Znanstvena blamaža teologije i “pobožno” vjerovanje u ‘covid dogmu’ kao da je Sv. pismo ter teološko sljepilo i farizejsko zavođenje naroda u ratu bez “vojskovođe”!
U još uvijek okrutnoj i dosad u povijesti tzv. demokratskog svijeta neviđenoj cenzuri javnih medija u globalnom teroru pLandemijske diktature, istina je i dalje jednako velika žrtva kao i narod kojemu su nametnute tzv. zaštitne mjere licemjernih “stožera za obranu od…”, zapravo, od svakog smisla i zdrave pameti. Ipak, u cijelom svijetu – dok u nekim zemljama traju žestoki narodni prosvjedi s ironičnim zahtjevom i molbom vladama da svoje građane prestanu “štititi” – istina o covid-obmani sve jače izlazi na vidjelo i dolazi do sve većeg broja ljudi, tako nezaustavljivo da pLandemičarima već zadaje tešku glavobolju. Jer sve su češći štrajkovi radnika i sve žešći prosvjedi, a odbijanje cijepljenja i dalje je snažno u onim struk(tur)ama koje su organizatori pLandemije zamislili kao svoje najuspješnije “misionare” i propagandiste.

ZBUNJUJUĆE DRŽANJE ‘SLUŽBENE CRKVE’
Nažalost, u (katoličkoj) Crkvi – osim što mnogo biskupa, svećenika i vjernika više ne nosi maske u crkvama – ne samo da još uvijek nema gotovo nikakva službenog pomaka u odnosu na temeljni proglas globalnog ‘cara Coronerona’, nego su neki tzv. ugledni i u javnosti poznati klerici sami sebe proglasili čak “apostolima korone”. U takvom ozračju tek poneki istup pojedinih biskupa ‘covidnosni’ mediji naivnom i neupućenom puku lako prikazuju kao “incidentne pojave”, a stručne i ozbiljne komentare katoličkih teologa ignoriraju. Upravo zato ispada kako je Crkva ne samo najjači bastion “svete korone” nego čak i “posljednja linija obrane” stavova, metoda, propisa i odredaba najvećih globalnih prevaranata, farmakomafijaških profitera ter lažaca i neprijatelja Boga i čovjeka u povijesti čovječanstva. Narodi pak diljem svijeta, suočeni od početka s brojnim nelogičnostima i s nadasve znakovitim nametanjem covid-jednoumlja u cijelom ‘globalnom selu’ žude za pravdom, istinom i slobodom. A poglavito su katolički vjernici i dalje u neizvjestnom izčekivanju službenog i jasnog očitovanja svojih duhovnih pastira, to više što od samoga Vrha Crkve dolaze zbunjujuće izjave i priopćenja, koje pojedini hrabri i stručni teolozi odmah “demistificiraju”, a to u narodu stvara dodatnu zabunu i postaje sve teže shvatljivo i podnošljivo pa uopće nije čudno što se, kako netko zgodno reče, u reakcijama na šutnju crkvenih auktoriteta “jezik jednog dijela vjernika od molitvenog pretočio u kočijaški”!

KRČKI ‘SVJETIONIK’
Ipak, hvala Bogu, i među “gromko šutljivim” ili bezlično-blijedo diplomatskim članovima Hrvatske biskupske konferencije ima iznimaka. U time smislu kao jedinstven svjetionik i svojevrstan medijski ‘stožernik’ (‘kardinal’), poput svojega proročkog predšasnika biskupa Mahnića, izdvojio se biskup krčki mons. Ivica Petanjak. Nakon što je već u poruci za Božić 2020. jasno očitovao sumnju, da parafraziramo, u “nebesko podrijetlo korone”, on je sada ponovno javno dao značajnu izjavu. U Poruci za Misijsku nedjelju – https://ika.hkm.hr/novosti/poruka-predsjednika-vijeca-hbk-za-misije-mons-petanjka-za-svjetski-dan-misija/ – nakon što je protumačio kako je poslanje kršćanina navještaj Isusove radostne vijesti o Kraljevstvu, napisao je značajne i znakovite riječi: “Neka nas na putu izgradnje Kraljevstva Božjega u svijetu ne pokoleba ni ovaj nesretni virus, koji sigurno nije s neba pao, nego je plod mnogih mračnih sila ovog svijeta…”! Dakle, vrijedi istaknuti te ključne riječi jednoga biskupa Katoličke Crkve u Hrvatskoj, koje nedvosmisleno posvješćuju da je globalna COVID pLandemija PLOD MNOGIH MRAČNIH SILA OVOG SVIJETA!!! Sapienti sat (a blenti maska)!

