Sad kad je očito nakon „radnog doručka“ na kojem su bili Predsjednik HDZ BiH dr.Dragan Čović i Bakir Izetbegović predsjednik SDA s Predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom kako od izmjena izbornog zakona u BiH neće biti ništa jer su navedeni sugovornici izjavili (dr.Dragan Čović u rukavicama) kako sumnja da će do tih izmjena doći u ovih 5/pet mjeseci do izbora kad se to već nije dogodilo zadnjih dvije godine, dok je Izetbegović otvoreno rekao kako će se o svim problemima koji muče BiH pa i o izmjenama izbornog zakona razgovarati nakon općih izbora u 10 mjesecu, s tim kako on očekuje da se u te razgovore osim te dvije vodeće stranke u FBiH uključe i druge stranke koje zastupaju „građansku“ BiH ,odnosno „građane“BiH.

Nakon današnjeg dana kristalno je jasno kako je SDA glavni kočničar svih izmjena izbornog zakona u BiH dok mu jedra drže sve tzv.“probosanske stranke“ koje ne mogu zamisliti a kamoli dozvoliti izmjene izbornog zakona u BiH kojim će se Hrvatima kao konstitutivnom i suverenom narodu u BiH omogućiti i dozvoliti biranje svojih legitimnih predstavnika. A sve se to događa uz blagoslov dijela međunarodne zajednice koju su predstavljali anemični predstavnici koji nisu htjeli a moguće ni smjeli zbog nekih globalnih interesa međunarodne zajednice poduzeti jače političke korake kako bi do izmjena tog zakona došlo.

Tu treba napomenuti kako su dva muslimanska predstavnika tzv.“predsjedništva BiH“Džaferović i Komšić uz pomoć ministrice inozemnih poslova BiH Turković koristili svaku priliku kako bi zaustavili sva nastojanja HDZ BiH i HNS za izmjene izbornog zakona kojom prigodom su se koristili svim dopuštenim a poglavito nedopuštenim sredstvima gdje su god micali a njihovih putovanja diljem svijeta na račun poreznih obveznika u BiH je bilo na pretek.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pokušavao zaustaviti njihovo blaćenje srpskog i hrvatskog naroda na tim prigodama koje su oni zlouporabili, ali zalud je gluhom govoriti i ćoravom namigivati i to je Dodik najbolje osjetio na svojoj koži suočen s osudama i sankcijama opet dijela neupućene međunarodne zajednice, a on ništa nije činio bez znanja i suglasnosti Skupštine RS na kojoj je tražio zaštitu vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda u BiH u više navrata i koju podršku je u principu uvijek dobivao tako da je njegova odgovornost u tom dijelu nikakva. Prije bi se reklo kako je dio međunarodne zajednice umjesto javne osude i sankcija Milorada Dodika osudio i sankcionirao srpski narod, a potom preko dr. Dragana Čovića i hrvatski narod u BiH što je nezamislivo u međunarodnim odnosima da se jedan suveren narod osuđuje i sankcionira pod krinkom osude Dodika i Čovića.

Sad kad smo došli do faze u kojoj će se izbori u BiH održati po starom kriminalnom, i po hrvatski narod štetnom izbornom zakonu odista je vrijeme obratiti pozornost i povući paralelu u kojoj ćemo usporediti Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića, Željka Komšića te čitavu plejadu drugih muslimansko-bošnjačkih predstavnika u BiH sa Slobodanom Miloševićem i vrhom zločinačke JNA u vrijeme Domovinskog rata i srpske agresije na BiH.

Svaki od navedenih muslimansko-bošnjačkih predstavnika je ne jednom već više puta javno izjavio kako nema govora o hrvatskoj teritorijalnoj jedinici u BiH, hrvatskom entitetu, asocijaciji na teritorijalno uređenje a poglavito oživljavanje HR H-Z H-B, koju isti smatraju zločinačkom tvorevinom, kao i HVO-e premda su one kao takve ušle u sastav FBiH, ne ustežući se vrijeđati i HR-HZ H-B, HVO-e,najviše političke i vojne zapovjednike tih po njima „zločinačkih tvorevina“ te kako ima dovoljno tzv. “bosanskih patriota“ koji će braniti BiH od nasrtaja na njen teritorijalni integritet i suverenitet ma od koga ti nasrtaji dolazili. Na kraju svojih izjava oni nisu nikada zaboravili naglasiti kako će ih u tome podržati međunarodna zajednica.

Slobodan Milošević je odbacivao svaku pomisao hrvatskog naroda o današnjoj samostalnoj i suverenoj RH o njihovoj teritorijalnoj suverenosti i samostalnosti u tadašnjoj zločinačkoj SFRJ koju mnogi Muslimani ili Bošnjaci kako im drago i dan-danas slave,kao i mega zločinca Tita. Prvi hrvatski Predsjednik dr.Franjo Tuđman znajući kakvim arsenalom oružja raspolaže Milošević i tadašnja JNA je njemu ponudio blagi oblik konfederacije u koji bi ušla Hrvatska ali je on i to odbacio osokoljen jer je za razliku od Tuđmana znao kako ima JNA i svo moguće naoružanje za razliku od njega te je odmah uz pomoć te JNA, srpskih dragovoljaca i četnika krenuo na Sloveniju, potom na Hrvatsku, računajući kako će sva nastojanja Tuđmana i hrvatskih domoljuba slomiti jako brzo, a isto tako jako dobro je znao kako će imati podršku i većeg dijela međunarodne zajednice kojoj je tadašnja SFRJ bila balkanski“milicajac“za očuvanje mira na ovom dijelu Europe.

