Tijekom razgovora za Radio Mariju, otac Livio pitao je Jakova Čolu, jednog od međugorskih vidioca, je li ikada vidio Gospu kako plače, odgovor ga je zaprepastio.

JAKOV: Da, vidio sam Gospu kako plače. S tim u vezi želio bih otkriti činjenicu koju možda malo tko zna. Kao što znamo, sada Gospa se ukazuje svakog drugog dana u mjesecu vidjelici Mirjani da se zajedno pomoli za nevjernike. Jednom prije mnogo godina, ne sjećam se točno kada, vidio sam Gospu kako plače govoreći: “Plačem”. Pitao sam je: “Madonna, zašto plačeš?”. Ona je odgovorila: “Plačem jer još uvijek ima mnogo ljudi koji nisu upoznali Božju ljubav”. Nakon ne znam koliko godina, Gospa je dala istu poruku Mirjani i dolazi s njom moliti za nevjernike.

OTAC LIVIO: Kako si se osjećao kad si vidio Gospu takvu?

JAKOV: I ja sam bio tužan, vrlo tužan, jer, poznavajući Gospu i njezinu uobičajenu radost, i vi ostajete tužni i pitate se što se dogodilo, što smo učinili. Gospa plače zbog nas , zbog naših grijeha, zbog grijeha ovoga svijeta.

OTAC LIVIO: Čak i za vaše?

JAKOV: Apsolutno, i ja sam grešnik.

OTAC LIVIO: To su bile prave suze na Gospinom licu?

JAKOV: Da, to su bile prave suze.

OTAC LIVIO: Kad si vidio Gospu kako plače, što si htio učiniti?

JAKOV: Htio sam joj pomoći i volio bih da te suze zauvijek nestanu s Gospinog lica i vrati se Gospin lijepi osmijeh.

OTAC LIVIO: A što mi kao svijet možemo učiniti?

JAKOV: Možemo prihvatiti sve poruke koje nam Kraljica Mira daje. Jedina pomoć je sljedeća: otvoriti srce Gospi, otvoriti se Isusu, prihvatiti ono što nam Gospa govori, a zatim pomoći drugima, ali ne kao što to činimo toliko puta, često samo razgovarajući, razgovarajući, razgovarajući, već svjedočeći našim životom.

OTAC LIVIO: Odnosno, obrisati ćemo Gospine suze suze tako što ćemo biti vjerni sinovi i pomoći Gospi ostvariti njen plan …

JAKOV: Pomoći joj da ostvari ono za što je Gospa došla, obraćenje nevjernika i vraćanje istih Kristu.

Međugorje info