Deseci tisuća vjernika iz svih krajeva svijeta proslavili su jučer dana 25.06.2024.godine 43. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju, koje je jedno od najvećih hodočasničkih odredišta u svijetu.

Od ranih jutarnjih sati u Međugorju počeo je molitveni program, a ukupno se slavilo 20 misa na hrvatskom i jezicima inozemnih hodočasnika.

Vjernici su stigli iz 24 zemlje svijeta, a Ured informacija bilježi službeno prijavljene hodočasnike iz Španjolske, Portugala, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Austrije, Mađarske, Ukrajine, Litve, Irske, Kolumbije, Kostarike, Meksika, SAD-a, Brazila, Koreje, Kine i Novog Zelanda.

Predsjednik Udruge hotelijera, ugostitelja i iznajmljivača soba u Međugorju Mario Vasilj kazao je Feni kako u Međugorju trenutno borave deseci tisuća hodočasnika iz svih krajeva zemaljske kugle.

Naime, prema tvrdnjama šestero vidjelaca, tada djece, prvo ukazanje Gospe imali su 24. lipnja 1981. godine. No tada su se prestrašili i pobjegli kućama te su se vratili sljedećeg dana na brdo Crnicu, iznad mjesta Podbrdo kada im se Gospa ponovno obratila zbog čega se 25. lipnja slavi kao godišnjica ukazanja. Mirjana Dragičević-Soldo, Ivanka Ivanković-Elez, Jakov Čolo, Ivan Dragičević, Vicka Ivanković-Mijatović i Marija Pavlović-Lunetti šestero je vidjelaca koji su, prema vlastitom svjedočenju, molili i razgovarali s Gospom na današnji dan 1981., a neki od njih to čine i danas.

Prvi put od ukazanja Gospa je, prema riječima Marije Pavlović-Lunetti, tražila da se na Brdu ukazanja moli devetnica za mir, a tisuće ljudi su od 22 sata pa nadalje molile svih ovih devet večeri do obljetnice ukazanja. Ukazanje je počinjalo u 23.30. S vidjelicom Marijom u nedjelju večer na Brdu je bio i vidjelac Ivan Dragičević. Pojavile su se i snimke snopova svjetlosti i krvavog mjeseca u obliku križa upravo u ovim danima, mnogi to povezuju s nadnaravnim pojavama koje je Gospa, prema navodima vidjelaca, obećala u Međugorju. Bilježe se i čudesna ozdravljenja. Vjernici komentiraju da se nešto nevjerojatno događa u Međugorju. A Vatikan pomno prati događaje..

Međugorje je od 1981. godine posjetilo više milijuna hodočasnika i jedno je od najpoznatijih hodočasničkih odredišta u svijetu.

Braniteljski portal