Povodom učestalih medijskih napada na bivšeg čelnika HDZ-a BiH i Herceg-Bosne Daria Kordića, najnevinijeg haaškog osuđenika koji je u tamnici odležao nepunih 17 godina, javio se njegov brat Davor Kordić te uputio otvoreno pismo generalu Tihomiru Blaškiću i Vladimiru Šantiću iz Viteza, bivšem zapovjedniku satnije u 4. Bojnoj vojne policije HVO-a koji trenutno živi u Širokom Brijegu.

SPAVATE LI MIRNO, BLAŠKIĆU I ŠANTIĆU??

“Znam da ću povrijediti svog “velikog brata” sa ovim tekstom, jer je njegov stav da ne komentiramo nikoga, niti da dajemo bilo kakve izjave medijima. Ali srce mi govori, da u ovom slučaju moram nešto reći, ISTINU… (oprosti mi Brate).

Pitam se, kako se osjećaju ovih dana Jude, Tihomir Blaškić i Vladimir Šantić? Peče li ih imalo savjest? Pitaju li ih njihovi bližnji, šta je stvarna istina?? Ispovjedaju li se.. ? Hoće li im za ovoga života, proraditi ljudskost, da kažu ISTINU i da se Daria napokon pusti na miru?? Daj Bože…

Dariu je također u Den Haag-u nuđeno smanjenje kazne, pod uvjetom da bude pokajnik, ali on je tu ponudu glatko odbio, za razliku od ove dvojice.

DARIO KORDIĆ se ne želi kajati, za nešto što nije učinio!!!

SPECIJALNI RAT

Ovakav “atak” na Daria Kordića i našu širu obitelj je nezapamćen do sada , već tjedan dana ne jenjava! Ovo sigurno nije samo djelo pojedinaca, kao što su naši vrli partizanski dnovinari: Ladislav Tomičić iz Busovače ili Dežulović ili ANTE kante, već je organizirani atak na visokom nivou i vjerujem da su raznorazne službe uključene (AID), pa čak i stranke..(SDA). Ne bi me iznenadilo, da i naš veliki vođa “DRAGAN Avijatičar (HDZ)” ima upetljane prste u ovaj cirkus??

10.06.2023 u nedjelju jutro, istovremeno, orkestrirano desetine “talibansko-partizanskih” portala plasiraju vijest, izvrću činjenice, tj. spajaju sporni video sa zločinom u Ahmićima.

Nakon toga lančano kreće zlobna hajka i na mnogim Tv postajama. Sve je to još i začinjeno sa “proklinjanjem” hodže Huseina Kavazovića i propinjanjem na zadnje noge “trećerazrednih suncokret političara”, Ajanovića, Čovićevog jarana Konakovića i zlatnog ljiljana Komšića. Šlag na tortu je bio na sv.Antu u Dariovoj Busovači, kada je fojnički gvardijan fra Mario Katušić na misi, javno održao političko predavanje protiv Daria.

Taj “sporni video” sam ja osobno snimio prošle godine na OLUJU u Kninu i na mome profilu je na “javno” već skoro godinu dana. Pregledan je tisuće puta i ponosan sam, što sam baš ja imao sreću, zabilježiti taj trenutak sreće, duhovnosti i suza radosnica!! Na videu je Dario upitan za vrijeme provedeno u zatvoru, na šta on odgovara da mu nije bilo teško i da bi opet “sve ponovio”, tj. odležao 17 godina za svoj ljubljeni hrvatski narod, jer je u uzama spoznao vjeru, obraćenje i put do Isusa!!!

Postavlja se pitanje zašto baš nedjelja 10.06.2023.?Zašto su video ukrali zli ljudi i plasirali ga baš “taj dan”?? Zašto ne prije, što se čekalo skoro 11 mjeseci, prije koliko je video i nastao?

Čekao se pravi momenat, da se skrene pozornost sa 30-e obljetnice pogibije 8-ero hrvatskih mališana u Vitezu od muslimanske granate!! Za ovaj ratni zločin, nikada nitko nije odgovarao!!!!

Također se sa ovom hajkom, pokušava skrenuti pažnja i sa još nekoliko vrlo bitnih stvari:

1.Nedavne posjete muslimanskih generala Zagrebu (Džemo Merdan, svjedok tužiteljstva u Den Haag-u protiv Kordića, koji je ujedno i prijatelj od Blaškića iz JNA.)

2.Boravak Stevana Mesića (tajnog svjedoka u Dariovom sudskom procesu) u Zenici 7 i 8.06.2023.godine.

Koliko zloban, poremećen i patološki bolestan moraš biti da Kordićev odgovor kako ne žali ni sekunde provedene u zatvoru, huškački plasiraš u medije s izvrnutom manipulatorskom insinuacijom po kojoj ispada da je izgovarajući to mislio na zločin (koji nije počinio), a ne na za njega blagoslovljeno vrijeme u zatvoru, u kojem je nevin prihvaćajući lažnu osudu kao svoj križ koji je čvrsto nosio na leđima – upoznao Gospodina.

Monstruozne laži, klevete i uvrede nepismenih sociopatskih, antihrvatskih, mrziteljskih i klevetničkih portala i Yugo DNOvinara koji cijeli dan senzacionalistički prenose ovu vijest na taj način pripremaju narod opet na novi linč prema nevinom čovjeku koji šuti i ne brani se”, napisao je Gen. Željko Glasnović 10.06.2023. na Facebooku.

Zašto je Dario i dan danas, nakon 30 godina, kost u grlu muslimanskom življu…iako nije više u politici?? Smeta im, čak više i od Karadžiĉa i Mladića! To još potiče od ratnih dana, kada su sarajevski mediji, pod Alijinim vodstvom, pumpali priču protiv njega. Sva ta “pompa” je nastala zbog nemogućnosti osvajanja lašvansko – lepeničke doline od strane tkzv. ABiH, mudžahedina, Dragana Vikića i ostalih…

Zato je se Sarajevo potrudilo da Daria nakon rata, lažno optuži i uz pomoć arapskog lobija, pošalje za Den Haag.
Ali gle čuda, mladoliki, nesalomljivi Dario se vratio nakon 17 god. uzništva , živ i zdrav, još jači i to sa osmjehom na licu… I još “upisa” fakultet teoloških nauka u 54-oj godini, da bi ga u roku završio i magistrirao u 60-oj godini!

Mora vam biti jasno, da su u BiH “tri i pol” istine, što bi rekla lavica Ana Popović. I ovo huškanje ne ide u prilog nikome, zapamtite nema mira u BiH sa ovakvom radikalnom politikom Sarajeva!

“Ako su tebi sudili, odaberi razumijevanje!

Ako su te odbijali, odaberi prihvaćanje!

Ako su te posramili, odaberi suosjećanje!

Budi osoba koja ti je bila potrebna kada si bio povrijeđen, ne osoba koja te je povrijedila!

Odluči da budeš bolji od onoga što te je slomilo, iscjeljuj umijesto da postaneš ogorčen,.. VRIJEDILO JE !!!! ”

Napisao je u otvorenom pismu Davor Kordić, brat bivšeg Haškog optuženika Daria Kordića, ustvari najnevinijeg optuženika zbog zločina u Ahmićima, koje nije počinio.

Optužnica mu je stavljala na teret zločin u Ahmićima (BiH) premda je nizom svjedoka, raznim ekspertizama i od strane optužbe i od strane obrane bilo očito da on s tim zločinom nema ništa. Dario Kordić tu akciju nije planirao, njome nije zapovijedao, a nije ju mogao ni spriječiti.

Totalno.hr