Ministarstvo zdravstva Turske počelo je nuditi petu dopunsku dozu cjepiva protiv COVIDA-19 za određenu skupinu ljudi, priopćilo je ministarstvo u petak.
Osobe koje su prije najmanje tri mjeseca primile dvije doze kineskog Sinovaca i dvije doze BioNTech cjepiva moći će dobiti termin za petu dozu.

Moći će primiti cjepivo Sinovac, BioNTech ili domaće cjepivo Turkovac kao pojačivač. Turkovac, domaće razvijeno neaktivno cjepivo protiv COVIDA-19, konačno je dostupno javnosti nakon što dobije odobrenje za uporabu u hitnim slučajevima. Gradske bolnice u četvrtak su postale prva mjesta za cijepljenje s Turkovcem, a očekuje se da će se program cijepljenja lokalnim cjepivom za nekoliko tjedana proširiti na sve bolnice i druga mjesta.

Stručnjaci se također nadaju da će domaće cjepivo eliminirati neodlučnost u vezi s cjepivom u zemlji. Više od 83 % osoba starijih od 18 godina primilo je dvije doze cjepiva protiv COVIDA-19, dok je 91,6 % primilo jednu dozu. Broj primijenjenih injekcija u zemlji premašio je 1,3 milijuna doza prema ministarstvu.

Turska, Amerika, Europa ili Azija su odlučile cijepiti svijet. Neučinkovita cjepiva su postala dio doživotne pretplate na čudan pripravak koji štiti samo tri mjeseca, bez obzira na to što nemamo nikakvih studija o nuspojavama koje mogu nastati nakon pet i deset godina.

Cjepivo je vjerojatno samo dio projekta društvene kontrole na koju su pristali gotovo svi – obični ljudi, stručnjaci i političari. Najgore su stare egoistične osobe koje su se na prosvjedima krajem 60-tih borile za apsolutnu slobodu. Danas upravao ti nekadašnji pobunjenici i borci za slobodu, zagovaraju najoštrije mjere i glasaju za HDZ i SDP. Organizator Plandemije će ih prve žrtvovati, kada se ostvari glavni cilj.

Globalni rat je već krenuo. Na jednoj strani imamo zaluđenu većinu, a na drugoj strani logičnu i hrabru manjinu. Najopasniji su neempatični pojedinci, uzročnici svih zala u povijesti čovječanstva.

Logično.hr