NISMO ŠUTJELI!
Zahvalni Bogu za takvo očitovanje jednoga biskupa, na čemu mu mnogi klerici i vjernici čestitaju a neki svesrdno podupiru ali i dalje “mudro šute”, podpisnici ovoga priloga mogu sa svom skromnošću biti ponosni što su od samoga početka proglašenja globalne pLandemije ne samo bili na strani istine, nego su se javno očitovali kao borci protiv korona-obmane i covid-terora. U našim su objavljenim prilozima iskazi žalosti zbog “tragedije naše Crkve”, čega su svjedoci čitatelji portala Logično i Hrvatskog tjednika. Tako je već 19. ožujka u HT-u objavljen prilog s naslovom Crkva u katakombama 21. stoljeća, koji završava bolnom konstatacijom kako je “Vatikan – ter s njime i cijela Crkva – ‘predao suverenitet’ u ruke talijanskoj Vladi, a biskupi po svijetu jurisdikciju lokalnim ‘civilnim stožerima za ONO i DSZ’… Odlaskom Pape u ‘koronavinjonsko sužanjstvo’ Crkva je samoograničila svoj utjecaj u javnosti – nema pobune, nema protesta, NEMA PROROKA…! Tuga i sramota! Nakon rušenja Papine države u 19. st. pod vodstvom ‘Carbonerije’ (Mazzini, Garibaldi…), stigla nas je ova tragedija predvođena ‘coronerijom’. Kako je na globalnoj razini, tako je i u Hrvatskoj – Sveti Petar ‘šaptom pade’!” Komentar je ipak zaključen kršćanskom nadom: “Ništa za to! Zar i Isus nije triput pao? Uostalom, iznad svega i svih stoji Isusovo jamstvo (v. Mt 16,18) da Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati!”

Potom je već 1. travnja slijedio apel najodgovornijima u našoj Crkvi, da ne budu šutljivi i pasivni promatrači ter popustljivi pomagači organizatorima pandemijskog tlačenja naroda, kao i niz komentara u HT-u, pod zajedničkim nadnaslovom ‘OTAJSTVA’ GLOBALNE ŽALOSTNE ‘KRUN(IC)E’. Nakon toga je 17. rujna Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i članovima Komisije Iustitia et Pax upućeno otvoreno pismo s pritužbom “Pastirima” što su svoje “stado prepustili vučjem čoporu već na samom početku ovoga ludila. Čak i prije nego je okultna oligarhija, preko svojih slugančića u našoj domovini, to od vas zatražila, pohitali ste zatvoriti crkve. I uskratili nam tako jedino pravo utočište i utjehu. A nije da vam nismo dali znati koliko ste nam potrebni! Još 1. travnja 2020.” Taj otvoreni “krik” s neskriveno kritičkim nabojem, zajedno s još jednim sličnim vapajem “dragoj Crkvi”, objavljen je 21. rujna na portalu župe Kompolje – http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=1616 – sa sljedećom napomenom: “Nakon što je 17. rujna 2020., s podpisom mons. Đure Hranića, nadbiskupa đakovačko-osječkoga, predsjednika Komisije HBK Iustitia et Pax, objavljena Izjava o “pandemiji bolesti covid-19”, ne prestaju komentari, osvrti, osude, pohvale… odnosno javna debata o stavovima koje je to tijelo HBK zauzelo prema problemu s kojim se cijeli svijet trenutno suočava. Cjelovita izjava Komisije Iustitia et Pax (Pravda i mir) dostupna je preko poveznice: https://ika.hkm.hr/iustitia-et-pax/izjava-komisije-iustitia-et-pax-pandemija-bolesti-covid-19-ispit-solidarnosti-i-bratstva/ a ovdje vam, kao zrelim kršćanima prenosimo dvije podpuno različite reakcije na odnos Crkve prema trenutno “najvećem globalnom problemu” – pandemiji… Prvu reakciju, koja ostavlja dojam goleme razočaranosti i čak ogorčenja, objavila je u obliku otvorenoga pisma Arna Šebalj (također u ime mnogih svojih prijatelja i znanaca katoličkih intelektualaca). Drugu, veoma osjećajnu, s mnogo zabrinutosti za svoju djecu i hrvatsku budućnost, s velikom je obzirnošću – čak sedam dana prije objave Izjave Komisije HBK! – uputila poznata hrvatska glazbena umjetnica, ujedno pedagog i novinarska djelatnica Eva Kirchmayer Bilić.” Takvih i sličnih bolnih vapaja (poput slanja poziva u pomoć gluhima u oluji!) bilo je mnogo sve do ovih dana i većina ih je dostupna javnosti – kao što je npr. ona od 8. srpnja: https://www.logicno.com/politika/farizeji-i-pastiri-u-katolickoj-hrvatskoj-mi-smo-u-ratu-bez-vojskovode.html – a uskoro će o tome biti objavljena i knjiga, kao ‘zbirka dokumenata’ prema geslu koje je svojedobno promovirao pok. pater Nikola Roščić – NISMO ŠUTJELI (za Boga i Hrvatsku dragu).

