UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH su nekako u isto vrijeme prije kojih pola godine uputile pismene zahtjeve na adresu RTV Herceg-Bosne u Mostaru kojim su tražile organiziranje jedne TV emisije otvorenog tipa u kojoj bi bili prisutni predstavnici ove dvije udruge zajedno s predstavnicima svih „bitnijih“udruga HVO-a iz rata ,te s ministrima branitelja HNŽ i ŽZH.

Tema TV emisije bi bila prava Branitelja HVO-a a posredno i Armije BiH za koja se ove dvije udruge bore od svog osnutka 2013.godine.

S obzirom kako nikakav pismeni ali ni usmeni odgovor od strane odgovornih ljudi RTV Herceg-Bosne nije stizao na adrese navedenih udruga Predsjednik URB HVO-a ŽZH Vlado Marušić je uputio SMS poruku na wats app Ravnateljice te TV gđe.Slavice Karačić kojim je tražio organiziranje te TV emisije, te tražio od nje odgovor zašto još uvijek nije organizirana ta TV emisija po zahtjevima tih udruga premda su isti upućeni prije nekih pola godine.

On je dobio odgovor na wats app od gđe.Karačić kako će se njemu javiti njihov urednik u svezi organiziranja te TV emisije.

Odmah sutra nakon SMS prepiske s gđom Karačić Predsjednika URB HVO-a ŽZH Vladu Marušića je na mobitel nazvao urednik na RTV Herceg Bosne Miroslav Vasilj koji je Marušića obavijestio kako je upoznat s zahtjevima obje udruge, te kako on ima u planu organizirati jednu takvu TV emisiju ali uz opasku kako njegova TV kuća još nije u mogućnosti organizirati takvu emisiju jer je ona tehnički jako zahtjevna za što ta TV kuća još uvijek nema sve potrebite tehničke kapacitete jer je to mlada TV kuća koja još nije uhodana o organiziranju takvih zahtjevnih projekata.

Isto tako on mu je rekao kako nije imao namjeru u takvu TV emisiju zvati pojedinačno udruge iz rata na takvu temu, jer bi se druge udruge iz rata pobunile ali i branitelji s čime se odmah složio i Marušić koji mu je rekao kako su zahtjevi UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH koncipirani pravo tako da se organizira jedna TV emisija otvorenog tipa u kojoj bi sudjelovali predstavnici te dvije udruge s predstavnicima svih značajnijih udruga iz rata od kojih je izdvojio udrugu obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a, udrugu odlikovanih branitelja HVO-a, HVIDRA, te udrugu dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata zajedno s ministrima Branitelja HNŽ i ŽZH, a ukoliko smatra potrebitim može pozvati i još nekog eminentnog gosta iz braniteljske populacije HVO-a.

Vasilj je na kraju Marušiću poručio kako će on sa svoje strane uskoro tražiti način i mogućnost kako bi se takva TV emisija što je moguće u kraćem vremenskom roku organizirala na čemu mu se Marušić zahvalio i rekao kako će o svemu obavijestiti javnost .

Od razgovora Marušića i urednika Miroslava Vasilja je prošlo kojih 15/petnaest dana gdje Marušić još uvijek čeka poziv od njega u svezi organiziranja te TV emisije.

URB HVO-a ŽZH je uvijek transparentno obavještavala svoje članove o svim poduzetim aktivnostima pa to čini i ovaj put kada je u pitanju organiziranje TV emisije na RTV Herceg-Bosne koja se deklarira kao TV kuća hrvatskog naroda u BiH, a poglavito TV kuća preko koje će Branitelji iznositi svoje probleme ,stavove i mišljenja, te ukazivati na rješenja koja idu na dobrobit istinskih Branitelja i članova njihovih obitelji što bi dodatno izgradilo image RTV Herceg-Bosne kao jedne nepotkupljive, otvorene i transparentne TV kuće hrvatskog naroda koju hrvatski narod u BiH čeka od završetka Domovinskog rata u BiH, i koju konačno taj isti hrvatski narod i financira.

URB HVO-a ŽZH posjeduje pismeni zahtjev upućen RTV Herceg-Bosne za organiziranje TV emisije otvorenog tipa te SMS poruke koje je Predsjednik URB HVO-a ŽZH Vlado Marušić uputio Ravnateljici te TV gđi .Slavici Karačić i po potrebi će ih prezentirati javnosti ukoliko takva TV emisije ne bude organizirana u skorije vrijeme.

S nadom u skorašnji odgovor RTV Herceg-Bosne za organiziranje takve TV emisije predstavnici UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH mogu samo reći:“Jedva čekamo!“

URB HVO-a ŽZH