Sada kada se povuče paralela između Izetbegovića i njegove muslimasnko-bošnjačke bratije sa Slobodanom Miloševićem i njegovim „srpskim svetom“više je nego očito kako ni jedni a ni drugi nisu mogli i ne mogu zamisliti nikakvo hrvatsko samoorganiziranje niti teritorijalnu jedinicu na području zločinačke SFRJ a sada ni na području BiH.A od svega je najparadoksalnije kako se ti muslimansko-bošnjački predstavnici nisu osvijestili od politike Slobodana Miloševića koja im je zadala više jada nego Hrvatima u BiH.

Analogno politici Slobodana Miloševića tako su se postavili i predstavnici muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH. Hrvatski predstavnici njima mogu nuditi bilo kakve oblike teritorijalne organizacije u BiH oni to neće prihvatiti jer smatraju, pa čak i vjeruju kako će hrvatski narod poraziti, porobiti, podčiniti sebi i svojim interesima ne zaboravljajući pri tome uzimati njihov novac. Moguće je kako dobar dio njih živi u vrijeme turskih osvajanja ovih područja kojim su vladali preko 500 godina.

Prvi su to činili kroz stogodišnji projekt SANU,gdje je Srbija imala doći na liniju Virovitica-Karlovac-Karlobag,dok muslimansko-bošnjački predstavnici imaju namjeru dolinom Neretve doći do sve do Neuma, pa čak i Ploča, a da ne napominjemo njihove namjere porobljavanja i zauzimanja cijele središnje Bosne koju naseljavaju Hrvati.

Svi znamo kako je prošao Miloševićev projekt porobljavanja Hrvata, a sve zahvaljujući hrvatskim domoljubima i lucidnom rukovodstvu koje je u danim povijesnim okolnostima znalo povući prave poteze ,gdje se pri tome ne smije zanemariti niti uloga naše Majke, Blažene Djevice Marije Kraljice Hrvata koja je svojim zagovorom kod svog Sina, izmolila veličanstvenu pobjedu hrvatskog naroda protiv tehnički znatno nadmoćnijeg neprijatelja. Majke koja se smilovala silnim molitvama svog naroda diljem lijepe naše i inozemstva, a koja je u Međugorju našla stotine milijuna srodnih duša u sinergiji duše i tijela.

Bez obzira što muslimansko-bošnjački predstavnici jako dobro znaju kako će se njihov narod provesti ukoliko pokušaju zaustaviti bilo kakvo nastojanje hrvatskog naroda u BiH za stvaranjem treće teritorijalne jedinice u BiH što je neminovnost i što će se dogoditi oni poput Slobodana Miloševića guraju svoj narod u propast i pogibelj, smatrajući kako u BiH ima dovoljno tzv.“bosanskih patriota“ koji će krvlju braniti teritorijalni suverenitet i integritet BiH, i kako će ih u tome podržati međunarodna zajednica.

Zaista nitko normalan u BiH neće dirati teritorijalni suverenitet i integritet BiH u njenim međunarodno priznatim granicama u ovom trenutku, no njeno unutarnje uređenje je sasvim druga priča u kojoj hrvatski narod ima potpuno legalno i legitimno pravo tražiti svoju treću teritorijalnu jedinicu unutar cijele te međunarodno priznate BiH i u tome ga nitko ne može zaustaviti. A ukoliko to netko pokuša provesti će se zasigurno kao Slobodan Milošević jer je to neminovnost. Provest će se kao bos po trnju. Kao pijan bez plota.

Ono što pisca ovih redaka a vjerojatno i ogromnu većinu Hrvata u BiH donekle čudi je to što njemu apsolutno ne smeta kako će se muslimansko-bošnjački narod unutar te BiH teritorijalno organizirati vodeći pri tome računa o njihovim većinskim naseljenim gradovima, općinama i MZ, jer hrvatski narod sto procentno zna kako se želi teritorijalno organizirati a uopće nema pretenzija niti namjeru otimati tuđe, ni tražiti tuđe, niti prijetiti nekim tzv.“hrvatskim patriotima“ koji će napadati muslimansko-bošnjački narod ukoliko oni zatraže svoju teritorijalnu jedinicu u BiH.

Ili možda ipak predstavnici muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH smatraju kako svaki pedalj unutar međunarodno priznate države BiH pripada njima i njihovom narodu,a ukoliko im i ne pripada žele vladati tim narodima i na njihovom teritoriju. Ukoliko tako misle ili smatraju onda je odista muslimansko-bošnjački narod u velikoj gabuli jer juri u provaliju u koju ga guraju njihovi politički predstavnici. No, poznajući mnoge uvažene pripadnike tog naroda a poglavito istinske a ne lažne branitelje Armije BiH takav scenariji se ne čini moguć.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba