje mjesto bez obzira gdje živio.

Promatrajući desetine tisuće parova ruku u zraku, svaku večer Mladifesta s visoko podignutim zastavama u zraku iz svih dijelova svijeta, koje se njišu u ritmu i gdje tisuće grla zajedno zanosno pjevaju duhovne pjesme posvećene Blaženoj Djevici Mariji , Njenom Sinu i Božjoj slavi čovjek ne može ostati bez drhtaja, uz silno lupanje srca u ekstazi, dok mu se niz lice slijevaju potoci suza mimo njegove volje jer je to jače od njega, jer je to jedina čemu iskonski čezne njegovo cijelo biće a s čime se ništa nije izmiješalo niti će moći.

Nikakav rock koncert niti bilo kakav športski ili kulturni događaj na kojemu je kao mladić bio prisutan autor ovog teksta a bio je prisutan na dosta njih ne može zamijeniti niti parirati Mladifestu u Međugorju jer ovakvi susreti daju posebnu dimenziju cijelom životu svakog čovjeka na kojemu se slavi i blaguje Božja Riječ koja je drugo ime za ljubav iznad koje nema druge ljubavi.

Adrenalin je potrebit mladim ljudima koje oni upražnjavaju na mnogim kulturnim i športskim događanjima, no uvijek postoji određeni rizik ma koliko naši mladi bili odgovorni i obazrivi jer kočnice koje se na takvim susretima opuštaju često dovode do nekontroliranih i neplanskih susreta sa zlim.

Na Mladifestu ne postoje nikakve kočnice i ograde jer su svi koji slave i časte Boga vezani čvrstim i neraskidivim lancima sreće koja svoje izvorište pronalazi u Bogu i Njegovoj ljubavi prema onima koji ga ljube.

Nikakva sreća ,blagostanje i bogatstvo ne može zasjeniti ovakvu sreću koju dožive mladi u Međugorju u ovim danima. Bogatstvo ovih susreta nema cijene a najveće bogatstvo koje mladi odnose iz Međugorja je nastavak te sreće u njihovim domovima diljem EU, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike, Azije i Australije kamo odlaze ispunjeni do posljednjeg atoma tom srećom i mirom kojim su se nahranili u Međugorju a koju sreću i mir će nastaviti njegovati gdje god budu bili.

Stoga se sasvim opravdano i bez imalo ustezanja može ustvrditi kako je Međugorje postalo centar svijeta već odavno. Mjesto u kojemu je nešto veliko započelo i gdje će se konačno sve i završiti bez obzira na nastojanja Sotone kralja laži, prevara i svih zabluda i njegovih slugu koji su upregnuli u svoja vražja kola svu potrebitu mašineriju i logistiku kako bi Međugorje ponizili i uništili.

Mladi fest u Međugorju zorno pokazuje kolika je moć i snaga Božje ljubavi kad se ona otvori u srcima tolikih mladih ljudi koji su izvorište naše nade u jedan bolji i pravedniji svijet kojemu svaki čovjek od svog rođenja teži. Naših mladih koji su nastavak te vječne i neuništive nade pobjede života nad smrću koja razdragano pleše i igra u Međugorju sve dane do svršetka svijeta.

VladoMarušić/Braniteljskiportal.ba