DOZNAJEMO Krešimir Macan nepravomoćno izgubio spor protiv Vidović Krišto jer ju je na HTV-u nazvao ‘spodobom; najavio žalbu

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan na Općinskom građanskom sudu izgubio je spor protiv protiv nezavisne zastupnice Karoline Vidović Krišto, potvrdio je odvjetnik Zvonimir Hodak za portal Direktno.

Kako nam je rekao odvjetnik Vidović Krišto, Macan je nepravomoćnom presudom dužan isplatiti 8000 kuna odštete te nadoknaditi troškove suđenja.

Podsjetimo, nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto podnijela je privatnu tužbu protiv komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana jer ju je u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno” nazvao “spodobom”, o čemu je pisao i portal Direktno.

Podsjetimo, Vidović Krišto tražila je naknadu štete od 50.000 kuna.

Za komentar upitali smo i Krešimira Macana. “Karolina Vidović Krišto dobila je presudu u svoju korist od 8000 kuna i 800 kuna troškova”, rekao je Macan dodajući da je to prvostupanjska presuda.

“Sudac je imao jedan pristup. Sigurni smo da ćemo u konačnici – u pravomoćnoj – to dobiti”, smatra.

Naglasio je da će se žaliti na prvostupanjsku presudu. “Ona (Vidović Krišto, op.a) tražila je 50 tisuća kuna i troškove, no to nije dobila”, rekao je.

To je, kaže, kompromisna presuda, na koju će se žaliti jer smatraju da se radilo o vrijednosnom stavu, a ne o činjenici.

Direktno.hr