Republika Hrvatska, svi njeni istinski Branitelji i stanovnici kojima je Hrvatska prirasla srcu danas 05.kolovoza 2022.godine slave VRO Oluju, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Operacija Oluja počela je 4. kolovoza 1995. godine u 5 ujutro. U samo 84 sata hrvatske snage oslobodile su petinu okupiranog teritorija. Na današnji dan prije 27 godina, točno u podne, iznad Knina zavijorila se hrvatska zastava. Bio je to simboličan kraj četverogodišnje srpske pobune i agresije na Hrvatsku.

Nikakvi srpski „srceparajući“ filmovi koje je snimila ili će snimiti Srbija na temu briljantne i veličanstvene pobjede hrvatskih Branitelja u Oluji, od kojih je najnoviji srpski uradak“Oluja“njihovog redatelja Miloša Radunovića neće umanjiti značaj te pobjede, iako Srbima treba čestitati na kvantitetu i kontinuitetu laži koje plasiraju u javnost od završetka II svjetskog rata, počev od lažnog mita o žrtvama Jasenovca od kojih milijun žrtava, te laž o pobijenim i nevinima Hrvatima na Križnom putu od strane komunističke zločinačke ruke a kojoj laži robuju mnoge naivčine diljem svijeta pa i i u današnjoj suverenoj i slobodnoj Hrvatskoj u kojoj uživaju sve blagodati koje im je ta oslobođena Hrvatska darovala.

Kao ilustracija poslužiti ćemo se riječima srpskog pjesnika Dobrice Ćosića „oca srpske nacije“ ideologa srpske laži , srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. stoljeća koji je na najslikovitiji način prikazao tu srpsku laž:

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno ,opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.“

VRO Oluja je ogolila tu srpsku laž i „bedu“ o „nepobedivosti pobedničke“srpske vojske i bacila je na koljena kao teško nokautiranog boksača koji se od tog nokauta nikada neće oporaviti i zbog čega je okačio rukavice o klin koje generacije srpskih mladih naraštaja mogu samo gledati i maštati bez obzira na njihovu genski urođenu laž kako su oni „rođeni i nepobedivi ratnici.“

VRO Oluja ,Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja imaju nemjerljiv značaj s bilo kakvim drugim događajem u modernoj hrvatskoj povijesti, a usudim se reći i u cijeloj njegovoj povijesti jer je ta akcija udarila čvrste i vječne temelje današnjoj modernoj Hrvatskoj a ne temelji antifašizma koje mnogi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti RH glorificiraju i pretpostavljaju Oluji i Bljesku što se nikako i nikada ne može uspoređivati niti stavljati u istu ravan.

Stoga bi odista bilo primjereno a konačno i pravedno ovaj dan 05.kolovoza proglasiti neradnim danom i u svim hrvatskim županijama u FBiH jer su u toj vojnoj operaciji ravnopravno sudjelovali najviši vojni zapovjednici HVO-a, te mnogi Branitelji HVO-a i HOS-a od kojih je dobar dio njih položio svoje živote, dijelove tijela, i najbolje godine svoga života kako bi današnja RH disala punim plućima koje mnogi njeni neprijatelji unutar i van nje truju svim vrstama otrova.

Kako bi se ova inicijativa o proglašenju neradnog dana u županijama s hrvatskom većinom u FBiH materijalizirala ,ja dolje potpisani Vlado Marušić, neovisni kandidat na listi HDZ 1990 za Skupštinu ŽZH na budućim parlamentarnim izborima predviđenim za dan 02.listopad 2022.godine podnijeti ću tu inicijativu u Skupštini ŽZH zajedno sa izabranim članovima HDZ 1990 u tu Skupštinu ukoliko u istu budemo izabrani voljom hrvatskih birača s područja ŽZH.

Vlado Marušić,neovisni kandidat na listi HDZ 1990 za Skupštinu ŽZH
za parlamentarne izbore 02.listopada 2022.godine,