RTL, 20:01: Doktore Sladoljev, pozdrav. Ovdje Mojmira Pastorčić, urednica i voditeljica RTL Direkta. Rado bih vas ugostila sutra u emisiji. Naravno, na temu COVIDa i cijepljenja. Emisija počinje u 22:15. Idemo uživo, razgovor bi trajao 10 minuta. Bili biste sami u studiju. Na RTL biste trebali doći u 22 sata. Javite sko ste zainteresirani. Pozdrav.

Odgovor RTLu, 22:05: Poštovana gđo Pastorčić, zahvaljujem se na pozivu za gostovanje u RTLu. Kao prvo primite moje isprike ako sam bio preoštar prema Vama i kolegi Šprajcu bez obzira što su postojali za to razlozi.

Vidite, pokojni Oliver Dragojević 1991. g. zarekao se da nikad više neće pjevati u Beogradu. I nije. Održao je riječ. Nikakvo nagovaranje, nikakav honorar nije mogao promijeniti njegovu odluku.

RTL me nikada nije pozvao u direktnu informativnu emisiju. To nije učinio ni ranije zbog npr. svinjske gripe ili zbog Imunološkog zavoda. Čudno, jer uvijek sam bio u pravu.

RTL me pozvao samo jednom. Zamolili su me da dam izjavu u svezi epidemije ospica u Dubrovniku. U emisiji sam zloupotrebljen kao kulisa, ja nisam govorio, nego “RTLov” službeni narativ. Prigovor sa zahtjevom za ispravkom netočnih navoda nisam uspio urudžbirati. Portir je objasnio mome sinu da “RTL nema urudžbenu pisarnicu”. Šteta, jer točno onako kako sam prognozirao ishod “pandemije”, tako se i desilo.

Kao i pokojni Oliver i ja sam se zarekao da se neću odazvati pozivu RTLa KADA poziv stigne. A ZNAO SAM DA ĆE POZIV STIĆI.

Jer, kako i Vi i kolega Šprajc sami vidite … sve u “kovid svetu” razotkriva se točno onako kako sam predvidio.

Poštovana gđo Pastorčić, meni ne treba RTL da doprem do umova i srca naših sugrađana. Ali RTLu očajnički treba dr Sladoljev da u POSTkovid eri povrati svoju izgubljenu profesionalnu vjerodostojnost.

FB Srećko Sladoljev