Medijska šutnja

Gotovo nitko nije primijetio da je Robert F. Kennedy jr. dobio slučaj protiv farmaceutskih lobista.

“Cjepiva protiv covida nisu cjepiva” – glasi presuda Vrhovnoga suda SAD-a, koji potvrđuje da je šteta prouzrokovana Covid mRNA genskim terapijama nepopravljiva.

Budući da je Vrhovni sud najviši sud u SAD-u, nema daljnjih žalbi i mogućnosti žalbe su iscrpljene. Svi koji su ostali bez posla kao necijepljeni moraju dobiti odštetu.

Robert F. Kennedy je u prvomu priopćenju istaknuo kako se radi o uspjehu koji je moguć samo zahvaljujući međunarodnoj suradnji velikoga broja pravnika i znanstvenika.

Naravno, ova presuda otvara mnogo toga i na međunarodnomu planu, posebno u Švicarskoj gdje bi mogla izazvati domino učinak zbog švicarskoga federalnoga ustava.

Nürnberškim zakonom po članu 118b zloporaba genskog inženjerstva na ljudima zabranjena je u Švicarskoj prema članu 119 Saveznog ustava. Ovo je dopunjeno članom 230bis Kaznenoga zakona, pa prekršiteljima prijeti do 10 godina zatvora.

Međutim, ova presuda također bi trebala natjerati ostatak svijeta da obrati pažnju, jer Nürnberški kodeks ima međunarodnu valjanost i također je uključen u član 7. Međunarodnoga pakta o građanskim i političkim pravima.

U slučaju kaznenih prijava, u deklaraciji se poziva na skandal s thalidomidom, kako bi se dala posebna težina važnosti ove presude.

Također treba znati da je u tim procesima sudjelovao i njemački odvjetnik dr. Rainer Füllmich i više od 100-tinjak drugih njemačkih odvjetnika.

Nijedan medij o tome ne govori, ni u Europi, ni u ostatku svijeta.

Provjeri/hr