RAZOČARANI VJERNICI
Zaključno, može se reći kako se gotovo u svim sličnim p(r)ozivanjima crkvenih pastira – koja su pojedini katolički intelektualci objavljivali u obliku “otvorenih pisama” (među kojima su i prilozi podpisanih) ili ih je poput razočaranog jadikovanja po društvenim mrežama širio tzv. običan (kršćanski) puk – kao svojevrstni ‘sensus fidelium’ očitovalo razočaranje nezaštićenog vjerničkog stada pred sve agresivnijim mjerama čoporativno-stožerskih vukova ter njihovih medijskih i raznih znanstvenih a poglavito medicinskih eksperata. Službena priopćenja koja su iz Crkve upućivana narodu sadržavala su uglavnom birokratske i suhoparne upute za ponašanje prema odredbama tzv. Stožera, s uobičajenim ‘hladnokrvnim’ frazama na kraju o pouzdanju u Boga, kao da je to vjernicima neka silna novost… Upućenijim kršćanima, koji nisu u kategoriji “gutača reklama”, bilo je već na početku proglašenja pLandemije nevjerojatno s kojom je sigurnošću, ozbiljnošću i gotovo pobožnošću većina najodgovornijih u Crkvi prihvatila službeno – a po svemu očito jednoumno i totalitarno – stajalište o corona fenomenu odnosno ‘covid dogmi’, gotovo kao da ju je proglasio sam (treći!) vatikanski koncil…! Unatoč oprezu i sumnjama koje su na raznim stranama svijeta javno iskazali znanstveni auktoriteti pa i neki crkveni uglednici! No, da sve bude još tragičnije, isto ponašanje nastavljeno je u odnosu prema – gotovo od početka pLandemije najavljivanom! – “spasonosnom” cjepivu protiv tzv. Covida, premda se možda stostruko povećao broj tzv. antivaksera među kompetentnim ljudima na globalnoj razini. Tzv. službena Crkva je – “in Capite et in membris” (ali neupućenim “udovima” isprana mozga dugotrajnom kampanjom specijalnog rata, ne treba zamjerati strah pred nepoznatim i strahopoštovanje pred tzv. auktoritetima!) – ostala nepokolebljiva. Do dana današnjega! Po parafrazi – Roma NON locuta, causa finita!

