Među Hrvatima BiH ostaje enigma i dvojba da li je kandidatkinja HDZ BiH odnosno HNS-a Borjana Krišto najljepše i najpametnije biće koje je hrvatski narod odredio da ga predstavlja za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima u BiH,predviđenim za dan 02.listopad 2022.godine,no jedno je sigurno:ona je predstavnik svih Hrvata iz BiH sviđala se ona nekome ili ne.

Sviđala im se ili ne njena figura, frizura, izgled, osmjeh, cinizam, narcisoidnost, licemjerje, odjeća, obuća, retorika, stav, pogledi na život, s kim se druži i sastaje, njena frizerka, mjesta na kojima se opušta i rekreira, sva njena pokretna ili nepokretna imovina, sve njene zasluge u vremenima od prije ovih izbora, ili pak svi njeni grijesi, propusti, mane ili greške otprije koji su nekim Hrvatima u BiH prevelik teret da je zaokruže na glasačkom listiću, ili pak kako bi zbog nje svoj listić načinili nevažećim.

Ona je na predstojećim Općim izborima u BiH predstavnik hrvatskog naroda za člana Predsjedništva BiH a ne predstavnik HDZ BiH ili „udruge HNS-a“kako ih nazivaju velikobošnjački unitaristi sviđalo se to nekome ili ne.

Što bi bilo kad bi bilo u ovom trenutku je potpuno nebitno i irelevantno ,jer ulaženje u tu političku dimenziju neminovno će postaviti milijun pitanja i pod pitanja tipa:zar Hrvatski narod nije mogao kandidirati neko drugo ljepše, znatno pametnije i čestitije biće na ovim izborima a ne nju, koja iza sebe ima bezbroj političkih promašaja i grešaka koje Hrvatski narod pamti i ne zaboravlja dok ona viri iz sjene njenog mentora i dobročinitelja dr.Dragana Čovića?

Hrvatski narod koji je sit svega a poglavito HDZ BiH i svih njegovih kandidata na svim proteklim pa i ovim izborima.

Ukoliko bi se hrvatski narod masovno upustio u takve rasprave i razmišljanja Željko Komšić parazit i nametnik koji se rađa jednom u sto godina a moguće i rjeđe, bi već mogao sa zadovoljstvom trljati ruke jer mu upravo i odgovaraju takva razmišljanja i dvojbe Hrvatskog naroda, jer on redovitim putem ne bi mogao parirati niti jednom Hrvatskom predstavniku za člana Predsjedništva BiH pa ni njoj.

No, on je svjestan kako u Hrvatskom narodu pa i u narodu koji ga izabire za člana Predsjedništva BiH postoje mnoge Jude, izdajice koji će raditi upravo suprotno od svekolikog interesa svog naroda i radije će se rukovoditi svojim uskogrudnim primitivnim razmišljanjem i biti anti-protivni ponajprije zbog svog pogođenog ega, sebeljublja i osvete koji su produkt njegove malo vjernosti koja neminovno rađa lakovjernošću, a konačno i izdajom svekolikih interesa svog naroda.

Mnogi će kako bi zaštitili svoju izdaju reći kako se ništa bitno nije izmijenilo u Hrvatskom narodu kada je član Predsjedništva BiH bio Željko Komšić ili dr.Dragan Čović jer niti jedan a ni drugi nisu tom narodu donijeli ništa dobro, te stoga ništa dobro neće donijeti tom narodu niti izbor Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH.

Na njihovu žalost i ovo je pucanj u prazno,odnosno pucanj van postavljene mete. Potpuni promašaj jer izborom Borjane Krišto od strane ogromnog broja Hrvata urbi et orbi se odašilje jasna i nedvosmislena poruka kako su Hrvati izabrali svog političkog predstavnika koji ima legitimitet a nakon toga i legalitet u Predsjedništvu BiH koji će međunarodna zajednica zasigurno blagosloviti 100%.

Ukoliko pak Hrvati iziđu na izbore i u ogromnom procentu glasuju za Borjanu Krišto pa taman ona i ne pobijedi Željka Komšića to će opet biti signal međunarodnoj zajednici i njenom Visokom predstavniku da konačno stane takvoj praksi na kraj i nametne legitimni izbor Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH, a oni koji se tome protive neka jauču, kokodaču i kukaju danima i mjesecima nakon tih izbora.

Isto tako ukoliko Hrvatski narod ogromnom većinom svojih glasova podrži Borjanu Krišto za člana Predsjedništva BiH a Željko Komšić pobjedi muslimansko-bošnjačkim glasovima, a Visoki predstavnik u BiH ostavi takvo stanje, opet Hrvatima u BiH ostaje aktivacija članka 7.zaključaka HNS-a o novom teritorijalnom ustrojstvu BiH kao jedinom realnom i mogućem rješenju ukoliko Hrvatski narod kao i više puta do sada bude pokraden muslimansko-bošnjačkim glasovima.

Ako se dogodi pa Hrvatski narod apstinira od izbora i vrlo mali broj njih podrži Borjanu Krišto za člana Predsjedništva BiH to će opet biti jasan signal međunarodnoj zajednici i Visokom predstavniku za ostavljanje Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH jer ni Hrvati iz BiH nisu podržali svoju kandidatkinju, a to će biti početak kraja Hrvatskog naroda u BiH.

Stoga poštovani Hrvati i Hrvatice, istinski Branitelji i domoljubi !

Iziđimo na izbore svi do jednoga dana 02.listopada 2022.godine i dajmo svoj glas jedinoj kandidatkinji Hrvatskog naroda u BiH Borjani Krišto jer nam je to obveza i dužnost.

Ukoliko pak ne iziđemo na izbore ili svoje listiće načinimo nevažećim dajemo prednost od dva glasa parazitu, uhljebu, nametniku, zlatnom ljiljanu, ateisti, personi non grata, hrvatskom neprijatelju Sejdi Komšiću. Jednim glasom koji mu ne oduzimamo i drugim glasom koji on dobiva poništenjem glasačkog listića Borjane Krišto.

Zaboravimo u ovom povijesnom trenutku, iako su svi izbori u BiH povijesni sva ideološka, politička, moralna, duhovna i druga prepucavanja i razmimoilaženja s kandidatkinjom Borjanom Krišto jer su ona sada nebitna. Bitan je opravdani Hrvatski interes koji dobivamo njenim izborom. A nakon ovih izbora ostaje nam dovoljno političkog streljiva da nju i one koji su nju delegirali za člana Predsjedništva BiH gađamo s nepogrešivom preciznošću za svaki njen i njihov promašeni potez kojih će biti kao i do sada a koji promašaji će ih koštati političke karijere koju će nakon toga krojiti nepotkupljivi Hrvatski puk u BiH.

Ovo se odnosi poglavito na vas puče Hrvatski iz HBŽ-a koji ste već odavno umorni od jalovih predizbornih obećanja svih političkih predstavnika Hrvatskog naroda u BiH i HBŽ. Zatomite svoj ego u sebi i drugačije ga iskoristite u ovom trenutku jer će vam koristiti.

I nikada nemojte stavljati znak jednakosti između HDZ BiH i kandidatkinje Borjane Krišto jer to dvoje nema ama baš nikakve sveze s vama.

Ovaj put vi imate izbor. Ili idete ili ostajete u BiH. Izborom Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH gradite temelje vašeg ostanka u BiH i to ne njenom zaslugom već svojom. Stoga će svi Hrvati domoljubi kao i istinski Branitelji punim ustima u ovom trenutku reći: “Borjana Krišto. Da!

Vlado Marušić neovisni kandidat HDZ 1990 za Skupštinu ŽZH
.