Danielle Smith, premijerka Alberte u Kanadi, prva je velika izabrana političarka u svijetu koja se iskreno ispričala necijepljenima za zločine koje je protiv njihovih ljudskih prava počinila vlada tijekom karantina zbog Covida.

S obzirom na to da sada razumijemo da cjepiva protiv Covida ne zaustavljaju prijenos virusa i da su uzrokovala milijune iznenadnih smrti kod mladih, zdravih ljudi, premijerku Smith upitali su bi li se ispričala u ime države Alberte za autoritarno postupanje vlade prema necijepljena. Odgovorila je:

“Mogu se odmah ispričati. Duboko mi je žao,”rekla je, “duboko mi je žao zbog svih koji su bili neprimjereno izloženi diskriminaciji zbog statusa cijepljenja. Za sve vladine službenike koji su otpušteni s posla zbog statusa cjepiva i želim im dobrodošlicu ako se žele vratiti.”

Jimmy Dore bio je zapanjen isprikom i opširno je o tome govorio u svojoj emisiji.

Što je još nevjerojatnije od iskrene isprike, premijerka Smith je rekla da ozbiljno razmišlja o davanju zakonske amnestije svim stanovnicima Alberte optuženim za kaznena djela zaključavanja.

Alberta je prva jurisdikcija u Kanadi — možda čak i u svijetu — koja se ispričala svojim necijepljenim građanima zbog diskriminacije protiv njih.

Prema Smith, necijepljeni su najdiskriminiraniji ljudi kojima je ikad svjedočila u životu.

Ne iznenađuje da je premijerka sada predmet napada mainstream medija i Big Tech-a koji je pokušavaju ušutkati.

Prošlog je tjedna premijerka Smith objavila da je Facebook neobjašnjivo suspendirao njezin račun na nekoliko dana.

“Velika tehnološka i državna cenzura postaju opasnost za slobodu govora diljem svijeta”, prosvjedovala je Smith u srijedu, u tvitu označivši vlasnika Twittera Elona Muska i izvršnog direktora Mete Marka Zuckerberga.

“Kao premijerka pokrajine od 4,6 milijuna Albertanaca — ako me mogu spriječiti da komuniciram s vama, zamislite što mogu učiniti bilo kome od nas.

“Bez obzira na naše političke sklonosti, svi se moramo suprotstaviti cenzuri.”

Epoha.ba