Zato nije nimalo čudno što su (se javno) katolički intelektualci pitali: “Kako se spasiti u katoličkoj zemlji bez vjere u Krista?”; što su, parafrazirajući ‘nikad zaboravljenog patra Tomislava Ivančića’ ponavljali: “Mi smo u novom Domovinskom ratu, duhovnom boju u kojem se treba vratiti Stvoritelju i shvatiti da je naša budućnost ispred nas, a ne iza nas, da trebamo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao.” Uz te riječi stajale su nove, gotovo osuđujuće: “A što mi radimo? Mi je rušimo, mi smo vjeru izbacili iz naših crkvi. U Zagrebu i stvarno urušenih, onim ‘žutim kartonom’ koji dobismo od Boga (kako reče prof. Davor Pavuna) 22. ožujka 2020., nakon što su nam ‘naši farizeji’ zatvorili vrata crkve, a prije toga i srce za Gospodina. Njihova slijepa poslušnost svijetu postade kompromis sa Zlim.”

‘TEOLOŠKA KONTRADIKCIJA’
Naravno, nije nam nimalo teško razumjeti zgražanje crkvenih auktoriteta nad tim riječima, ali i oni se moraju potruditi razumjeti zgražanje vjernika također nad mnogim izjavama tih auktoriteta “od vrha do dna”. Najnoviji povod za upravo takvo užasavanje (ne samo članova Crkve!) dao je svojim izjavama katolički intelektualac prof. dr. sc. Josip Grbac, etičar i profesor moralne teologije, najprije u kolumni u katoličkoj reviji Kana, a potom u intervjuu u Novom listu – https://www.novilist.hr/novosti/ugledni-katolicki-intelektualac-apelira-nitko-se-ne-moze-cijepiti-umjesto-mene-i-biti-umjesto-mene-odgovoran-za-druge/ – ponavljajući i tumačeći riječi pape Franje te odlučno poručujući da je “cijepljenje čin ljubavi”! Međutim, takav manipulativan odnos prema jednoj izjavi – bez obzira koji ju je uglednik izgovorio! – jest ne samo intelektualna tragedija, nego čak dno dna tzv. katoličke teološke misli. Takve izjave, i to od profesora MORALNE teologije, jesu također contradictio in se… i još mnogo gore od toga…! Vaše su izjave, DOKTORE Grbac, sramota i za Vas osobno i za Crkvu, ali i blamaža za teologiju kao znanost!

ŽALOSTNO ‘PROROČKO’ NEZNANJE
Svjestni smo koliko “blasfemno” zvuče ove naše riječi pa za tu njihovu “drskost” dajemo objašnjenje. Naime, tako “pobožno” vjerovati u “covid dogmu” kao da je sama Biblija, znak je ili znanstveno-intelektualne insuficijencije, ili pogubljenosti u ‘predvorju’ “Alzheimera”, ili najobičnijeg crkvenog poltronstva pred tzv. svjetovnim auktoritetima! Jer takva razina scijentizma (nepobitne vjere u znanost), kako je očitovan u navedenom intervjuu, jest ne samo pravo znanstveno sljepilo nego i farizejsko zavođenje čitatelja odnosno naroda, za koji unaprijed znademo da je neprosvijećen, nepoučen ter politički i medijski nepismen! Usuđujemo se posumnjati kako su upravo takvi farizeji (možda i na tajnim honorarima ‘SZOtonerije’) infiltrirani i u Papinsku akademiju znanosti pa je i sam papa postao žrtva zagovaranja paklenih globalističkih planova, što jasno pokazuje i galopirajuća kampanja uvođenja tzv. covid-potvrda u sve javne ustanove… a potom valjda i u sve crkve na cijelom svijetu! Dakle, svijet “ide” prema globalnom totalitarizmu, a Crkva šuti odnosno teolozi pomažu arhitektima diktature novog svjetskog poredka! Zar je to uloga Crkve, je li to “fah” i zadaća moralnih teologa…? Ili su pojedine grane bogatog stabla teologije ušle u toliku fah(idiotsku)-izolaciju, a teolozi u stručne ‘mišje rupe’ da – za razliku od prijašnje “enciklopedijske” orijentacije – pojma nemaju što se događa “izvan struke”? Namjerno ističemo fenomen suvrjemenog znanstvenog ‘neznanja’, jer je ono samorazumljivo i neizbježno, ali kad je riječ o katoličkim intelektualcima, poglavito teolozima, onda takvo “neznanje” postaje relativno. Jer jao narodu, ali i cijeloj Crkvi, kada nastupe okolnosti na koje se može primijeniti jadikovka proroka Jeremije da “čak i proroci i svećenici lutaju po zemlji i ništa ne znaju” (Jr 14,18)! Jer proroci su prvi poslani govoriti, doslovce i vikati ako je potrebno. Ako pak šute, to može biti zbog tri razloga. Odnosno, kad zašute oni kojima je poziv govoriti, znak je da su ili neznalice, ili kukavice, ili izdajice. Ne bismo uopće željeli vjerovati da su katolički teolozi među izdajicama, ali da postoje strašljivci i oni koji u arenu javnoga sučeljavanja ne izlaze da se nikome ne zamjere, to je dobro poznato. A kada je riječ o neznanju, Vi kao moralni teolog jako dobro znadete koja je razina odgovornosti za savladivo neznanje – ako je kod Vas o njemu riječ, bilo bi to veoma nevjerojatno – premda okolnosti koje su do njega dovele mogu biti veoma različite… – što znadete bolje od nas.

