Događaj je ovo za koji kršćani stvarno trebaju moliti. Događaji koji se događaju u svijetu pokazuju da smo sve bliže odlučnoj Božjoj intervenciji da pročisti svijet.

Sve će se u potpunosti otkriti kada se objavi dan, mjesto i što će se dogoditi u prvoj tajni Međugorja.

Kraljica mira je rekla da sotona želi mržnju i rat i da je došla voditi nas u procesu oduzimanja njegove moći.

Sotona već dugo inkubira mržnju, umnožava sukobe između roditelja i djece, muškaraca i žena, bogatih i siromašnih, različitih rasa, između susjednih zemalja, između onih koji mole krunicu i onih koji se bore protiv nje i tako na svim područjima življenja. A ratom je podigao svoju zlu misiju u Europi.

Gospa je sišla na zemlju da pobijedi zlo, njezin će sin pobijediti i svijet će se promijeniti.

Znakovi da smo ušli u posljednja vremena, gdje će Bog očistiti zemlju, nevjerojatno su se nagomilali u ovih posljednjih nekoliko godina. Proročanstva se počinju ispunjavati.

Sve će se brzo razotkriti kada se počne ostvarivati ​​10 tajni koje je Kraljica mira dala međugorskim vidiocima. A prema njima sve će svijetu otrkiti fra Petar Ljubičić koji ima 76 godina.

Evo što sam fra Petar kaže o tome.

“Bliži se početak međugorskih tajni. Ne znamo kad će to biti. Ali svakim danom sve smo bliže i bliže.

Činjenica je da je danas sve u krizi. Sve se događa. Previše je nezadovoljstva i problema svih vrsta. Poruka svake tajne bi mogla biti: Vrijeme je ozbiljno. Vježbajte za svoje spasenje. Budite spremni u svakom trenutku upoznati živog Boga.”

“Ono što sam započela u Fatimi, završit ću u Međugorju”, sažetak je poruke Djevice Marije 25. kolovoza 1991. godine, koju prenosi Marija Pavlović. Bilo je veliko iznenađenje za one koji su upoznati s događajima u Međugorju kada su to čuli. Djevica je tada, prvi put u deset godina, povezivala ukazanje Međugorja i Fatime sa znakom svih znakova.

Dramatičnim tonom pozvala je ljude da mole i poste kako bi pobijedili uz Njenu pomoć Sotonu, koji “pokušava ometati njegove planove mira i radosti”, kojem je Majka Božja povjerila deset tajni u pritvoru.

Što je pokrenulo Majku Božju u Fatimi, Portugal 1917. godine?

Ključ leži u trima tajnama Fatime koje je napisala majka Lucija.

Prve dvije fatimske tajne predvidile su kraj Prvog i početak Drugog svjetskog rata i uspon i pad sovjetskog komunizma. Tekst treće tajne, koja desetljećima golica maštu , Vatikan je objavio tek u lipnju 2001. godine.

Godinama se vjerovalo da treća tajna sadrži apokaliptičnu viziju smaka svijeta, ali na 43 stranice popratnog dokumenta pod nazivom “Vizija Fatime”, Vatikan je ponovio da se tajna odnosi na događaje koji su se već dogodili.

Međutim, nakon terorističkog napada na Ameriku 11. rujna 2001. godine, dio svjetske štampe žarko je branio uvjerenje da Treća tajna Fatime opisuje događaje koji tek dolaze. Ovo se podudara sa tumačenjem kazne koje će utjecati na svijet ako se ne uputi.

Gdje je veza s Međugorjem u svemu ovome?

Zanimljivo je napomenuti da su se međugorski nastupi počeli javljati nekoliko godina prije pada komunizma i pada željezne zavjese. Djevica Marija simbolično poziva na mir, obraćenje, pokoru, upozorava svijet koji je u velikim problemima i pruža im ruku.

