Dragi naši branitelji. Cilj ovoga članka jest napraviti usporedbu financiranja agresorskoga medija Novosti, s jedne strane i vašega i našega braniteljskoga portala. O razlici u doprinosu stvaranja hrvatske države tijekom rata i poslijeratnog društva ne želimo vas ovaj put zamarati. Vjerujemo kako su vam stvari potpuno jasne. Gdje su svih tih godina bili branitelji, a gdje oni drugi koji pišu ili su ideološki osmislili srpske Novosti? Kako tada tako se i danas vodi rat. Onda oružjem, danas medijski. I ovaj drugi rat je jednako važan kao i onaj oružani. Svjesni da smo u ratu i te kako vješto pobijedili agresora, na žalost u ovom današnjem medijskom ratu, moramo priznati, da i te kako gubimo.

Koja je misija braniteljskoga portala?

Glavna misija braniteljskoga portala je očuvanje digniteta obrambenoga i Domovinskoga rata i svih vrijednosti za koje smo u ratu ginuli, ljubav prema Hrvatima u Domovini i iseljeništvu te njihovo povezivanje. Očuvanje kršćanskih vrijednosti na kojima je stoljećima opstao hrvatski narod. Obilježavanje braniteljskih postignuća u Domovinskom ratu. Obilježavanje velikih nacionalnih jubileja: XIV. stoljeća kršćanstva, 1100 godina krunjenja kralja Tomislava i 30 godina Oluje! General Janko Bobetko je na Saboru hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata upozorio da će na odnosu prema hrvatskim braniteljima past ili opstat Hrvatska!

Tko stoji iza braniteljskoga portala?

Glavni protagonisti braniteljskoga portala su Vlado Kolak, glavni urednik portala, politički zatvorenik 1982., utemeljitelj HDZ-a 1989. godine i to u Sesvetama gdje je bio organizator i voditelj predizborne promidžbe pokojnoga predsjednika Tuđmana. Hrvatski dragovoljac, branitelj od 1991. do 1994. godine. Prošao ratišta od Pokuplja, Kupresa do Dubrovnika. Predsjednik Sabora hrvatskih dragovoljaca 1993. u Lisinskom, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana. Dobitnik međunarodnih priznanja za patente i projekte u Ženevi, Canesu, Londonu, Frankfurtu, Parizu i Zagrebu. Predsjednik Udruge za zaštitu potrošača koja je „osvijetlila“ pročistač zagrebačkih otpadnih voda u kojima je „zamračeno“ više od 11 milijardi kuna. Katolik i navijač Dinama, podupiratelj vatrenih sportaša, kulturnih i humanitarnih akcija. Otac petero djece od kojih je Mate dr. znanosti – svećenik, Marija, Anđelko i Valentina magistri znanosti, a Leon – maloljetan.

Odmah uz bok njemu je ponosni hrvatski branitelj Stipe Renić – Tigar, tajnik udruge, nekadašnji vođa navijača Dinama. Posebno se istakao zaštitničkim stavom braneći Zvonimira Bobana od srpske milicije na Maksimiru. U gardijsku brigadu Tigrovi priključio se 28. 8. 1991. godine, a 1992. raspoređen je na oslobađanje Južno-Dubrovačkoga bojišta. Do Oluje sudjeluje u skoro svim operacijama oslobađanja Domovine na najtežim bojištima u Hrvatskoj i BiH. Katolik, snimatelj, slikar, humanitarac, otac troje djece. Član je Marijanskoga zavjeta za Domovinu. https://www.braniteljski-portal.hr/stipe-renic-tigar-ratnik-svjetla-koji-je-91-stao-u-obranu-zvone-bobana-a-potom-prosao-ratista-od-srednje-bosne-do-dubrovnika/

Jedan od glavnih pera braniteljskoga portala je mr. sc. Josip Milić, filozof i teolog, autor više knjiga i zbirka pjesama, uglavnom bogoljubne i domoljubne tematike. Promicatelj kršćanskih vrijednosti koje promiču naciju, vjeru i tradicionalnu obitelj. Toliko o braniteljskom portalu i o njegovim stupovima.

Koja je misija srpskih Novosti?

Rastakanje hrvatske države i društva. Mržnja prema svemu hrvatskom. Blaćenje i linč Hrvata kako u Domovini tako i po cijelom svijetu, osobito kod stranih veleposlanika. Ponavljati jednu te istu laž, kao npr. o Jasenovcu, kako to piše Dobrica Ćosić, dok svijet ne uvjerite da je laž istinita. Koliko su Novosti antihrvatske najbolje govori činjenica da ih je kritizirao čak i Ivo Josipović kao i predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak koji je izjavio da se u tim novinama rugaju hrvatskim svetinjama.

Tko stoji iza srpskih Novosti?

Iza Novosti stoje SNV i SDSS. SDSS (Samostalna demokratska srpska stranka) je nastala ujedinjenjem Samostalne srpske stranke Milorada Pupovca i Srpske demokratske stranke ratnoga zločinca i predsjednika Vlade tzv. Republike Srpske Krajine, Gorana Hadžića i osuđenoga ratnoga zločinca Vojislava Stanimirovića. Prilikom osnivanja stranke 5. ožujka 1997. Hadžić je rekao kako je „činjenica da živimo u Hrvatskoj, ali želimo da Oblast bude prihvaćena u Europi.“ Stanimirović je, pak, rekao kako „naša djeca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i poučavamo noviju povijest na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat.“ Hrvati su zacijelo jedini narod na svijetu koji plaća neprijateljske medije koji pljuju po tom istom narodu. Ti se mrzitelji hrvatstva ne mogu pomiriti s činjenicom da žive u Hrvatskoj pa je njihova misija nepriznavanje postojanja Hrvatske. Ili pak u najgorem slučaju prihvaćanje jugoslavenske Hrvatske sa srpskom dominacijom. Zloporaba novca iz hrvatskoga proračuna u te svrhe im nevjerojatno uspijeva. Za pisanje – pljuvanje su se pobrinuli bivši Feralovi kolumnisti Boris Dežulović, Hrvoje Šimićević, Tihomir Ponoš i ostala kompanija. Dirne li tko u njihovu svetinju oni ga po cijelom svijetu oblate za šovinizam, nacionalizam, fašizam, ustaštvo itd.

Specijalni rat protiv Hrvatske

Za agresivne srpske medije koji vode specijalni protiv Hrvatske nema ništa sveto pa se posebno naslađuju na braniteljima, Domovinskom ratu, Tuđmanu, DP-ovcima, a posebno Bartulici, hrvatskoj zastavi i himni. Jugonostalgičari su tako himnu Lijepa naša domovino pretvorili u Lijepa naša haubico. I ti i takvi žale za Jugoslavijom. A da se netko pokušao tako rugati s jugoslavenskom himnom u njihovu režimu završio bi doživotno na Golom otoku. Na drugoj strani, vjerovali ili ova „umna piskarala“ plaća hrvatska država, odnosno hrvatski narod. Domovinski rat za njih je građanski, čime se briše velikosrpska agresija i izjednačava krivnja sviju strana. Njima takvima 780 000 eura iz proračuna, a braniteljskom portalu nula. Što reći?!

Braniteljski portal