Također, osim navedenoga, DOKTORE Grbac, pitamo Vas kao znanstvenika i intelektualca, što je s Vašim praćenjem i uvažavanjem znanstvenih argumenata i mišljenja koji su suprotni nametnutim ‘dogmama’ službene korona-obmane? Jer je očito kako Vam uopće nije neugodno javno priznati da NE ZNATE za izjave mnogih velikih i kompetentnih imena svjetske znanstvene i zdravstvene scene…!? Zar je moguće? Zar je moguće da nikada niste čuli ni za izjave nekih nobelovaca koji su od samoga početka protiv svih tzv. antikorona mjera, protiv cijepljenja (ne samo prisilnog ili uvjetovanog!) itd., ter sada protiv uvođenja potvrda o cijepljenju? Odnosno, zar Vam ništa ne znače argumenti koje ti stručni ljudi iznose i njima obrazlažu svoje stavove? Ako iz bilo kojih razloga za njih uopće niste čuli, navodimo ovdje tek neke, jer sve najvažnije s toga područja danas je dostupno preko Googlea. Ne želeći Vas opteretiti internetskom ‘džunglom’, evo vam samo nekoliko poveznica koje se uglavnom odnose na cijepljenje (premda ne kao “čin ljubavi”):

https://www.logicno.com/politika/prof-luc-montagnier-dobitnik-nobelove-nagrade-virolog-program-cjepiva-protiv-koronavirusa-je-neprihvatljiva-znanstvena-i-medicinska-pogreska-nastavak.html
https://www.logicno.com/politika/doktor-vladimir-zelenko-prestanite-ispaljivati-mikroskopske-projektile-u-tijela-svojih-neduznih-gradana-koji-na-to-nisu-pristali-to-je-zlocim-protiv-covjeka.html
https://www.logicno.com/politika/ekskluzivni-intervju-s-dr-suchrit-bhakdijem-recite-nam-zasto-zelite-i-dalje-ubijati-svoju-djecu.html
https://www.logicno.com/politika/prof-dr-sc-valerije-vrcek-pandemija-znanstvena-avantura-u-kojoj-zele-procijepiti-cijeli-svemir.html
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/dr-tal-zaks-izvrsni-direktor-medicinske-sluzbe-moderne-priznao-je-da-mrna-mijenja-dnk.html
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/who-priznao-da-pcr-ne-mjeri-zaraznost.html
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/analiza-nedavno-objavljenih-65-znanstvenih-radova-potvrdila-stalno-nosenje-maski-je-stetno.html
https://www.logicno.com/politika/prof-dr-sc-mila-aleckovic-igle-koje-nam-se-namecu-nemaju-nikave-veze-sa-virusom-niti-sa-zdravljem-ljudi.html
ISTINA U TISKOVINAMA
Osim tih izvora važnih informacija, ako Vam je takvo pretraživanje možda odbojno, postoji čak i u našim tiskanim medijima nekoliko “oaza” mišljenja i stavova koji nisu pod kontrolom tzv. Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) ili korona-jednoumlja. Tako ste o svemu tome gotovo od početka pLandemije iz tjedna u tjedan mogli čitati u kolumni bivšega hrvatskog veleposlanika u Italiji mr. Drage Kraljevića u subotnjem prilogu Novoga lista (a isti je prilog vjerojatno i u Glasu Istre?!)