Ako su katastrofe neizbježne, pokušajte naučiti ljude da ih barem pokušaju ublažiti. U svoj veliki plan spašavanja čovječanstva uvrstila je i Međugorje.

Svakome od vidioca dodjeljujući poseban zadatak, povjerila im je niz tajni. Onima kojima se više ne pojavljuje svakodnevno, povjerila je svih deset tajni, a ostalima devet.

Vezani glasanjem šutnje, vidioci ne žele govoriti o njihovom sadržaju, pa ne znamo puno o njima, ali i ono malo informacija koje bi mogle biti dostupne javnosti je vrlo zanimljivo.

Otkrivanje tajni Međugorja

Ključ međugorskih događanja obuhvaćen je deset tajni vezanih za budućnost čovječanstva, Crkve, Međugurja i osobno svjedoka. Sve će se dogoditi na određeni dan i vrijeme i ne može se otkazati. Samo molitva i post ih mogu ublažiti.

Prva i druga tajna će zapravo biti upozorenja, posebni znakovi širom svijeta koji najavljuju događaje koji će dramatično utjecati na svjetsku povijest.

Jedan od ovih znakova spominje se u Drugoj tajni Fatime i njome je najavljen Drugi svjetski rat. Riječ je o neobičnom svjetlu koje se pojavilo tijekom noći između 25. i 26. siječnja 1938. Prva i druga tajna će biti ostvarena vrlo blizu jedna drugoj, zatim će se otkriti i treća tajna.

Treća tajna povjerena je svim vidiocima i posebno je zanimljiva. Znak je Djevice Marije na brdu ukazanja (Podbrdo) iznad Međugorja.

Bit će to veliki, neuništiv, opipljiv znak koji će biti jasan da ljudska ruka nije mogla napraviti.

Nakon njegova ostvarenja nitko neće sumnjati u vjerodostojnost ukazanja Djevice Marije na Zemlji.

Veliki znak na Brdu ukazanja pratit će mnoga iscjeljenja i čudesni znakovi koji će upozoriti, opominjati i potaknuti svijet na obraćenje.

Usporedimo li Međugorje s Lourdesom, sve ukazuje da bi kao barem jedan od elemenata velikog znaka mogao biti izvor žive i ljekovite vode koja izlazi iz zemlje.

Svima koji su otvoreni Duhu Božjem bit će jasno da je Bog doista ovdje i da boravi među nama ljudima.

“Djevica Marija preporučuje da se ljudi rano obrate i ne čekaju znak, jer tada bi moglo biti prekasno”.

Četvrta, peta i šesta tajna govore o osobnom životu vidioca i šireg područja Međugorja.

Sedma, deveta i deseta tajna su o budućnosti čovječanstva.

Prema riječima očevidaca, deveta i deseta tajna su prilično strašne.

Kada su čuli sadržaj, neki promatrači su bili toliko uplašeni da su briznuli u plač.

Ima nešto zanimljivo u sedmoj tajni. Prethodno je tumačeno da je realizacija ove tajne otkazana, zahvaljujući molitvama mještana i hodočasnika, ali prema Mirjani ona je samo ublažena i ne uklonjena, jer se još uvijek dijelom mora realizirati.

Kada bi se mogle ostvariti tajne međugorja?
Naravno, nema odgovora na ovo pitanje, ali na osnovu nekog znanja, nešto se bar može pogoditi. Vrlo je važna činjenica da je Mirjana, prema zapovjedi Djevice Marije, samostalno izabrala svećenika svoga povjerenja kojem će povjeriti tajne kada za to dođe vrijeme.

On bi ih onda trebao otkriti svijetu. Sve je u P. Petar Ljubičić, rođen 1946. godine, koji je od početka pratio događaje u Međugorju.

Ako, onda, P. Petar, koji puni 77 godina, logično je pretpostaviti da je vrijeme za tajne vrlo blizu.

Vjera.hr