Pokraj jame Jazovke nedaleko od Sošica na Žumberku misom zadušnicom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast žrtvama koje su partizani ubili tijekom i nakon Drugog svjetskog rata.

Posmrtni ostaci više od 800 ljudi ekshumirani su prije 3 godine, a organizator spomen-pohoda, Hrvatski obredni zdrug Jazovka traži od države da započne proces identifikacije žrtvava

Organizator spomen-pohoda, Hrvatski obredni zdrug Jazovka – traži od države da započne proces identifikacije žrtvava, javlja HRT

Podsjećamo vlasti RH da do danas već tri desetljeća od prvog spomen pohoda na Jazovku, unatoč pronalasku brojnih dokaza strašnoga zločina počinjenog na ovom mjestu žrtvama nije osiguran dostajanstven pogreb niti spomenik kao da odgovorni za zločin nikada nisu sudski procesuirani, kazao je član vodstva Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka Frano Čirko.

Mons. Juraj Batelja u propovijedi je poručio: “Čuvajmo taj spomen i molimo kako za one koji su stradali, tako i za one koji su zaslijepni mržnjom te zločine izvršili.”

Kamenjar.com