https://www.novilist.hr/komentar/nakon-pandemije-dolazi-veliki-reset-kapitalizma/
Zatim, o tome ste više puta mogli pročitati argumentirane priloge u kolumni prof. dr. sc. Ivice Šole nedjeljom u Slobodnoj Dalmaciji (ako Vam možda više nije mrska ta “komunjarska novina”, kako neki kažu, kao da se i dalje priprema u “mosorskoj pećini”?!).

A ako možda pratite barem Večernji list, koji se totalno blamirao “sapunicama” dr. Rudana na početku pLandemije, mogli ste primijetiti kako je odnedavno u nekim kolumnama počeo objavljivati kritičke anticovid-stavove…

Na kraju konca – osim povrjemeno u već spomenutome Hrvatskom tjedniku – o mnogim važnim aspektima “covid platforme” također svakoga tjedna mogli ste doznati od znanstvenog auktoriteta – i to katolika – prof. dr. sc. Valerija Vrčeka u Glasu Koncila (jer predpostavljamo da pratite barem taj jedini katolički tjednik u Hrvatskoj!)

https://www.glas-koncila.hr/od-plisanaca-do-tepiha-plastifikacija-djece/
VJERA I DJELA KATOLIČKIH TEOLOGA
Poznato je, a iz sadržaja dostupnih preko upravo navedenih poveznica očito je da su ljudi čiji stavovi odstupaju od korona-jednoumlja intelektualci i stručnjaci različitih svjetonazora. Kada je pak o katolicima riječ, Vama bi, uvaženi doktore Grbac, trebala biti poznata i zanimljiva internetska stranica VJERA I DJELA (portal katoličkih teologa), gdje su svoje komentare i stručne priloge o covid fenomenu objavili npr. dr. sc. Josip Mužić (profesor filozofije i sociologije na KBF-u u Splitu, pročelnik katedre za filozofiju na istom fakultetu, a doktorirao je i duhovno bogoslovlje) i mr. sc. Snježana Majdandžić-Gladić, urednica toga portala, pa ih ovdje ističemo redoslijedom njihova nastanka:

17.12.2020.: https://www.vjeraidjela.com/moralno-promisljanje-o-cjepivima-povezanim-s-pobacajem/
13.01.2021.: https://www.vjeraidjela.com/uloga-crkve-u-promicanju-cjepiva-protiv-koronavirusa/
26.01.2021.: https://www.vjeraidjela.com/sloboda-izbora-i-cijepljenje/
04.05.2021.: https://www.vjeraidjela.com/moguca-grjesnost-cijepljenja-protiv-covida-19/
15.05.2021.: https://www.vjeraidjela.com/cijepljenje-protiv-bolesti-covid-19-i-moguci-postabortivni-sindrom/
31.05.2021.: https://www.vjeraidjela.com/uvjeti-crkve-za-primanje-moralno-okaljanih-cjepiva/
02.10.2021.: https://www.vjeraidjela.com/covid-potvrde-u-svjetlu-sutnje-kongregacije-za-nauk-vjere-i-hrvatske-biskupske-konferencije/
Tome nizu pridružujemo samo još ime Vašega mlađeg kolege, također moralnog teologa, koji je dao značajan doprinos javnoj raspravi o etičkim aspektima “cijepljenja protiv Covida-19” u kontekstu moralnog propitivanja cjelokupne korona krize. To je dr. sc. Damir Šehić, profesor moralne teologije i bioetike s Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru. U intervjuu za Hrvatsku katoličku mrežu (11.1.2021.) – na pitanje novinarke Ines Grbić: “Polemika i javna rasprava završava, čini se, konkretnim pitanjem koje ljudi postavljaju sebi i znanstvenim, u ovom slučaju i moralnim vjerskim autoritetima. To je pitanje: Cjepivo protiv korona virusa – da ili ne?” – odgovorio je: “Upravo u tome i krije se pogreška koja dovodi do podjele ljudi kojom smo bombardirani na tzv. pravocrtne i antivaksere. Pitanje nije „Cjepivo – da ili ne?”, jer je time preskočeno cijelo poglavlje te je pravo pitanje koje prije toga treba postaviti: ‘Zašto cjepivo?’.”

https://hkm.hr/zivot/don-damir-sehic-brojni-su-moralno-eticki-problemi-korona-krize-o-kojima-se-ne-govori-zbog-etiketiranja-i-moralnog-ucjenjivanja/
KAKO OD CJEPIVA… DO ISTINE, MIRA I RADOSTI
Ovo naše otvoreno pismo, poštovani velečasni Grbac, želimo zaključiti žaljenjem ako su Vam neke naše riječi djelovale uvrjedljivo ili neprimjereno, ali ni u jednom trenutku nismo imali namjeru povrijediti Vaše ljudsko i svećeničko dostojanstvo. Zato ovaj prilog završavamo stavovima, izrazima i riječima, neusporedivo “jačima” od naših, dvoje po mnogočemu različitih ali u bitnome složnih ljudi, koji argumentima kao kopljima “usridu” pogađaju i savjesti i utvrđene covid-bunkere stručnih pojedinaca i raznih organizacija. To je najprije Vera Sharav, 80-godišnja medicinska aktivistica – Židovka koja je preživjela holokaust. U razgovoru koji je vodio ugledni pravnik Reiner Füllmich, član “Njemačkog odbora za istragu COVID pandemije” (19.3.2021.), ona ukazuje na sličnosti između nacističkog režima i onoga što se događa danas u svijetu:

http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=1701
I nadasve zanimljiv američki profesor na MEDICINSKOM fakultetu dr. Peter McCullough. Odmah na početku video intervjua, koji je vođen početkom lipnja, on kaže:

– Ja sam dr. Peter McCullough, internist, kardiolog, akademik, i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta A&M u Texasu, u kampusu Baylor u Dallasu. Mislim da je SVRHA cijele ove pandemije od početka bila CJEPIVO. Stoga mislim da svi putovi vode do cjepiva. Što to znači?

A što to doista znači, uvjerit ćete se čitajući argumentirane stavove toga umnog i hrabrog čovjeka. Prva poveznica je video intervju s titlom, a druga tekst prijevoda cijeloga razgovora, pa izvolite izabrati:

https://www.bitchute.com/video/DgijL7vcjDBI/
http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=1718 (a koristan je i njegov intervju na engleskom: https://rumble.com/vi2esn-dr-peter-mccullough-on-the-rush-to-vaccinate-the-entire-population..html ). U riječima toga stručnjaka je i objašnjenje naslova ovoga našeg teksta, nakon kojega će, iskreno se nadamo – ne zbog naših riječi, nego pred svjetlom argumenata ljudi koje smo preporučili – biti barem malo manje onih koji će se u svojoj znanstvenoj umišljenosti i dalje “praviti grbavi”. Budući da se već ‘zaoštrilo’ od Apostola Pavla najavljeno vrijeme – u kojem ljudi (kako je očito da već i mnogi kršćani postupaju) “neće podnositi zdrava nauka, nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima (ter će) od istine uho odvraćati, a bajkama se priklanjati” – podsjećamo sve kršćane na obvezu širenja Istine i propovijedanja Riječi ter zadaću apostolskog i apologetskog javnog nastupa po receptu: “Uporan budi – bilo to zgodno ili nezgodno – uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom” (2Tim 4,1-4)!
Ujedno želimo svima radost i mir u Duhu Svetom!

Logično.hr